Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe
kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum.
Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ...
|
Kornişon salatalık Sn.gtatas'ın dediği gibi...
Bir
küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde)
toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da
taze olarak tüketilir...
Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...
Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur...
Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...
Kolay gelsin...