agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Lithops (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3956.htm)

s_m_x 27-12-2008 16:56

1 Eklenti(ler)
Eklenti 57258
işte lithopsum

kemut_kemut 04-01-2009 19:14

bende de iki tane lithops var ama umarım bu kısı öldürmeden geciririm.bunların cogaltımı sadece tohumdan mı oluyor acaba

İlkin 05-01-2009 10:07

Genelde çoğaltma işi tohumdan oluyor ama 1 tane ile başladığınız lithops'a sağlıklıca bakarsanız 5 sene sonra 7-8 adet olabilir. Biraz sabırlı olmak gerekiyor bu yöntem için.

malbman 06-01-2009 10:20

Lithops tohumlarını torfa serpip üzerilerini incecik bir tabaka kumla örtersem ve fısfısla ıslatırsam çimlendirebilir miyim?

İklimsiz 06-01-2009 11:32

Burada ve burada sorunuza cevap daha önce yazılmıştı.

zeynepdincer.k 07-01-2009 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 340871)
Lithops tohumlarını torfa serpip üzerilerini incecik bir tabaka kumla örtersem ve fısfısla ıslatırsam çimlendirebilir miyim?

Merhaba Malbman,
Ben sizin denemek istediğiniz yöntemi deniyorum. Yaklaşık iki ay önce lithopsumdaki kapsülden minicik tohumları önce ince bir tabaka torfa serpiştirdim. Salonda pencere önüne koydum. Gün aşırı spreyledim. Baktım bir ay sonra iğne başından küçük baş vermişler. Biraz daha irileşince başladım toprağa kum ilave etmeye. İnce dere kumumu genişçe çay süzgecinden üstlerine eleyerek serptim. İkinci ay biraz daha belirgin hale geldiler. Böylelikle gelişebildiklerini anladım. Kum ilavesini adım adım izleyeceğim. Taki köklenmenin daha yoğun ve sağlam olduğu noktaya kadar. Halen aynı konumda aynı bakımla devam ediyorum. Şu anda yeşil kafalar iğne başı büyüklüğünde seçilebiliyorlar. Yavaş büyümekteler ama inanılmaz zevkli. Bakalım sonunu getirebilecekmiyim.

berduray 07-01-2009 21:43

Çimlenme süresi epey uzayabiliyor, cesaretiniz kırılmasın arkadaşlar, yaz sonuna doğru çimlendirdiğim birkaç lithopsu kontrol ederken dün bir tane daha çimlenmiş olduğunu gördüm.

Yani ilk çimlenme ve şimdilik son çimlenme arasında 3-4ay fark var.

Demek ki uygun ısıya ve neme yeni ulaşmış.

johnny guitar 10-01-2009 21:29

selamlar aşağıdaki linkte lithops satşı ve tohum satışı linki var ben şahsi olarak tohum aldım ilgilenen arkadaşlar vardır diye link bilgi vereyim dedim
saygılar
http://urun.gittigidiyor.com/LITHOPS...QQidZZ15021064
http://urun.gittigidiyor.com/Lithops...QQidZZ15019593

zeynepdincer.k 15-01-2009 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar (Mesaj 343201)
selamlar aşağıdaki linkte lithops satşı ve tohum satışı linki var ben şahsi olarak tohum aldım ilgilenen arkadaşlar vardır diye link bilgi vereyim dedim
saygılar
http://urun.gittigidiyor.com/LITHOPS...QQidZZ15021064
http://urun.gittigidiyor.com/Lithops...QQidZZ15019593

Merhaba...
Paylaşım için teşekkürler..
Gönderdiğiniz linke baktım ama bu linkin stili nedeniyle detay göremedim. Bir kaç sorum olacak..tabi cevaplayabilirseniz.
Siz de bu kanallamı tohum edindiniz? 14 adetten bir adetin anlamı ne olabilir?
Tohumları ektinizmi, eğer ektinizse başarılımıdır?
Teşekkürler

İklimsiz 15-01-2009 00:59

Verilen linteki satıcıya tohumların hangi türlere ait olduğunu sordum.

Bilmediklerini söyledi.

Çok daha uygun fiyata, üstelik tür isimleriyle burada bulabilirsiniz.

johnny guitar 15-01-2009 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynepdincer.k (Mesaj 345107)
Merhaba...
Paylaşım için teşekkürler..
Gönderdiğiniz linke baktım ama bu linkin stili nedeniyle detay göremedim. Bir kaç sorum olacak..tabi cevaplayabilirseniz.
Siz de bu kanallamı tohum edindiniz? 14 adetten bir adetin anlamı ne olabilir?
Tohumları ektinizmi, eğer ektinizse başarılımıdır?
Teşekkürler

selamlar tür hakkında bilginin sadece karışık olduğu söylendi.benimde elime şimdi geçti tohumlar yarın ekmeyi planladım aslında mart sonu ekiliyor ama benim bulunduğum ortamda zaten sıcaklık ve nem i ayarlıya biliyorsunuz.daha önce bu siteden kaktüs tohumu almıştım kendisi zaten sera ile ilgileniyor kasım ayında ekmeme ve ilk deneyimim olmasına nazaran 50 adet te 12 adet mısır tanesi büyüklüğüne eriştirebildim.gündüz 28 akşamda 25 derece ortam sıcaklığı
linkini verdiğim aynı kişinin yetişmiş lithops ta satıyor diğer ilanlarında almak tercihe kalmış.youtube de ise nasıl ekildiği hakkında video lar var.onları indirip yarın ekmeyi düşünüyorum
saygılar.

cemboa 19-01-2009 11:13

Tohumdan yetiştirdiğim lithopslarımdan biri ortasındaki yarıktan çatladı yeni yaprak çıkarmaya hazırlanıyor.

İnceefe 19-01-2009 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemboa (Mesaj 347034)
Arkadaşlar arkamdan ammada konuşmuşsunuz.:D

Toplu alımlarda indirim varmı ? Bu lithopsların menşei hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?

malbman 19-01-2009 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynepdincer.k (Mesaj 341684)
Merhaba Malbman,
Ben sizin denemek istediğiniz yöntemi deniyorum. Yaklaşık iki ay önce lithopsumdaki kapsülden minicik tohumları önce ince bir tabaka torfa serpiştirdim. Salonda pencere önüne koydum. Gün aşırı spreyledim. Baktım bir ay sonra iğne başından küçük baş vermişler. Biraz daha irileşince başladım toprağa kum ilave etmeye. İnce dere kumumu genişçe çay süzgecinden üstlerine eleyerek serptim. İkinci ay biraz daha belirgin hale geldiler. Böylelikle gelişebildiklerini anladım. Kum ilavesini adım adım izleyeceğim. Taki köklenmenin daha yoğun ve sağlam olduğu noktaya kadar. Halen aynı konumda aynı bakımla devam ediyorum. Şu anda yeşil kafalar iğne başı büyüklüğünde seçilebiliyorlar. Yavaş büyümekteler ama inanılmaz zevkli. Bakalım sonunu getirebilecekmiyim.

Sayın zeynepdinçer, mesajınızı gözden kaçırmışım sanırım. Şimdi fark ettim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Kum ilavesini ne kadar yapıyorsunuz? Üzerlerini tamamen örtecek kadar mı? Birazdan ben de sizin dediğiniz yöntemi uygulamaya başlayacağım. Yanlış anlamadıysam, tohumlar ilk çimlenene kadar yalnızca ince bir torf tabakasında duruyor değil mi?

İlkin 19-01-2009 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemboa (Mesaj 347036)
Tohumdan yetiştirdiğim lithopslarımdan biri ortasındaki yarıktan çatladı yeni yaprak çıkarmaya hazırlanıyor.

Tebrikler, benimkiler de kendilerini yeniliyor yavaş yavaş... Bazıları da tamamen yeniledi ilk hallerine göre baya büyüdüler bile... ;)

cemboa 19-01-2009 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İnceefe (Mesaj 347125)
Toplu alımlarda indirim varmı ? Bu lithopsların menşei hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?

Toplu alımlarda % 10 indirim yaparım.Oda bu siteye özel.Menşei Güney Afrika.

kemut_kemut 19-01-2009 17:10

lithops tohumu nerde satılıyor????

malbman 19-01-2009 17:27

Lithops'u tohumdan yetiştirmek tam deli işi. Daha ekerken bile saç baş yoldurtuyor. Deli çıktım tohumlarını ekinceye kadar. Ama yaklaşık 40 dakikada tamamladım.

Peynir kutusuna ince bir tabaka torf serip, tohumları torfun üzerine tuzluktan serper gibi serptim, kürdan ucuyla tek tek attım, çay kaşığıyla toplu şekilde attım vs. ve bir parça camla üzerlerine bastırdım. Sonra da torfun üzerini kapatacak şekilde tuz serptim üstlerine.

Bakalım başarabilecek miyim.

Alıntı:

Sayın kemut, cemboa satıyor mu bilmiyorum. Ben bu siteden almıştım.

cemboa 19-01-2009 17:48

1 Eklenti(ler)
İşte size kanıt. :rolleyes:

cemboa 19-01-2009 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kemut_kemut (Mesaj 347241)

ben satıyorum.

İklimsiz 19-01-2009 17:50

Hah, şimdi oldu :)

İsmi, cismi, menşei ne bunun?

İklimsiz 19-01-2009 18:14

1 Eklenti(ler)
Büyüyünce Lithops aucampiae olacaklar, bu gördüğünüz henüz taslak:)

Eklenti 59471

cemboa 19-01-2009 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 347262)
Hah, şimdi oldu :)

İsmi, cismi, menşei ne bunun?

Bu tohumun isim ve cismini söyleyebilirdim.Fakat ucuz tarife karışık tohum olarak geldiği için sanırım desenler belli olana kadar bilemeyeceğiz.Menşei G.Afrika.

johnny guitar 19-01-2009 20:13

lithops resimleri alfabetik ve numaralarına göre hazırlanmıştır.Resim sitelerinde linkler kısa süreli olduğu için rapidshare ye yükledim.Bu sitede süresiz olarak kalacaktır.resimler sitelerden alıntıdır,sayfalar, isimler ve düzenlemeler kendime aittir.414 adet lithops resmi var
saygılar.
http://rapidshare.com/files/186154868/lithops.rar

antmen 19-01-2009 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 347249)
Peynir kutusuna ince bir tabaka torf serip, tohumları torfun üzerine tuzluktan serper gibi serptim, kürdan ucuyla tek tek attım, çay kaşığıyla toplu şekilde attım vs. ve bir parça camla üzerlerine bastırdım. Sonra da torfun üzerini kapatacak şekilde tuz serptim üstlerine. .

Üzerlerine neden tuz serptiniz?

malbman 19-01-2009 20:39

Sevilay arkadaşımız burada o şekilde tarif etmiş. Ne işe yaradığını anlatmamış ama sanırım bir işlevi vardır.

johnny guitar 19-01-2009 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 347370)
Sevilay arkadaşımız burada o şekilde tarif etmiş. Ne işe yaradığını anlatmamış ama sanırım bir işlevi vardır.

Üst tabakada mantarlaşmayı önlemek için kullanılıyor.19.01.2009 tarik itibari ile bende lithops tohumu ektim ,ben tuz yerine 50 ec fungusit kullandım.Mantarlaşmayı önlemek için,önümüzdeki hafta sonuç belli olur.
saygılar

johnny guitar 22-01-2009 21:02

lithopslar çimlenmeye başladı

2 Eklenti(ler)
İlk lithops larım çimlenme gösterdi
16.01.2009 da ekmiştim.Torak Özel kaktüs toprağı ile %40 karıştırılmış 2 mm yıkanmış ve fırınlanmış akvaryum kumu (tatlı su)tohumlar bu karışımın üstüne sepildikten sonra(20 edet deniliyordu etikette)hafiften yuvarlak saksı çapında bir plastik madde ile(ptfe özel yaptığım)bastırarak en üst tabakaya 3 mm akvaryum kumu(tatlı su)yıkanmış ve sterelize edilmiş kum ve onun üst kısmına 50 ec fungusit (mantar ilacı)aslında sterelize edilmiş kum için buna gerek yoktu ama ben yinede koydum.Saksının üstüne cam ile kapattım.Hergün 5 kere 10 ar dakikalık havalandırma yaptım saksıyı hafifçe kumu kaldırmadan üfledim.Güneş ışığı almayan ama normal ışık alan bir yere koydum.Gündüz 27 ve akşam 25 derecede ısınan ve nem olmayan bir ortamda cumartesi günü nü saymazsak 5. günde ilk çimlenmiş lithops yavrusu göründü.İnternet ortamında yani türkiyedeki kişilerden tohum alıyorsanız bunun % 20 sinin çimleneceğini göze alarak sipariş verin.
tüm lithops sevenlere saygılarımla.

cemboa 23-01-2009 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar (Mesaj 349754)
İlk lithops larım çimlenme gösterdi
16.01.2009 da ekmiştim.Torak Özel kaktüs toprağı ile %40 karıştırılmış 2 mm yıkanmış ve fırınlanmış akvaryum kumu (tatlı su)tohumlar bu karışımın üstüne sepildikten sonra(20 edet deniliyordu etikette)hafiften yuvarlak saksı çapında bir plastik madde ile(ptfe özel yaptığım)bastırarak en üst tabakaya 3 mm akvaryum kumu(tatlı su)yıkanmış ve sterelize edilmiş kum ve onun üst kısmına 50 ec fungusit (mantar ilacı)aslında sterelize edilmiş kum için buna gerek yoktu ama ben yinede koydum.Saksının üstüne cam ile kapattım.Hergün 5 kere 10 ar dakikalık havalandırma yaptım saksıyı hafifçe kumu kaldırmadan üfledim.Güneş ışığı almayan ama normal ışık alan bir yere koydum.Gündüz 27 ve akşam 25 derecede ısınan ve nem olmayan bir ortamda cumartesi günü nü saymazsak 5. günde ilk çimlenmiş lithops yavrusu göründü.İnternet ortamında yani türkiyedeki kişilerden tohum alıyorsanız bunun % 20 sinin çimleneceğini göze alarak sipariş verin.
tüm lithops sevenlere saygılarımla.

Ben % 50 yi yakaladım ki bu bile düşük oran.%80 i bulmamız lazım.

johnny guitar 23-01-2009 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemboa (Mesaj 350166)
Ben % 50 yi yakaladım ki bu bile düşük oran.%80 i bulmamız lazım.

Bu ayda ancak bu kadar olur.Ya nisan başı **** eylül ayında ekilmesi lazım.Küçük bir şehirde olmakta dezavantaj ,aradığınız kaktüs toprağı sterilize kum perlit ve diğer malzemelerde internet ortamında şansınıza ne çıkarsa.Profesyoneller ancak %80 bulabilir oda tohumları kendi ürettikleri için.Bu işin kitaplarını yazan Profesörler bile piyasadan alınan tohumların %80 inin çıkacağını söylüyorlar.
Bir amatör olarak 5 günde 1 lithpos fidesini bile görmek bana bir mucize gibi geldi.Bir fikirde bu akşam geldi aklıma.akvaryumda bitki geliştirmek için gralux bitki lambası kullanıyordum.Yarınki ilk işim bunu lithopslarıma uygulamak olacak gündüz lamba ışığı uyguluyacağım.zaten tohumlar karışık olduğu için zannedersem diğerleride ekim tarihinden 21 gün sonra çıkması lazım.Çıkmazsada canları sağolsun nisan başında diğer tohumlara devam.
saygı ve sevgilerimle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025