![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Kabak ![]() Tatlısı... ![]() Önümüzdeki yaz için oldukça teşvik edici. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Ekim ayında sürerken ,baharda ot yerine ıspanak çıksın dedim. ![]() Otlarla beraber çıktılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
|
Halen satılan dayanıklı armutları pek sevmiyorum. Şimdi ,uzak dağ köylerinde tek tük kalan ve giderek yok olan ahlat ağacına aşı yapılmış, eski armutlardan hiç olmazsa birer kök bahçemde olsun istedim. Aşı kalemi almak için kıyı köşede kalmış ; ![]() ![]() Armut ağaşlarını tek tek dolaştık. Yorulduğumuzda da çok eskilerde yapılmış buz gibi suları olan çeşmelerde dinlendik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Akhisarlı. Ahlat fidanına şubat ayı içerisinde yongalı göz aşısı yaparsanız güzel olur hemde zamandan kazanmış olursunuz. Torbalara diktiğiniz incir çubuklarının toprak dışında en fazla 2 göz kalacak şekilde çelik yapsaydınız tutacak olan çelikler daha güzel gelişir ve köklenme olayı daha fazla olurdu. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İncirler konusunda gerekli düzeltmeyi yapacağım hemen .Teşekkürler. Zaten kısa olanlar, hemen hemen tomurcuk çıkardı. Düzenleyen Akhisarlı : 28-02-2014 saat 16:24 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanız bir okulun sınıfı gibi, cok değerli bilgiler var. Saatlerce gezmem gerekiyor bu bahceye girince. Hele o kabak, tatlısına içim çekildi ![]() Emeğinize sağlık, bol ürünlü bahar dilerim size. Şeftaliye baktım baktımm..sadece baktım, bizde olur mu ki diyerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Size de bol ürünlü ve de bol işli bahar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
merhaba sn. akhisarlı alınan asma çeliklerini buzdolabına koydum ben su içindemi beklermek gerekiyor saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar. Buz dolabında bekletmek daha iyi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Bu badem bahçenin işlenen yerinde, baharla beraber çıkmış. ![]() Geçen yaz fazla çıkan karpuzları benzer yöntemle taşımıştım. Kurumamışlardı. ![]() Soba borusunu üzerine getirip, yeterince batırıp yan yatırıldığında, zarar görmeden yerinden alınıyor. Dibinde biraz toprak olan poşet saksının içine yerleştirildikten sonra boru kenarlarına su dökülür. ![]() Kök toprağını fazla dağıtmadan poşet saksının içine düşmesi sağlanır.Sulanır. ![]() Üç dört kök badem fidanın olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın Akhisarlı,çok güzel bir yöntem bulmuşsunuz, 40 yıl düşünsem aklımın ucundan bile geçmez, güle güle büyütün badem fidelerinizi. Ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın akçabardak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Patates fiyatları uçunca ,kabuklarıda değerli hale geldi. ![]() Soyarken göz kısımlarını ortaya aldım. ![]() Beklentim iki çuval. ![]() Yarım çuval olsada olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Bu sefer böğürtlenler tutacak gibi. ![]() Nadide bir çiçeğin açması gibi geliyor bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merakımı yenemeyip zamanından önce eşelemesem dibini belki birkaç patates görebileceğim. Fındıktan büyüğünü görmedim, kendi ektiklerimden.Küsüyorlar herhalde. Bu yıl kararlıyım.Kuma ektim, kuruyana kadar bekleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Çuvala ekim yapın, ben iki sene önce 3 kilo kadar bir çuvaldan patates topladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
tebrikler okudukça resmen toprak kokusu aldım..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın borleyci.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
soba borusu taktiğini uzunca bir süredir kulalnıyoum olur olmaz yerde biten erik vb meyve ağaçlarında çok iyi bir taktir böğürtlenleri çelikliyerek te çoğalta bilirsin inanılmaz hızlı kök atıyorlar. ve bahçeniz akhisarın tam oalrka neresinde mesajla bildirebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Süper fikirler ve yaklaşımlar. Seni izlemek ayrı zevk. Çalışmalarında kolaylıklar dilerim sayın abim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin fazla çiğnenmeyen bölümünde kuzu göbeği mantarı çıkmış. ![]() Üç tane . Belki seneye daha çok çıkar diye koparmadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Kuzu göbeği mantarı için mevsim erken ,fakat havalar iyi gidiyor.Çok harika görünüyorlar.Biz Nisan ayında ancak toplamaya başlarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ektim . Hemde biraz filizlenmiş olarak. ![]() Çıkar, çıkmaz ,sağdaki çuval sizin. Fikir hakkı olarak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görüntüler .Tebrikler.teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
Domuzların yiyecek bulmak için eşelendikleri yerde sökülmüş olarak bulduğum, bu çekirdekten çıkma minik zeytin fidanının yaprakları artık daha canlı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Tunceli sarımsağı. Çok farklı yapısı var . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Ispanaklar yağmur yağdıkça büyüdüler. ![]() Rokalar çiçek açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sayın Akhisarlı , maşallah ıspanaklar çok güzel görünüyor. ben bir türlü başaramadım ıspanak yetiştirmeyi . dikim yaptığım alan çok otlandı ,zaman olmadı derken bir yemeklik anca toplayabildim. offf ne güzel börek olur şimdi yapraklarından , dip kısımları da yumurtayla offf canım çekti valla ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|