View Single Post
Eski 28-04-2010, 23:00   #159
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Ayhan Bey doğru söylüyor. Söylenecek şeylerin çoğu zaten söylendi. Bu yüzden bir an önce katılımcılar adlarını ve bahçe özeliklerini bildirmelidirler.

Ayrıca Bayındırmevki'nin sözettiği kesin kurallar konulamaz. Önceki sayfalarda Sn. Habibe çok güzel özetlemişti. Oluşumun ilk hedefleri bu şekilde tanımlanabilir. Aslında bir kişi bu hedefleri liste olarak hazırlarsa çok iyi olur. Gerekirse ben gönüllü olabilirim.
Ben verebilecek bilgileri verdim. Sizin gibi tarihlendirerek not almadığım için detaya giremiyorum. Bu acıdan sizi takdir ederim. Çok düzenlisiniz. Tebrikler. Zaten yaptıklarım da basit. Yeni fidan diktim ve biraz tavuk gübresi, Leonardit, kükürt ve yaprakdan EM dışında bir şeye zaman bulamadım. Vakitsizlikten bordo bulamacını kaçırdım. İtiraf edeyim ki böyle bir şeyin gerektiğini bile bilmiyordum. Neemazal aldım, bir kenarda duruyor. Bulursam vakit kullanacağım.

Sn. Habibe'nin yazılarını okudum sizin gibi algılamadım. Kültür farkı diyelim. Benim başından beri anlatmaya çalıştığım tek bir şey var. Konu satış ise ciddi iştir. İş hayatının, pazarlamanın kuralları ne ise o... Başka türlüsü alıcı dediğimiz karşı tarafı hayal kırıklığına uğratıp o çok bahsettiğimiz güven duyusunu yerle bir eder.

Benim anlatmaya çalıştığım kurucusu olacağımız bir web sitesinin aynı zamanda tedarikçisi konumunda olacağımız. Ve tedarikçiliğin belli kuralları olur, web sitesinin de. Hiç kuralsız birliktelik olmaz. Biz özgürce bir şey üretebiliriz. Hatta bu üretilen en zehirsiz en saf ürün olabilir. Satış kurallarına uymuyorsa? Diyelim ki harika bir yumurta ama bir ay önce tavuktan çıkmış. Sahibine göre bu daha taze. Koyalım mı rafa? Kurallardan kastım bu ve bunun gibi detaylar. Kurallarımız olmalı. Bunlar üretim tarihi, saklama, ampalaj gibi teknik konulardır. İlk başta akar, kokar ürünlere girmemektir. Adım, adım.

Siz listenizi hazırlayın. Sonuçta fikirleriniz netleşir.

Saygılar.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön