![]() |
|
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kössü (Köstebek) götürmesin de, hakkını vererek yetiştirecekler çalabilir !.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Ufak bir ihmal sonucu ne yazık ki hepsini çürütmüştüm; Temmuz sonu söküp aceleyle büyük bir kovaya doldurdum. Üzerini toprakla kapattım. 10 gün yanına uğrayamadık.(Hastamızla ilgilenirken) Gittiğimiz günde yağmur yağmış, geldiğimiz de tüm soğanlar küflenmiş, çürümüştü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Dün çok yorulduk
Dün hava çok güzeldi. Kaç zamandır ertelediğimiz işleri yapma fırsatı bulduk. Gözümüze çarptıkça toplayıp fidanların dibinde biriktirdiğimiz irili ufaklı taşların hepsini bahçe dışına taşıdım. (10 el arabası) Toprağın çamur olması sebebiyle, sökümü geciken bütün sebze tevekleri sökülüp, kompostluğa taşındı. (15 el arabası) Sadece lahana'lar sökülmedi. Çekirdekleri için yetiştirilen kabaklar nihayet yan yana getirilip istiflendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın heyyamola, bu mevsimde sizde kar mı var??? Biz daha gündüzleri sobayı yakmadığımız için çok şaşırdım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akşam hava da kar kokusu sezince, nostalji yapmak istemiştim. O da bizi kırmadı. Bu sabah mevsimin ilk karına merhaba dedik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Bizde 10 yılda bir kar yağınca millet sevincinden sokaklara dökülür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sene bahçemiz'deki kar kalınlığı 60 cm kadardı. 70 gün boyunca da toprağı göremedik. En düşük sıcaklık olarak - 38 dereceyi yaşadık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
İlk kar'a merhaba
Dün akşam nostalji yapıp yad'ettiğimiz kar bu sabah kapımızı çaldı. Hoş geldi, sefalar getirdi. (Kovacak halimiz yok ya !..) Yarım saatlik de olsa bahçeye kaçamak yapıldı. Bahçe yolundan ![]() Bahçeye giderken ![]() Dış bahçeden (küçük kısım) ![]() Dış bahçedeki porsuk ![]() Dış bahçe (büyük kısmı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Devamı
Bir hafta önce sarımsak dikilen tarh ![]() Elma'ların yaprakları hala yeşil ![]() Kiraz, şeftali, armut yaprakları sararıp dökülmüştü ama ![]() Sararıp dökülmek yerine, donup kara'racaklar bu gidişle ![]() Böğürtlen'ler de kararsız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizi 4 gün önce temizleyip, gelecek pazar günü de toprak kıvamındaysa çapa makinesiyle sürmeyi planlamıştık. Ancak dün yağan karla bu planımız suya düştü. Büyüklerimiz güz'ün yapılan toprak işlemesinin yerini hiç birşey tutmaz derlerdi. Biz de bari geçen bahardan kalanlarla avunalım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Geçen bahardan
Bu saatten sonra bahçe toprağımız ya karla kaplıdır, ya çamurdur, ya da donmuş vaziyettedir. Toprak işleme tavını yakalayabilmemiz çok zor. (bahar başlangıcına kadar) Geçtiğimiz bahara kısa bir göz atalım. 22 Nisan 2012' de bahçemizin durumu (toprak işlemesinden sonra) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Belirtmeden geçemeyeceğim.... Önce bayıldıımm....Bayıldıımmmm... ![]() Karlı manzaralarınız, harika lalezar bahçeniz ile ,aramıza hoşgeldiniz sayın heyyamola..... ![]() Gece gece,içim açıldı...Karlı manzaralarınıza imrendim... ![]() Selam ve sevgiler İstanbul dan..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Övgü dolu sözleriniz, samimi yaklaşımınız, tüm iyi dilekleriniz için sonsuz teşekkürler... ![]() Sizler gibi nadide dostların, arasında bulunmak mutluluk verici Selam ve sevgiler İstanbul a.... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|