![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Sayın Taşevlibahçe,inanın bu samimi ve sizler gibi diğer değerli arkadaşlar ile beraber olamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Dayımın hasta olan hanımı (Yengem) sizlere ömür.Karşıyaka mezarlığına defin,misafirler ile ilgilenme,mevlüt vs. İnanın daha yeni bakabildim mesajlara.Hepinize çok teşekkür ederim.Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Başınız sağolsun , Allah rahmet Eylesin , Size ve yakınlarına Allah sabır versin. Nasip değilmiş ,gönüller bir olsun. Görüşmek dileğiyle.. saygılar, selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Allah razı olsun. Bazan işler planlandığı gibi gitmiyor. Temennileriniz için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım. İriliğine şaşırdım. Yokluğumuzda iyi beslenmişler.. Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güçlüysek yıkıp geçiyoruz , ama zayıf olanlar ağlara takılıp kalıyor.. Güç tecrübeye de bakmıyor..Tuzaklara takıldın mı bir kere o güç ağın içinde sıfıra düşüyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklarımız da hızla büyüyor... Çok yer kaplıyorlar ama , bende yaprakları üst üste atıyorum. yoksa domatesleri sarıp sarmalıyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ... Bende komple söktüm attım. zaten çok yer kaplamış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunlar sakın yeni tohumlardan organik birşeyler olmasın.ben de hiç görmemiştim.önce müdür'e sorsak mı acaba?ne de olsa tohumları o verdi.Bilir tahmin ediyorum.İyi birşey ise bunların tohumlarından bana da ayır.Biz karpuz yiyoruz sen hala kabaklar yeni yetişiyor da mısın?Allah kolaylıklar versin.selamlar. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim. Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Değme, Hasan 'ın böreği mi? Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?. Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe. Sağlıkla kalın efendim. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavun'un maşallah şimdiden müşterisi çok .... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Kornişon salatalığa benzettim olabilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum. Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir... Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir... ![]() Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur... Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var... ![]() Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik. ![]() Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2012
|
Rafet kardeşim bu tohumlardan bendede var , Tohum takas etkinliğinden , Halil bey'den geldi sanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz beğendiniz mi ? , nasıl tüketiyorsunuz .? Halil bey'in dediği gibi susuz kaldığı için acı oldu bizimkiler . ![]() Dikmekle olmuyor işte , vakit ayırıp ilgilenmek gerekiyor , bakım gerekiyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor. Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor. ![]() Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
taşevlibahçe , içmesi için leğene koyduğun suyu şayet boru boyunca sıralarsan tahminen boruları kurtarmış olursun diye düşünüyorum.(bildiğimden değil de TAHMİN) selamlar ve kolaylıklar dilerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı. Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor. Fidana ne olmuş olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Alıntı:
Kaplara su koymak yeterli değil o iş bence Farelerin işi,hortumları ve sebzelerini kurtarmak istiyorsan benim gibi kedi besleyeceksin.Hem onlar karnını doyuracak,sende hortumlarını delinmekten kurtaracaksın.Sevgilerimle.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor... Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur... ( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Evet çapaya hiç vaktim olmadı , Bahçe iyice telef olmadan bugün gidip çapa yapayım bari.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaçkakan İle Yılanın Amansız Mücadelesi - YouTube |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Bence yılan ağaç kakan _ bir türü_ ın yuvasını işgal etmiş. İçeride yumurtaları ya da yavruları olabilir... Ölümüne saldırısı bundandır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam gittim çapalama yaptım. Can çekişen fidanda iyileşmeler gözlemledim . Diğerlerinde sıkıntı yok gibi ama en kısa sürede gülleci yapıp atmam lazım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|