![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
26 Temmuz 2012' den Yıldız çiçeklerine devam edelim ![]() Bunun cinsi ''Lavender perfection'' ![]() Bu da ''Cafe Au Avit'' ![]() Glayör'le iyi anlaşıyorlar. ![]() Düzenleyen heyyamola : 06-12-2013 saat 23:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın heyyamola, paylaştığınız güzellikleri gezip gördükçe davetsiz misafiriniz olmak geçiyor içimden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den Soldan sağa; Patates, Brokoli, Mor karnıbahar, Lahana ![]() Deneme amaçlı 3 kök karpuz ![]() Yine deneme amaçlı 3 adet Kohlbari (yer lahanası, alabaş) tohumdan yetiştirip dikmiştik. Bu alacalı olan ![]() Bu beyazı ![]() Bu da moru ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den Mısırlar çiçekleniyor ![]() Ayçiçeği sırası asker disiplini sergiliyor ![]() Bazı haylazlar işin tuzu-biberi ![]() Boyları 3 metreyi zorluyor ![]() O kadar da tepeden bakma, ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den Ne kadar boylansan da kökün toprakta, kanatların da yok... ![]() Çiçek tablasının güzelliği, derin düşünmeye zorluyor... ![]() Bombus arısı da ![]() Görevinin bilinciyle ![]() Sanatını icra ediyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den İyi ki varsınız !. ![]() Minnettarız... ![]() Ayçiçeğinin yanına bir sıra taze tüketim için nohut ekmiştik. Hafif tuzlu lezzetini tadarken çocukluk günlerimizi tekrar yaşadık. Hele bu lezzeti ilk defa tadan komşu çocuklarının mutluluğu görülmeye değerdi. ![]() Kendiliğinden çıkan Amaranthus (horozibiği'nin akrabasıymış) kamuflajı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den Çiçek tarhlarımıza bakalım ![]() İpek çiçeği (katır tırnağı) her sene dökülen tohumlarından kendi kendine yeşeriyor, biz de hiç dokunmuyor kendi haline bırakıyoruz. Birazcık seyreltseydik daha güzel çiçeklerini görebilirdik. Boşluk doldurmaya birebir (iyi bir yerörtücü) ![]() Alev çiçeklerimiz coştular ![]() Kirli hanımlar ![]() Gülümsüyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
29 Temmuz 2012' den Çiçek tarhlarımıza devam edelim ![]() Yıldız, Kuzgun kılıcı, Lalegül kombinasyonu ![]() Glayör ve Dahlia ![]() Kırmızı Dahlia'nın cinsi ''Garden Wonder'' ![]() Sıkıntımızı dağıtan, ferahlatıcı şeker... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ben de!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıhhatle, afiyetle nice baharlara... Tüm güzellikler hepimizin olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Amiiin, inşallah Sayın heyyamola hep beraber... Sayın heyyamola nacizane başarabilir iseniz tabi; bir de dikerken, ekerken, sökerken ne verirsiniz, ne yaparsınız, nasıl yaparsınız az biraz bahsetseniz!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
İnşaallah nasip olursa önümüzdeki bahardan itibaren yapacağımız çalışmaları güncel olarak, sıcağı-sıcağına detaylı bir şekilde paylaşmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola zaten bahçeniz harika, maşallah... Yanıtınız için de teşekkürler inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, çünkü bahçeniz, bitkileriniz o kadar güzel ki maşallah; merak etmemek mümkün değil. Böyle güzellikler nasıl oluşuyor, ister istemez merak ediyoruz. Ben de dikiyorum, ekiyorum, bakıyorum ama sizin bitkileriniz gibi bir güzellik elde edemiyorum maalesef. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Maşallah lisiler çok güzel özellikle mor-beyaz olan.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
Dün sabah mevsimin ikinci kar'ıyla uyanmıştık. İkindi'ye kalmadan şehir merkezindeki kar eridi. Rakım olarak 250 metre daha yüksekte bulunan bahçemize haftalık olağan ziyaretimizi gerçekleştirdik. İç bahçemize giden yol üzerindeki adalara, baharda yeşillik sebze ve çiçek ekmeyi düşünüyoruz. Sağdaki adanın güneyi duvarla kapalı, burayı serinlikten hoşlananlar için ayırdık. Soldaki adamızın da kuzeyi kapalı, buraya da tam güneş isteyen, sıcaksever bitkileri ekip dikeceğiz. Geçen yıllarda aynı bitkiyi, aynı ekim ve bakım şartlarında iki farklı adada denemiş, güneyi açık olanın diğerinden 15 gün daha önce olgunlaştığını gözlemlemiştik. Burdan bitkilerin maruz kaldığı sıcaklık toplamının erkencilik için önemli bir etken olduğu sonucunu çıkarabiliriz. ![]() Meyve fidanlarının arasına 3 sıra sebze dikmiştik. Ancak sebze sıra aralarına çapa makinemiz sığmadığından, çapalama ve yabancı ot kontrolünde bayağı bir sorun yaşadık. Makineyle rahat ve pratik bir çapalama yapabilmek için bu sene 2 sıra sebze dikmeyi planlıyoruz. ![]() Meyve fidanlarımız 3 x 3 mt aralıklarla dikilmişti. Sadece M9 anaçlı tam bodur elmalar 3 x 1,5 mt ![]() Batıdan doğuya iç bahçemiz ![]() Kuzeyden güneye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
Doğudan batıya iç bahçemizin görünümü ![]() Biraz sola kayalım ![]() Bunun başını bağlayamadık... Otuzundan önce evlenmem diyor ![]() Romanesco brokoli, henüz kariyer'le meşgul ![]() Hala yaprağını dökmediği için, önce azarladık!.. Sonra gönlünü alıp, yapraklarını dökmesine yardım ettik. Yukarıdan aşağıya doğru baş ve işaret parmaklarımızın uçlarını birleştirerek dalı sıvazlamak suretiyle... Bunu yaparken dala hiç dokunmadık. Tomurcuk ve gözlere zarar vermemeye dikkat ettik. Yoğun yapraklı büyük ağaçlar yaprak dökmeden kar yağarsa koca koca dalları bile gövdeye bağlandığı yerden yarıp kırabilirler. Geçmiş yıllarda şahit olmuştuk, çok üzücü bir manzaraydı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Yeşillik parselimizdeki dereotu bir sefer biçildi. İkinci sürgünlerini tohumluk bırakmıştık. Yeni yeni sarı çiçeklerini açıyor ![]() Soldan itibaren; nane, bamya, domates sıraları ![]() Sağda sırık fasulyemiz ![]() Fasulyenin yanında sakız kabağı, salatalık, sırık domates ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Böğürtlen meyvesi en sevdiklerimizden... ![]() Geçen yıl oluşturduğu sürgünler bu yıl meyve veriyor. ![]() Tek-tük olgunlaşmaya başladılar. ![]() Antioksidan deposu şirinler... ![]() Tadını da beğenmeyene rastlamadım. Herkes çok seviyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|