agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2013, 22:46   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Sayın Akhisarlı, fırın güzel olmuş, iyi günlerde kullanın.

Fırın yakılıp ısınıp, közler dışarı çekildikten sonra süpürülmesi gerekiyor.

Uzun bir sırığın ucuna telle bağlanan büyükçe bir kumaştan fırın süpürgesi yapılıp, bu süpürge su dolu bir kovaya batırılarak fırın bununla süpürülünce, ekmekler kül ve köze değmemiş olur.

Bu süpürme işlemi, bu özel süpürge tekrar tekrar suya batırılarak fırının külü közü temizleyinceye kadar yapılır.

En azından bizim buralarda öyle.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 23:24   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster

Sayın Akhisarlı, fırın güzel olmuş, iyi günlerde kullanın.
Çok teşekkür ederim.Sayın SDurul.


Fırının yarısını yaptığımda sizin fırının yapımını fark etmiştim.

Bu sebeple fırının önünde külleri çekmek için bırakılan boşluk ve her iki yanda göz yapılmasını sizden öğrenerek benzetmiştim.

İyiki bilgileri paylaşmışsınız yoksa ,biraz eksik bir fırınım olacaktı.

Bahsettiğiniz süpürge dahil eksiklerimi tamamladıktan sonra .

Yerli buğdayı kepeği ile öğüten bir değirmen bulduğumda , işte o zaman ekmek ,ekmek olacak.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 17:44   #3
Yeni Üye
 
bugrahan45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2013
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim.Sayın SDurul.


Fırının yarısını yaptığımda sizin fırının yapımını fark etmiştim.

Bu sebeple fırının önünde külleri çekmek için bırakılan boşluk ve her iki yanda göz yapılmasını sizden öğrenerek benzetmiştim.

İyiki bilgileri paylaşmışsınız yoksa ,biraz eksik bir fırınım olacaktı.

Bahsettiğiniz süpürge dahil eksiklerimi tamamladıktan sonra .

Yerli buğdayı kepeği ile öğüten bir değirmen bulduğumda , işte o zaman ekmek ,ekmek olacak.
SAYIN AKHİSARLI bildiğim kadarı ile Saruhanlı tarafında bir köyde hala işleyen bir değirmen olacaktı. kapınpederim manisa'da merkezde 3 sene öncesine kadar değirmencilik yapardı eski değirmencilerdendir. malum artık eski değirmen işleri kalmayınca kapatmak zorunda kaldı. bazen iş olunca dediğim saruhanlı tarafındaki köyde bulunan değirmene gidip işini görürdü. unutmazsam inşallah sorayım nerede olduğunu.

bugrahan45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025