![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sn heyyamola merhaba; bahçenize çok özendim, çok düzenli ve çok zengin. ben salon bitkilerinden bahçe tarafına yeni yeni geçiyorum ve birçok şeyi sizin sayfanızda ilk defa gördüm (ne olduklarını söylemeyeyim de ayıplanmayayım bari) yer elmasını ben de denemek istiyorum, bakalım... ve de ebegümeci... sizden esinlendim bu ikisinde paylaşımınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Övgü ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Ofis ortamından araziye geçiş sürecinizin, biraz meşakkatli ama, aynı zamanda da çok zevkli olacağına inanıyorum. Yer elması ve ebegümeci ile çocukken tanışmıştık. Yaşadığımız anıların hatırına bahçemizde yer buldular. Sizin bahçenizin daha da güzel olması dileklerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirme konusunda sitemizde detaylı ve güzel bilgiler bulunmakta Yine de takıldığınız noktalarda, bilebildiğim kadarıyla, seve seve... ![]() Düzenleyen heyyamola : 07-09-2017 saat 21:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Büyük ihtimalle siyah frenk üzümü sayın denizakvaryumu Kurutulmuşu pilavlara katılan, salkım şeklinde meyve bağlayan türden değil Geçen yaz çok yoğun çiçeklenmesine rağmen tek tük meyve verdi. Meyvesi; frenk üzümü büyüklüğünde, siyah renkli, meyve dokusu hafif sert Kuş üzümü olarak adlandırılması, zannedersem yakıştırma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Heyyamola, Uzun zamandır yoğunluktan bahçeleri gezemiyordum. İlk sizin bahçenizi büyük bir keyifle dolaştım. Hoş anlatımınızla, çeşit zenginliğinizle bahçeniz göz alıyor. Ailenizle sağlık ve huzur içinde bahçenizin keyfini çıkartmanızı temenni ederim. Lütfen bahçenizin güzelliklerini paylaşmaya devam edin. Sayenizde Erciyes Dağını gezmek oradaki güzellikleri yaşamakta ayrı bir keyifti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Günaydın,hoşgeldiniz aramıza,Maşallah güçlü bir giriş yapmışsınız fotograflar cok güzel. Elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Övgüleriniz, beğenileriniz, iyi dilekleriniz için teşekkürler Sayenizde kırmızı dağ ıspanağıyla tanışmıştık. Yaşam boyu keyifli olmanız dileklerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aranızda olmak mutluluk verici, beğenmenize sevindim. Teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden -- devam
5 Haziran 2012' den Kökü badem, sol dalı can eriği, sağ dalı şekerpare kayısı Badem çekirdeğinden yetiştirildi. 2 yaşındayken bir dalına can eriği, diğer dalına şekerpare kayısı aşılandı. Aşılarımız 4 yaşında ![]() Kardeşler aynı karede ![]() Can eriği tarafından 1 ![]() Can eriği tarafından 2 ![]() Bölgemizde dalda bir olarak adlandırılan, çok iri mayhoş elmamız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
5 Haziran 2012' den 8 sene önce diktiğimiz erik ağacımız (President cinsi) ![]() Bir başka erik türü (Autumn Giant) ![]() Eylül ayı başlarında olgunlaşan 40 yaşını devirmiş kayısı ağacımız ![]() Zerdali (yabani kayısı) anacı üzerine yaptığımız erik ve kayısı aşıları ![]() Üzüm asmasında salkım oluşumu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
5 Haziran 2012' den Beşi bir yerde'miz Bu ağacımızın anacı çekirdekten yetiştirdiğimiz badem Üzerine aşılanmış 4 farklı tür mevcut; Kayısı, Şeftali, Erik, Nektarin ![]() Şeftali ve kayısı'yı aynı kare'de yakaladım ![]() Burası yöremizde Gül eriği olarak adlandırılan erik bölümü ![]() Bu dalımız'da mürdüm eriği var ![]() İki farklı erik türünü aynı kare'ye ancak bu şekilde sığdırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
Arka planda çit mazısı, önde şimşirler (10 yıllık), budanmış gövdeler sedir ![]() 12 yıllık sedir ağaçları (Maraş sediri) ![]() Bu da ısparta sediri ![]() Boyları 6 metre (dikildikleri zaman 60 cm idiler) ![]() Zarif ve asil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden
Bir ay önce dikmeyi planladığımız kıska'ları (arpacık) nihayet dün toprakla buluşturduk. Bahçe toprağımız çamur olduğundan sera içine dikildi. İyice yanmış (fermente olmuş) güvercin gübresini toprak üzerine dağıttık ![]() Güzelce belledik, alt-üst ettik ![]() Üzgün şirinler ![]() Gecikmeli de olsa ![]() Toprakla buluştular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden
Dün'den yansıyanlar 70 gün önce tohumu ekilen kırmızı kıvırcık marul (2 gününü kar altında geçirdi) ![]() ![]() ![]() 2 metre tırmanıp tekrar aşağı sallanan böğürtlen sürgününü görünce ![]() Dayanamayıp uç daldırması yaptık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden
Dünden devam Bahse konu olan karanfil tomurcukları (açarlarsa çaylar benden) ![]() Görmüş-geçirmiş, olgun beyaz lahana (kar ve ayazın tadına baktı) ![]() Mor lahanamız ![]() Hasadı yapılmayıp gözlemlenen kohlbari (yer lahanası) ![]() Yine izlemeye alınan romanesco brokoli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Yaz başlangıcında bahçemiz
10 Haziran 2012' den Seramızın içinden (2 ay önce tohumu ekilen biber fideleri) 8 ayrı çeşit ![]() Seramızın içinden (1 ay önce fide olarak dikilen salatalık) ![]() 20 gün önce fide olarak dikilen domates ve biberler ![]() Sarımsak (20 Kasım 2011' de dikilmişti) 1 Temmuz 2012' de hasad etmiştik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Yaz başlangıcında bahçemiz
10 Haziran 2012' den Hale cinsi şeftali diye alınan, ancak süs şeftalisi çıkan fidanımız ![]() Bölgemizde bardak eriği olarak adlandırılan, fidanımız 3. senesinde ilk meyvelerini bağlıyor. (Biz de çocuklar gibi seviniyoruz tabii) ![]() ![]() Nektarin fidanımızda vefakar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|