![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benimkiler de geç çimlenmişti. Ben baya derine ekmiştim. Toprağını da iyi hazırlayamamıştım.
Bu aralar gelişmeleri durdu. Birinin tepesinde hala tohumu var :) |
Sayın Sakagun; tohumları derine ekmeninde geç çimlenmeye katkısı büyük. Ben tohumları serpip üstünede hafifçe bastırarak toprağa yerleşmelerini sağladım. Kumun derinine doğru itmedim. Tohum ekerken bazı tohumlar için tohum büyüklüğüne göre yani tohum iki milim ise iki milim derinliğe ekmek gerek. Lithops tohumlarıda toplu iğne başından küçük nerdeyse.
|
Liposcuklar 16 oldu. Fısfıslayıp havalandırıyorum, yatmamaları için destek mi koymalıyım :confused:
|
Tohumdan çıkan lithopsları hiç ellemeyin bence, hemen nem kapıp küsebiliyorlar, bırakın oldukları gibi kalsınlar.
|
İnanamıyorum. Başardım arkadaşlar çimlenmişler kırmızı kırmızı minnacık:D:
Ayyy nasıl mutluyum anlatamam. Şimdi ne yapmalıyım üstlerini açayım mı nedersiniz? Darısı tüm bekleyenlerin başına :):):) En kısa zaman da fotograflarını yükleyeceğim. |
Sipariş verdiğim 2 çeşit kaktüs tohumlarını garanti çıksın diye buzdolabına koydum.1 haftaları dolunca çıkarıp ekicem.Tohum miktarı az.Risksiz işlem yapmam gerekiyor.
|
Mermaid tecrübeyi daha edinemedim. Mesela buzdolabında bekleteyim mi bekletmiyim mi diye düşündüm. Buzdolabında bekletmeden ektim. Buzdolabında bekletenler ile bekletmeyenlerin çimlenme durumlarına bakıp hep beraber tecrübe edicez sanırım. Sayın Cemboa haklısınız tohum sayısı az riske etmemek gerekiyordu ama. Umarım benimkilerde çıkar.
|
Buzdolabında bekletmedende çıkıyor.Ben çimlenme yüzdesini arttırmak amaçlı koydum.
Bu arada yetişkin lithops sahipleri acaba açan çiçeklerden hiç tohum elde edebildilermi.**** tozlaşmaları ellemi yapmak gerekicek? |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın İklimsiz; lithopsların özelliklerinden birisi hassas bitkiler olmasıydı birde sizin sayenizde çiçek açmakta da hızlı olduklarını öğrendik:). Oradaki lithopsların hepsi farklı türden değilmi. O zaman iki çiçek açan lithopsu bir biriyle tozlaştırarak yeni bir tür bitki tohumu elde edilebilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabah bana da bir sürpriz vardı:)
Eklenti 50692 Bakalım nasıl bir şey açacak, ben de ilk göreceğim. |
Lithopslar coştu bu ara, bendeki türlerin de dün çiçeği yoktu, bu sabah baktığımda çiçek tomurcukları oluşmuştu. Onları seyretmek gerçekten de harika. ;)
|
Alıntı:
Çiçek açacağı hiç aklıma bile gelmemişti. Sanırım iyi giden havalar aldattı. (Hani böyle bir şarkı mı ne vardı?) Çiçeği açtıktan sonra suyunu iyice azaltıp, bahara kadar dinlenmeye alacağım. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sn iklimsiz lithopsunuzun çiçeklerini tozlayarak tohum elde edebilirsiniz diye okumuştum bir yerde.Acaba denedinizmi? |
Sevgili tolgahann, ben de bir yerde suluboya fırçasıyla tozlaşma yapılabileceğini okumuştum.
Denemedim. Tohum elde edilse bile, tohumdan lithops yetiştirmek zor ve uzun vadeli olduğu için denemeyi düşünmüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Lithops uzuyormuş.
|
Merhabalar,
Benim tohumdan diktiğim lithopslarımı ne yazıkki toprakta oluşan sinek türü canlılar yedi.Toprakta sorun vardı herhalde. Yetişmiş olan lithopsların bir zamanı varmı ve nerede satılıyor bilgi verecek bir arkadaşım varmıdır.İzmirdeki tüm yapı marketlere sordum yok yok. Yetişmiş olarak satın almak istiyorum. Teşekkürler...... |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın cemboa, 464 no'lu resminizdeki lithops'un o kadar büyümesi normal değil ;) Hiçbir lithops bu kadar büyümez, ancak bulunduğu ortamda yetersiz ışık vardır, garipler de ışığa ulaşabilsinler diye boylarını uzatırlar. Bendeki bir lithops da böyle olmuştu, kendini yenileyince düzeldi.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba lithops severler, benim minişler yatmaya başladı ne yapabilirim :confused: yoksa öylece kalsınlar mı :confused: (Resmi cep telefonu ile çektiğim için kalitesizdir üzgünüm:( )
|
Sn. Sergül yatan lithopsların dibine çok az toprak koyup destek yapabilirsiniz.
|
Işığın biraz daha fazla olduğu bir yere alabilirsiniz? Böylelikle fazlaca uzamazlar bence.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 51300
Sırf bugün açabilir diye, bugünkü işimi iptal edip evde bekledim. Saat 14.50 de bu haldeydi. "Bugün açmayacak herhalde, keşke gitseydim" diyordum ki, yarım saat sonra başımı çevirince bunu gördüm. İyi ki beklemişim, kaçırılacak gibi değilmiş:) Eklenti 51301 Darısı bütün lithopscuların başına. |
1 Eklenti(ler)
Yukardaki fotoğraflari yüklerken iyice açmış.
|
Tebrikler.
Bu çiçeğin kokulu olan türü var mı? |
Teşekkür ederim:)
Siz sorunca kokladım. Hani kır çiçeklerinin vardır ya böyle hafif bir kokuları, belli belirsiz, işte öyle gibi. Kokmasa da makbulum. |
Muhtemelen yarın, bir seyir de benim lithopslarımdan izleyeceksiniz :)
Bugün gittim geldim baktım ama tam açmadılar. Çiçekler hafif kokulu, beyaz olanlar papatyaya benziyor. Tam olarak papatya gibi kokuyor da denemez, benziyorlar sadace. Ve tüm lithops çiçekleri akşam kapanıp, öğlene doğru açıyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Şaşmayan bir düzenleri var. Epey bir gözlem yaptıktan sonra ne zaman açacağını, hatta saat kaçta tam açacağını bilebiliyorsunuz;)
Eklenti 51447 Eklenti 51448 Ortadakinin bu yıl ikinci açışı olacak. Eklenti 51449 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025