![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah sebze ve çicekler sizi ne kadar çok sevmiş.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn. sonkez, Bilgi, tecrübe, emek, sabır, azim ve fedakarlıkla sevdiklerini, sevgiyle sunmaya çalıştık... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
8 Eylül 2013' den Bu asalağı sevemedik. ![]() İlkbahardan beri değişik zamanlarda karşımıza çıktı. ![]() Görüldüğü yerde acilen... ![]() Bu sürüngen yayılıcı da sevilmeyenlerden... ![]() Çakıl dikeni olarak biliniyor. Tohum üretmesine meydan vermeden, görüldüğü yerde imhası caiz olanlardan... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
8 Eylül 2013' den Pembe domatesler biraz geç olgunlaşıyor. ![]() Verimli San Marzano ikinci parti meyvelerini hazırlamış. ![]() Vardy japon cinsi eriğimiz irileşmeye, ![]() Ve rengini değiştirmeye başlıyor. Henüz çok sert ve tadı buruk ![]() Golden yeni-yeni olgunlaşmaya başlarken, Amasya son demlerinde... ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer yabancı otlardan geç çimlenmesi, çimlenme kabiliyetini yıllarca kaybetmemesi mücadelesini güçleştiriyor. Eski bahçemizden yılda 3-4 kez komple toprak işlemesiyle 3 yılda ancak temizleyebilmiştik. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola yine katmerli gülhatminize bayıldım, çok güzeller çok. Fakat sizde başka renkleri de vardı? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen seneki etkinliğe göndermiştim. Bu sene ektiklerimden bir kök beyaz çıktı, o da iyi gelişemedi. Tohum alamadım. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, katmerli gülhatminiz çok güzel boylanmış ve bolca açmış. Tohum takasa gönderdiğiniz tohumlarından pembe olan bende de açtı. Fakat sizinki gibi boylu değil, boyu bir karış kadar ancak var. Üç tane de çiçek açtı. Tohum oluşmadı. Benim merak ettiğim, diğer hatmiler gibi katmerliler de çok yıllık mı, yoksa her sene yeniden ekmek mi gerekiyor? Cevabınız için şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumunu komşudan almıştım. İki senedir yetiştiriyorum. Katmerli olanlar da çok yıllık.. Geçen seneden kalan kökler tekrar yeşerdi. Yerleri uygun olmadığından, yeşerdikten sonra başka yere nakletmiştim. Ancak onlar yeterince gelişemediler. Şaşırtırken fazlaca sarsıldılar galiba... Yeri müsaitse önümüzdeki bahar köklerinden tekrar yeşermesini bekleyiniz. Kökler daha da güçlendiklerinden belki bu sene boylanıp, bol çiçek açabilirler. Ayrıca tekrar tohumdan da ekiniz. Bu seneki etkinliğe göndereceğim tohumlar iyi gelişen bitkilerden alınmıştır. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2013
|
sayın heyyomola güzel bahçe yapmışsınız benimde bağım hisarcıkta fasulyelerin üzerindeki böceklerin kaybolmasında izlenecek tek yol önce ilaçlayıp 6-7 saat sonra tazzikli su ile sulamaktır aynısı bendede olmuştu bu sayede temizledim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
emeklerinize sağlık. ah o domatesi yıkayıp bıçak kullanmadan elinle bölüp yiyeceksin . doğal tadı gitmeden. afiyetle yiyin. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Bogurtlenlerdeki tat yetersizligi, mineral eksikliginden olabilir mi acaba? Mineral takviyesi, kavun ve karpuzlarda tatta iyilesme sagliyor; belki bogurtlenler icin de yararli olabilir. Düzenleyen birnefestoprak : 25-11-2013 saat 02:30 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Mineral eksikliğinden ziyade, mevsimsel faktörlerden kaynaklandığını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Moderatör
|
Bence onlar zamansız oldukları için lezzetleri iyi değil. Yani çiçekten meyve olgunlaşmasına kadar geçen süre daha az normal döneme göre bu yüzden de lezzet bakımından zayıf. Sonradan çiçek açıp meyve tutan diğer meyveleri düşünün bir de ilkbaharda çiçek açıp meyve tutanları. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeterli sıcaklık toplamının sağlanamaması, gece-gündüz ısı farkının fazla olması, fotosentezin yetersiz kalması, vs. sebeblerden kaynaklandığı kanısındayım. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Çekirdeklik kabak boyuna kesit ![]() Tohumların yerleşimi ![]() Nasıl da tutunmuşlar... ![]() Göbek kordonlarını kesme vakti geldi. ![]() Parmaklarımızla sıvazlanıp temizlenen tohumları, hemen güneşe serip kurutmaya aldık. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|