![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Laktik aitli salamura yapımı.
Siyah Trilye zeytininden yapacağız. Geçen yıl biraz yapmıştım güzel olmuştu. ![]() Kaolinli zeytinler suya daldırılır, çıkarılır. ![]() 700 gr. Kaya tuzu ölçülür. 10 lt suda eritilir ve içine laktik asit konur. 3 çay kaşığı kadar. Yani pH 4.2 ile 4.5 aralığındadır. (Bu 10 lt suda tariftir. Zeytinlerin üzerine bu dökülür ve 2 parmak kadar su üzerine çıkacak şekilde yayvan kap ile baskı uygulanır. Bir tane bile zeytin yüzeyde kalmamalı ve sıkıca kapatılmalı. Bu şekilde 4 ile 6 ay gibi olur.) Ayhan kaptan_ Zeytinli Bahçe_ nın eşi Selma hanım çook yapacak...Yapıyor... ![]() İçine doğal yoğurt suyu ilave edecekmiş... ![]() (Bidonlar salamura için özel sipariş edilmişti Kaptan tarafından. Burada laktik asit kaliteli olmalı. Yoksa 3 çay kaşığı yerine yarım çay bardağı koyardınız ve belki tutturamazdınız.) Bu şekilde tuzu 7% ler de yapılan laktik asitli salamura siyah zeytin _ ki piyasada içine kostik konur ve tuz oranı 10% ların üzerindedir_ kendine has aromasını kaybetmez, tuzluluk sorunu olmaz, tuzun kaybettiği vitamin ve tadını içinde saklar. Meyveli Tepe'den Zeytinli Bahçeye uzanan doğal yetiştircilik yolu, doğal tüketime giderken üzerine konacak bir 'marka' farkı ve farkındalığı yaratacak, ne tükettiğini bilme hakkını tescil edecektir. Afiyet olsun |
|
|
|
![]() |
|
|