![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 57258
işte lithopsum |
bende de iki tane lithops var ama umarım bu kısı öldürmeden geciririm.bunların cogaltımı sadece tohumdan mı oluyor acaba
|
Genelde çoğaltma işi tohumdan oluyor ama 1 tane ile başladığınız lithops'a sağlıklıca bakarsanız 5 sene sonra 7-8 adet olabilir. Biraz sabırlı olmak gerekiyor bu yöntem için.
|
Lithops tohumlarını torfa serpip üzerilerini incecik bir tabaka kumla örtersem ve fısfısla ıslatırsam çimlendirebilir miyim?
|
|
Alıntı:
Ben sizin denemek istediğiniz yöntemi deniyorum. Yaklaşık iki ay önce lithopsumdaki kapsülden minicik tohumları önce ince bir tabaka torfa serpiştirdim. Salonda pencere önüne koydum. Gün aşırı spreyledim. Baktım bir ay sonra iğne başından küçük baş vermişler. Biraz daha irileşince başladım toprağa kum ilave etmeye. İnce dere kumumu genişçe çay süzgecinden üstlerine eleyerek serptim. İkinci ay biraz daha belirgin hale geldiler. Böylelikle gelişebildiklerini anladım. Kum ilavesini adım adım izleyeceğim. Taki köklenmenin daha yoğun ve sağlam olduğu noktaya kadar. Halen aynı konumda aynı bakımla devam ediyorum. Şu anda yeşil kafalar iğne başı büyüklüğünde seçilebiliyorlar. Yavaş büyümekteler ama inanılmaz zevkli. Bakalım sonunu getirebilecekmiyim. |
Çimlenme süresi epey uzayabiliyor, cesaretiniz kırılmasın arkadaşlar, yaz sonuna doğru çimlendirdiğim birkaç lithopsu kontrol ederken dün bir tane daha çimlenmiş olduğunu gördüm.
Yani ilk çimlenme ve şimdilik son çimlenme arasında 3-4ay fark var. Demek ki uygun ısıya ve neme yeni ulaşmış. |
selamlar aşağıdaki linkte lithops satşı ve tohum satışı linki var ben şahsi olarak tohum aldım ilgilenen arkadaşlar vardır diye link bilgi vereyim dedim
saygılar http://urun.gittigidiyor.com/LITHOPS...QQidZZ15021064 http://urun.gittigidiyor.com/Lithops...QQidZZ15019593 |
Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.. Gönderdiğiniz linke baktım ama bu linkin stili nedeniyle detay göremedim. Bir kaç sorum olacak..tabi cevaplayabilirseniz. Siz de bu kanallamı tohum edindiniz? 14 adetten bir adetin anlamı ne olabilir? Tohumları ektinizmi, eğer ektinizse başarılımıdır? Teşekkürler |
Verilen linteki satıcıya tohumların hangi türlere ait olduğunu sordum.
Bilmediklerini söyledi. Çok daha uygun fiyata, üstelik tür isimleriyle burada bulabilirsiniz. |
Alıntı:
linkini verdiğim aynı kişinin yetişmiş lithops ta satıyor diğer ilanlarında almak tercihe kalmış.youtube de ise nasıl ekildiği hakkında video lar var.onları indirip yarın ekmeyi düşünüyorum saygılar. |
Tohumdan yetiştirdiğim lithopslarımdan biri ortasındaki yarıktan çatladı yeni yaprak çıkarmaya hazırlanıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kum ilavesini ne kadar yapıyorsunuz? Üzerlerini tamamen örtecek kadar mı? Birazdan ben de sizin dediğiniz yöntemi uygulamaya başlayacağım. Yanlış anlamadıysam, tohumlar ilk çimlenene kadar yalnızca ince bir torf tabakasında duruyor değil mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
lithops tohumu nerde satılıyor????
|
Lithops'u tohumdan yetiştirmek tam deli işi. Daha ekerken bile saç baş yoldurtuyor. Deli çıktım tohumlarını ekinceye kadar. Ama yaklaşık 40 dakikada tamamladım.
Peynir kutusuna ince bir tabaka torf serip, tohumları torfun üzerine tuzluktan serper gibi serptim, kürdan ucuyla tek tek attım, çay kaşığıyla toplu şekilde attım vs. ve bir parça camla üzerlerine bastırdım. Sonra da torfun üzerini kapatacak şekilde tuz serptim üstlerine. Bakalım başarabilecek miyim. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte size kanıt. :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Hah, şimdi oldu :)
İsmi, cismi, menşei ne bunun? |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
lithops resimleri alfabetik ve numaralarına göre hazırlanmıştır.Resim sitelerinde linkler kısa süreli olduğu için rapidshare ye yükledim.Bu sitede süresiz olarak kalacaktır.resimler sitelerden alıntıdır,sayfalar, isimler ve düzenlemeler kendime aittir.414 adet lithops resmi var
saygılar. http://rapidshare.com/files/186154868/lithops.rar |
Alıntı:
|
Sevilay arkadaşımız burada o şekilde tarif etmiş. Ne işe yaradığını anlatmamış ama sanırım bir işlevi vardır.
|
Alıntı:
saygılar |
lithopslar çimlenmeye başladı
2 Eklenti(ler)
İlk lithops larım çimlenme gösterdi
16.01.2009 da ekmiştim.Torak Özel kaktüs toprağı ile %40 karıştırılmış 2 mm yıkanmış ve fırınlanmış akvaryum kumu (tatlı su)tohumlar bu karışımın üstüne sepildikten sonra(20 edet deniliyordu etikette)hafiften yuvarlak saksı çapında bir plastik madde ile(ptfe özel yaptığım)bastırarak en üst tabakaya 3 mm akvaryum kumu(tatlı su)yıkanmış ve sterelize edilmiş kum ve onun üst kısmına 50 ec fungusit (mantar ilacı)aslında sterelize edilmiş kum için buna gerek yoktu ama ben yinede koydum.Saksının üstüne cam ile kapattım.Hergün 5 kere 10 ar dakikalık havalandırma yaptım saksıyı hafifçe kumu kaldırmadan üfledim.Güneş ışığı almayan ama normal ışık alan bir yere koydum.Gündüz 27 ve akşam 25 derecede ısınan ve nem olmayan bir ortamda cumartesi günü nü saymazsak 5. günde ilk çimlenmiş lithops yavrusu göründü.İnternet ortamında yani türkiyedeki kişilerden tohum alıyorsanız bunun % 20 sinin çimleneceğini göze alarak sipariş verin. tüm lithops sevenlere saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir amatör olarak 5 günde 1 lithpos fidesini bile görmek bana bir mucize gibi geldi.Bir fikirde bu akşam geldi aklıma.akvaryumda bitki geliştirmek için gralux bitki lambası kullanıyordum.Yarınki ilk işim bunu lithopslarıma uygulamak olacak gündüz lamba ışığı uyguluyacağım.zaten tohumlar karışık olduğu için zannedersem diğerleride ekim tarihinden 21 gün sonra çıkması lazım.Çıkmazsada canları sağolsun nisan başında diğer tohumlara devam. saygı ve sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025