![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Akhisarlı, fırın güzel olmuş, iyi günlerde kullanın. Fırın yakılıp ısınıp, közler dışarı çekildikten sonra süpürülmesi gerekiyor. Uzun bir sırığın ucuna telle bağlanan büyükçe bir kumaştan fırın süpürgesi yapılıp, bu süpürge su dolu bir kovaya batırılarak fırın bununla süpürülünce, ekmekler kül ve köze değmemiş olur. Bu süpürme işlemi, bu özel süpürge tekrar tekrar suya batırılarak fırının külü közü temizleyinceye kadar yapılır. En azından bizim buralarda öyle. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Çok teşekkür ederim.Sayın SDurul. Fırının yarısını yaptığımda sizin fırının yapımını fark etmiştim. Bu sebeple fırının önünde külleri çekmek için bırakılan boşluk ve her iki yanda göz yapılmasını sizden öğrenerek benzetmiştim. İyiki bilgileri paylaşmışsınız yoksa ,biraz eksik bir fırınım olacaktı. Bahsettiğiniz süpürge dahil eksiklerimi tamamladıktan sonra . Yerli buğdayı kepeği ile öğüten bir değirmen bulduğumda , işte o zaman ekmek ,ekmek olacak. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2013
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|