![]() |
|
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola; benim gülhatmi tohumlarım daha çimlenecekler inşallah. Hiç sesleri solukları da yok. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
25 Mart 2013' den 15 gün önce yoğun şekilde şekil ve gençleştirme budaması yapmış, kuruyan bazı ağaçları sökmüştük... ![]() Bu yerli armut cinsimiz geçen sene ateş yanıklığı hastalığına yakalanmış. Hastalıklı dalları dibinden çıkarıp, vakit geçirmeden yaktık. Kesim yaparken kullandığımız alet-edevatı 1/10 oranında sulandırdığımız çamaşır suyuyla dezenfekte ettik. ![]() Kuşa çevirdik, ama genç dallar iştahlı... ![]() Budanan ceviz ağlıyor.. ![]() Şimdi ağla da, ilerde gülersin... (Dut ve üzüm asması da senden geri kalmaz.) Sulugözlüler sizi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
25 Mart 2013' den Goble (çanak) şeklinde budayıp, bodur tutmaya çalıştığımız, iri meyveli kayısı ağacı... ![]() Soğuk vurmazsa, güzel meyveye işaret.. ![]() Kedicik kaşınıyor.. ![]() Bu biraz mahsun.. ![]() Çok da tatlı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Eski bahçemizden
25 Mart 2013' den Acıkmış olmalılar ki, paçamıza sürtündüler, miyavladılar, nereye gitsek peşimizden geldiler. Ama biz hazırlıksız gelmiştik. Baktılar, bizden fayda yok. Ağaca tırmanıp, kuş gözetlemeye soyundular. ![]() Bakındılar. ![]() Beklediler, ama nafile... ![]() Sonra bizi farkettiler... ![]() İzinsiz görüntülendikleri için olsa gerek, biraz kızdılar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin katkı ve paylaşımlarınızın yanında, bizim ki devede kulak sayılır. Tam da uygun başlıkta Gagea Sp.'yi soracaktım ki, son mesajda siz sorup, cevabını da eklemişsiniz. Bu kadar olur. Paylaşımlarınız, diğergamlığınız, gönül zenginliğinizin göstergesi... Allah herkesin gönlüne göre versin. Esen kalınız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uğraşsak, planlasak bu kadar olmazdı. Tamamen tesadüf diyebilirim. (Belki de kedicikler ağaçlar.net ailesiyle tanışmak istemişlerdir, kimbilir...) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
21 Mart 2013' den Kırmızı dağ ıspanağı; kendiliğinden dökülen tohumlarından, yoğun bir şekilde çimlenmiş.. ![]() Acı bakla (lupin) ikinci senesinde tekrar yeşeriyor. ![]() Eylül ayı sonlarında tohumunu ektiğimiz kırmızı kıvırcık marul, kışı atlattı ama pek keyifli gözükmüyor. Bu sene tohumunu ağustos ayı ortalarında ekmeyi planladık. ![]() Hüsnüyusuf üçüncü senesine giriyor. İlk senesinde yeşerip, kendini büyüttü. (Vegetatif gelişme) İkinci senesinde çiçek açıp, tohum bağladı. (Generatif gelişme) Aslında döngüsünü tamamladı. Bakalım bu sene ne yapacak... ![]() Karanfil çok yıllık; her sene yeni sürgünler verip, çiçek açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
21 Mart 2013' den Doğal yaşamın gerçeklerinden.. ![]() Kış uykusundan uyanmışlar.. ![]() Çok ürkek ve çevikler.. Tehlike anında düşmanlarını şaşırtmak için, koparttıkları kuyrukları tek savunma silahları... ![]() Çoğumuza sevimsiz, soğuk, itici gelebilir ama; var olduklarına göre vardır bir hikmeti... ![]() Havayı değiştirelim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Evet kertenkeleler; gerçekten doğal yaşamın gerçekleri. Bizim de 7-8 sene önce buralarda cirit atıyorlardı. Ama yine biz insanlar; katlettik bir tane bile yok artık buralarda. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Kuzey tarafı kapalı olan çiçeklik parselimizde geçen sene, ilk defa yetiştirdim. Kışı sorunsuz atlatıp tekrar yeşerdiler. Sizin bölgenizde de rahatlıkla yetişir zannediyorum. Bilgi açılımı sağlayan sorunuz için ben teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bu yıl zeytinliğime, fiğin yanısıra, 700 kökten fazla acıbakla ektim, köklerinde oluşturdukları nodülleri ile toprağa organik azot sağlasınlar diye.. Bilmiyordum; eğer lupinler sizin dediğiniz gibi çok yıllık ise çok sevinirim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
22 Mart 2013' den Sayın pria'dan aldığımız nergis tomurcuklarını gösterdi. ![]() Bu çeşidi ilk defa deniyoruz. ![]() Carnegie cinsi beyaz sümbül... ![]() L'İnnocence cinsi beyaz sümbül... ![]() İkinci çiçek sapı da hediyesi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|