![]() |
|
![]() |
#151 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Ayhan Bey doğru söylüyor. Söylenecek şeylerin çoğu zaten söylendi. Bu yüzden bir an önce katılımcılar adlarını ve bahçe özeliklerini bildirmelidirler. Ayrıca Bayındırmevki'nin sözettiği kesin kurallar konulamaz. Önceki sayfalarda Sn. Habibe çok güzel özetlemişti. Oluşumun ilk hedefleri bu şekilde tanımlanabilir. Aslında bir kişi bu hedefleri liste olarak hazırlarsa çok iyi olur. Gerekirse ben gönüllü olabilirim. Aşağıda benim bahçenin özelliklerini ve uyguladığım maddeleri liste halinde bulabilirsiniz.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Peki, ozaman fikirlerinden emin oldugum degerli arkadaşlarımdan bazılarının isimlarini kendilerinin affına sıgınarak yazıyorum. MeyveliTepe Acemi caylak ayhan Dukel Bayındırmevki bahtiyar o2 kamil35 -sn liium un gelecekte ceviz üreticisi olacagını biliyorum, dogal olup olmadıgına emin degilim bilirtirse sevinirim, -Dıger arkadaşları bekliyoruz saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Alıntı:
Sizin burda benden başka işiniz yok mu? Yazdıklarımın bütününe bakacağınıza içinden bir cümle alıp üstüne pertavsızla eğilip bir şeyler çıkartmakla zaman kaybediyorsunuz. Üstelikte de yanlış anlamlar çıkartarak. Ne demişim ''Hayvansal ürünler bu aşamada bizi aşar''. Dikkat edin ''bu aşamada'' diyorum. Bizi aşar diye kesin konuşmuyorum. Burda da ne demişim. Konuyu "kesinlikle" gibi anlayan bir arkadaşa açıklama yazarken ''Hayvansal ürünler tabii ki dışarda kalmaz''. diye yazının bütünü içinde anlam kazanan bir cümle kurmuşum. Şimdi bu cümleye dikkat edin ''Tabi ki dışarda kalmaz ama bu aşamada değil''. Bu cümle sizin iki alıntınızın özeti. Çelişki var mı. Her şey yerine oturdu mu? Size emekli demişsem sevdiğimdendir. Polemik demişsem yazdıklarınızın gidişatını farketmeniz içindir. Üslübümü bu hale getiren sizin bütün içinden aldığınız bir cümleye olmadık anlamlar çıkartmanız. Bu oluşuma katacak ürün, emek, fikir, her hangi bir şeyiniz varsa başım üstüne. Yoksa, ne diyeyim. Kendinizi bir sorgulayın burda ne işim var diye. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarıda yazmıştım konu benim için kapanmıştır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Canbazlık saygı duyulacak bir meslektir. Herkes yapamaz. İltifat olarak kabul ediyorum. Anlaşılan o ki işinize gelmediğinde insanlarla ilişkilerinizi de ağaç gibi köklüyorsunuz. Saygılar. Düzenleyen bayindirmevki : 28-04-2010 saat 21:58 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
MeyveliTepe - Karamürsel Kocaeli, Sebzeler - her biri 4 m2 20 ada, dört ada ısıtmalı serada, çeşitler: domates (pembe, turuncu, siyah cherry, siyah ukrayna, santini), fasulye (çalı), biber (6-7 çeşit), patlıcan (3 çeşit), güveyfeneri, salatalık, vs. Mevsiminde 4-5 aileye yeter. Meyveler - Nashi 3 yaşında 70 fidan. İlk defa ürün verecekler. Miktar kestiremiyorum. Elma - Komşumun tam verimde 3 dönüm bodur bahçesi. Gübre ve ilaç programını ben yapıyorum. Kaolin uygulaması başladı. Miktar sınırı yok (20 ton) Zeytin - 80 ağaç (yaklaşık 200 kilo sofralık işlenmiş zeytin çıkar). Acemi caylak ayhan Dukel Bayındırmevki bahtiyar o2 kamil35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sanatınıza hayranım, açıklamanıza gerek yok belli oluyor zaten. Karşımdaki kişi canbaz olunca hiç bakmam köklemekle kalmam dipten keserim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Habibe'nin yazılarını okudum sizin gibi algılamadım. Kültür farkı diyelim. Benim başından beri anlatmaya çalıştığım tek bir şey var. Konu satış ise ciddi iştir. İş hayatının, pazarlamanın kuralları ne ise o... Başka türlüsü alıcı dediğimiz karşı tarafı hayal kırıklığına uğratıp o çok bahsettiğimiz güven duyusunu yerle bir eder. Benim anlatmaya çalıştığım kurucusu olacağımız bir web sitesinin aynı zamanda tedarikçisi konumunda olacağımız. Ve tedarikçiliğin belli kuralları olur, web sitesinin de. Hiç kuralsız birliktelik olmaz. Biz özgürce bir şey üretebiliriz. Hatta bu üretilen en zehirsiz en saf ürün olabilir. Satış kurallarına uymuyorsa? Diyelim ki harika bir yumurta ama bir ay önce tavuktan çıkmış. Sahibine göre bu daha taze. Koyalım mı rafa? Kurallardan kastım bu ve bunun gibi detaylar. Kurallarımız olmalı. Bunlar üretim tarihi, saklama, ampalaj gibi teknik konulardır. İlk başta akar, kokar ürünlere girmemektir. Adım, adım. Siz listenizi hazırlayın. Sonuçta fikirleriniz netleşir. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, teşekkürler. Sizi tanıdığıma çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
kamil35 Faaliyet alanı: Arıcılık Bağlı olduğu birlik: İzmir Arıcılar Birliği Arılı kovan sayısı: Şu an 40 adet hava şartlarına göre 50 adete de çıkabilir. Arıların bulunduğu yer: İzmir/Bayındır/Karahalilli Köyü Arıların nakledileceği konaklama yerleri: Mayısın 2. haftası Uşak, Anason çiçek açtığında Burdur/Yeşilova , çam balı için İzmir Üretilecek ürünler : Polen, Süzme bal, Temel petekli bal, Fenni kovan içinde kara kovan üretim. Tahmini üretim miktarları: Polen: 30 kg (yaylada arının başında bulunamadığım için miktar düşük) Temel petekli bal: 50 kg ( sadece beyaz petekler alınacak) Süzme bal: 400 kg Fenni kovan içinde doğal petekli üretim: 120 kg (son bir iki çıtaya temel petek takılmayacak ve arının kendisine petek ördürülecek) Kullanılan ilaçlar: Varroa için Ocak ve şubat içinde perizin uygulandı. En son formik asit (jel olarak) 28/04/2010 tarihinde uygulandı. 6-7 gün sonra tekrar formik asit uygulanacak. Arılığımda vitamin ve antibiyotik kesinlikle kullanmıyorum. Yapılan Beslemeler: Havanın uygun olduğu zamanlarda ocak ayından Mart sonuna kadar şeker şurubu ile teşvik beslemesi yapıldı. Bundan sonra arı açlık tehlikesi yaşamaz ise besleme yapılmayacak. Tahmini hasat tarihleri: polenin 9-10kg mı Mart’ın 3. ve 4. haftasında hasat edildi. Uşakta Mayıs ve Haziran içinde polen hasadı devam edecek. İlk süzme bal hasadı: Haziranın son haftası (olursa...). Anason ve çamda bal hasatlarımız devam edecek. Düzenleyen kamil35 : 03-05-2010 saat 21:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Ayhan Dukel Guzelhisar Aliaga *10 donum bahce icinde 28 ad. 60-70 yaslarinda ayvalik zeytin agaci es dost harici her yil 250-300 lt verilebilir. -ayni bahce icinde 220 ad.7 yasinda trilye bu yil 1.2 ton urun aldik gelecek yil tahminen 500 kg salamura ve 200 kg yag olarak verilebilir. *16 donum bahce icinde 300 ad.ayvalik ve 30 ad.trilye gelecek bir kac yil icinde kayda deger uretime gecmelerini bekliyorum. *bu yil onlarca cesit evladiyelik olduguna inandigimiz es-dost ve agaclar net den temin ettigimiz sebzelere ait tohumlari cimlendirdik, bakalim neler yapacagiz, local olarak ilerki yillarda yakin cevremize bir faydasi olabilir. -arkadaslar, basindan beri dogal uretim yapmayabilirsiniz, bundan sonra samimi olarak dogal uretim yapmaya baslayip kendinizi ictenlikle bu sekilde ifade ederseniz lutfen katilin. -havayi koklayip biraz zaman gecince katilmayi dusunen cok arkadas oldugunu biliyorum, kurdugumuz bu birliktelik sizin urettiginiz hic bir urune ipotek koymuyor dogal yapmak sartiyla herne sekilde bunlari pazarliyorsaniz devam edebilir, bir miktariylada katilabilirsiniz. -ornegin ben bu sitenin satis bolumunde sn kamil beyin urettigi ballari,dogal yontem ve alici memnuniyetini okuduktan sonra kendisinden alisveris yapmistim cok da memnun kaldim,iste yapmaya calistigimiz bu…dogal uretim yapan, bunlari talep eden arkadaslarin bir araya gelmesi. -su an yetistirdikleriniz verimdede olmayabilir,hatta yenide baslamis olabilirsiniz. -acemi caylak -bayindirmevki -bahtiyar02 Saygilarimla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Arkadaşlar Bende yaklaşık 90 kök 4 yaşlı aroniadan bu yıl ürün almayı bekliyorum. 8 dönüm fasulyeyi (İspir ve Dermason ) ilk kez ekeceğim herşey düzgün giderse 2 ton civarında kuru fasulye alabilirmişim !. 2 dönüm sebzeler için 2 dönüm kışlık kavun 4 dönümde karpuz yerlerim hazır. Sebze tohumları ve fideleri konusunda elinde fazlalığı olanlar var ise bedeli mukabili isterim. 60 Adet saane - maltız kırması keçim var Tüm aşıları yapılmış ( Brusella, şap vs ) klasik köy koşullarında yıllık 1000 kg civarında peynir elde edebilirim ama bu yıl süt bağlantısı yapıldığı için tadımlık 30 /40 kg geçmez. Benim hedefimde bu tür bir düşünce var idi ve Trafiğin yoğun olduğu bir güzergahta bir satış yeri arayışı içiinde idim. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz olayı aşmışsınız. Tek eksiğiniz bir blok oluşturup, üretim sürecinizi kendinize has biçimde anlatmak. Hikayeniz olmalı. Ne yalan söyleyeyim size imrendim. Ben daha İstanbuldan yakamı kurtaramadım. Bu oluşuma bakıp da satış yeri planınızı ertelemeyin. Kanaatimce bu oluşum başında kurufasulye gibi sorunsuz ürünler şanslı olur. Karpuz gibi taze ürünleri yol üstü satmak iyi fikirdir. Yer açarsanız bildirin. Her hafta Tekirdağdan geçiyorum. Çokca otobüs, bazen araba. Arabalı günüme denk gelirse uğrarım. Saygılar. Düzenleyen bayindirmevki : 29-04-2010 saat 18:52 Neden: yeni fikir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bayındırmevki, Halen bir takım radikal kararlar almaktayım. Burada bahsetmek için biraz erken ama Tekirdağ toplantısına katılacak olursanız, sizin ve diğer katılımcı arkadaşların tecrübe ve önerileri benim kararlarımın isabetliliğini arttıracaktır diye düşünüyorum. 1971 yılından beri değişik kademelerdeki sanayi neferliğini (para kazanmak için ) bırakıp sadece hobi için (Ar- Ge ) ya da kendi ihtiyaçlarım için sanayici , huzur bulmak içinde tarımcı olmayı istiyorum. Hele bir durulalım, blogda hikayede fotoğraflarda gelir. Sevgiyle kalın Düzenleyen ensar : 30-04-2010 saat 18:00 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz toplantının tarihi belli değil. Olursa gelirim. Kararlarınızın isabetliliğini arttırmak için değil. Tanışmak için. Hafta içi çalışıyorum. Bilginize. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Bizim Bahçe Karamürsel-Kocaeli 20 dönümü meyve fidanli olmak üzere toplam 30 dönüm 200 ağaç zeytin 300 ağaç Hünnap 25 ağaç ceviz Şeftali Kiraz Vişne Elma Dut İncir Üzüm Kizilcik herbirinden 4-5 ağaç var Sebze olarak bu bölgede yetişen tüm yazlik ve kişlik sebzelerin neredeyse tamamini yetiştiriyoruz.Şu an 2 dönüm Enginar imiz var ve baş vermeye başladilar.Dostlarimizla paylaşmaktan mutluyuz bu yüzden ihtiyacimizdan fazlasini ekiyoruz. Hayvansal ve organik gübre kullaniyoruz. Yazilanlari ilgiyle takip ediyorum.Farkliliklarimizi koruyarak bir olabilmek zaten bir zenginlik ancak bunun dişinda bu birliğe ihtiyacimiz olduğunu da düşünüyorum ben..O yüzden ben de varim..Arabalarina binip bahçemden sebze meyve toplamaya gelecek yeni dostlar bekliyorum..Sevgiyle kalin.. Düzenleyen vicdanka : 30-04-2010 saat 22:57 Neden: gerek duydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
MeyveliTepe Acemi caylak ayhan Dukel Bayındırmevki bahtiyar o2 kamil35 ensar vicdanka Başlangıc için çok iyi gidiyoruz arkadaşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok güzel gidiyoruz da bir web sitesi oluşturup piyasa yoklaması yapmazsak bu yazışmaların hiç bir anlamı olmayacak. Zaman kaybederken fikri de kaptıracağız. Başıma çok geldi bilirim. Bir fikrim olduğun da çok oyalanınca bir başkasının da aynı fikri bulup uygulamaya geçtiğini görürüm. Fikri benden çalmış değildir de tuhaf bir şey. İnsanlar bir birinden habersiz eş zamanlı olarak, aynı ihtiyaçları duyup aynı çözümleri buluyorlar. İlk olan kazanıyor. Düzenleyen bayindirmevki : 30-04-2010 saat 23:21 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin iş bitmiş. Bana göre her acıdan hazırsınız. Lazım olan küçük bir ev konserveciliği atölyesi. Bahsettiğiniz meyveler ile marmelat, reçel güzel olur. Tazesi uzak yerlere zor ama kavanozda her şey çok kolay. Doğa çok çömert. Onlarca ağacı dostlar ile tüketmek imkansız. Ben bu oluşumu bir birimizden alışveriş etmekten çok genele satış gibi düşünüp, böyle olursa daha disiplinli oluruz diyorum. Ama enginarlara dayanamıyorum. Olunca haber verin. Gelirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sn bayındırmevki selamlar Halihazırda bu bölümde siz ve bir kaç arkadaş hariç kendimizi tanıtacagımız sayfalar açıldı, rica edelim sizler içinde açsınlar. Ben başta agaclar.net çatısı altındında olmak üzere diger web/blog oluşturulmasının da faydalı olacagını düşünüyorum,cogunlugun fikrini alıp, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyelim.Siz ismimiz adına bir blog actırmıştınız bunun için ayrıca teşekkür ederim .Mazeret olmamakla beraber bahçe çalışmalarının en yogun oldugu bir dönemindeyiz, oluşumun agır gidiyormuş gibi görünmesinin sebebi budur. bence başlangıç için oldukça iyi Fikri kaptırmak konusunda bir kaygımızın olmaması lazım, bizim dışımızda da olsa ''zehirden uzak dogal üretimi'' yapanları destekliyoruz. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendimizi tanıtacağımız sayfalar nasıl bir şey. Bir iki link verir misiniz? Bilgisayar ve internet ortamının acemisiyim. Forumu tam hakkıyla kullanıp değerlendiremiyorum. Forum çatısı altında bir web-blok nasıl bir şey. Forumun böyle bir imkanı var mı. Konuyu biraz açar mısınız? Bir web sitesi oluşturmaya bilgisayar bilgim yetmez. Benim yapabileceğim site tasarımı aşamasında moda sektöründen edindiğim marka ve ürün oluşturma deneyimini ortaya koymak. Açtığım blok ismi güvenceye almak için. Satış söz konusu olunca bloggerin yeterli olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi web konusu beni aşar. Bu konuda Meyvelitepenin söyleyecekleri vardır da mevsim bahçe mevsimi. Fikri kaptırmak konusunda ki kaygım yanlış anlaşıldı. Kabahat benim. Açık çümle kurmuyorum. Ya da yanlış kelime seçiyorum. Kaygım ''zehirden uzak dogal üretim'' yapanlar değildir. Domain adlarını kendi adına tescil ettirip para karşılığı satan bir takım uyanıklardır. İsim güzel. Telaşım bundan. Yoksa fikri tekele almak değil. Oluşacak kurallara uyduktan sonra herkes buyursun. Herkes fikri paylaşsın. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
sn bayırdırmevki ''uzak bahcelerin yakın işbirligi'' Siz ve diger arkadaşlar içinde sayfa açılmasını rica edelim, ilk çalışma olarak burada kendimizi ve çalışmalarımızı tanıtmaya başlayalım, ek olarak diger arkadaşarında talebi dogrultusunda web oluşturulabilir. Kaygınızı bu şekilde daha iyi ifade ettiniz, hep beraber güzel şeyler yapacagız. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz linkteki listeyi gördüm. Yeni sayfa açmak istediğimde reddediliyorum. Bilginize. Kime rica edeceğimi de anlamadım. Her kim ise ve bu yazıyı okuyorsa gerekeni yapacaktır her halde diyorum. Saygılar. Düzenleyen bayindirmevki : 01-05-2010 saat 22:03 Neden: ek yazı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
29 Mayıs olarak tarih sabitlendi Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sol altta "yeni konu aç" düğmesi görünmüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
İstenileni yaptığımda aşağıda ki uyarı geliyor. bayindirmevki, bu sayfayı gördüğünüze göre, bazı sorunlar var demektir. Aşağıdaki olasılıklardan biri, sizin durumunuza uygun olabilir: Henüz üyelik onayınızı yapmamış olabilirsiniz. Bu gerçekleşmeden mesaj gönderemezsiniz. Üye olurken verdiğiniz eposta adresinizi kontrol etmelisiniz. Hotmail kullanıcıları, Junk Mail bölümünü kontrol etmeyi unutmayın. Yeni üyesinizdir. Yeni üyeler foruma bir mesaj yazmadan bazı şeyleri yapamaz. Üye listesini görüntüleyemezsiniz, üye profillerine bakamazsınız, özel mesaj gönderemez, galeriye fotoğraf yüklemez, fotoğraf yarışmalarına katılamazsınız. Yöneticiler tarafından üyeliğiniz geçici bir süre askıya alınmış olabilir. Forum ana sayfasına dönün; sizinle görüşme yapıp, sorunu çözmeye çalışacağımız, özel forum bölümünü göreceksiniz. Profil bilgilerinizdeki sorunlar yüzünden (mesela, ilgi alanları bölümüne sana ne yazmak, mesleği bölümünü anlamsız harflerle doldurmak gibi) üyeliğiniz geçici bir süre askıya alınmış olabilir. Önce profil bilgilerinizi düzeltin. Sonra agaclar@mail.com adresine yazarak, üyeliğinizin açılmasını isteyebilirsiniz. Yöneticiler tarafından üyeliğiniz tümüyle engellenmiş olabilir. Çöpe atılmış bir konuya ulaşmaya çalışıyor ya da izniniz olmayan bir bölüme girmeye çalışıyor olabilirsiniz. Satış bölümüne konu açmaya çalışıyor olabilirsiniz. Alışveriş bölümü dışında, en az 50 mesajı olmayan üyeler, satış bölümünde yeni konu açamazlar. Mesaj sayınız uygunsa, satış bölümünde, istekte bulunmalısınız. Bunlardan biri sizin durumunuza uymuyorsa, sorununuzu ayrıntı açıklayan bir eposta gönderirseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Kullanıcı Profili Aktivasyon Epostasını Tekrar Gönder Bize Yazın Çıkış Yapın Ana Sayfa Bize yazın seçeneğinden giriş yapıp sorunu yazdığımda ise tarayıcınız otamatik yönlendiremiyorsa diye bir yazı altında ingilizce uyarı çıkıyor ve üsteki sayfaya geri dönüyor. Bilginize Zaten solda en altta ki gönderme kuralları köşesinde üyeliğimin yeni konu açmaya kapalı olduğu belirtiliyor. Düzenleyen bayindirmevki : 02-05-2010 saat 10:51 Neden: ek yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar. Düzenleyen bayindirmevki : 02-05-2010 saat 10:52 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Doğrudan agaclar.net'le ilgili olmayan duyuruların da buraya eklenmesini engellemek için, bu bölüme yeni konu açma özelliğini kapatmıştım. Siz söyleyinceye kadar da açmayı akıl edemedim, özür dilerim ![]() Tekrar dener misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özre gerek yok. Her ne ise vardır bir bildiğiniz. Konumu açtım. Sorun kalmadı. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı |
|
|