![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Aliok1 Bilgiler için teşekkürler. Çelikler uzun süre suda kaldılar. Tam olarak kök diyemesem de su içindeki bölümlerde beyaz kök benzeri uçlar oluşmuştu. Uygun olduğunu düşündüğüm büyük bir saksıya iki çeliği diktim. Canlı kalabilirlerse daha büyük saksılara sonbaharda aktarsam uygun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
ERBEYLİ İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN TAVSİYE EDİLEN İNCİR ÇEŞİTLERİ 1-DİŞİ ÇEŞİTLER a-Kurutmalık çeşitler Sarılop, Sarı zeybek .................................................. ...................................... b-Sofralık çeşitler Bursa Siyahı, Sultan Selim, Morgüz, 208 Siyah, Yeşilgüz, Bardacık, Göklop, Beyaz Orak, Siyah Orak, Akça, Darpak, Horasan, Halebi, Kavak-Patlıcan, Devetabanı, Karayaprak -------------------------------------------------------------------------- 2-ERKEK ÇEŞİTLER Hamza, Kara İlek, Mor Demirtaş, Armut İlek, Elma İlek, Ak İlek, Kıbrıslı, Küçük Konkur, Damarlı, Taşlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Aliok1 İncirler Ankara'da. İnciri bahçede evden ve su/kanalizasyon hatlarından uzağa dikmek gerektiğini öğrendim. O yüzden bahçeye dikemiyorum. Birkaç tane karaçam ve yeni filizlenen fıstık çamlarım da var. Onlar için uygun bir yer arayışındayım. Belki yeni ve daha büyük bir bahçe için bana motivasyon da olur. Hepsini oraya dikerim diye hayal kuruyorum. Kim bilir? Belki olur. Düzenleyen k_donmez : 26-04-2010 saat 20:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ali Bey; Mut inciri konusunda sitemizin üyesi Sayın Kemal Cüce Bey belki yardımcı olabilir. Kendisi Mut'lu ve fidan üreticisi. Sitemizin satış bölümünde sayfası vardı. Kendi fidan listesinde rastlayamadım ama belki yakın çevresinden fidan temin edebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen aliok1 : 17-01-2014 saat 17:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Köyümüzde yetiştirilen yediveren inciri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ali Bey, Sizin celikler ne durumda? Benimkiler simdilik iyi gidiyor. Uc hafta oldu, hic birinde kuruma belirtisi yok, uc surgunler uzadilar, kucuk yapraklar aciyorlar. Ucsuz ara dallardan yaptigim celiklerki tomurcuklar da uyandilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zappie çeliklerinizin durumunu fotoğrafla buradan paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili aliok1; İncir konusunda verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim.Ancak dikkatimi çeken tablonuzda sadece 1 türden bahsedilmesi. 407.............Halebi Birecik.............Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oysa Adıyaman ilini sadece baz alırsanız 4-5 çeşit incir türü yetişmekte.Yöresel isimleriyle sınıflandırılmakta.Kabak inciri, siyah incir,Güz inciri(iri ve kalın kabuklu çok tatlı )sonbaharın hatta bazen kışın ilk aylarına kadar dahi ağaçlarda bulunur.Bunun dışında isimlerini bilmediğim bir iki tür daha var. İncirler olgunlaştığı zaman resimlerini siteye eklerim.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
İncir meyvelerine giren ilek arıları ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sarılop incir çeşidinin Kaliforniya’ya (Fresno) ilk getirilişi 1880 yılında San Francisco Evening Bulletin’in sahibi P.C. Rixford tarafından olmuştur. Sarılop çeşidinin ismi yapılan bir yarışma ile belirlenmiş; California ve Smyrna sözcüklerinden türetilmiş ‘Calimyrna’ en fazla beğeni toplamış ve Sarılop çeşidi bu isimle anılmaya başlamıştır. Ağaçlarının kuvvetli büyümesine rağmen 1890 yılına dek hiç meyve alınamamış, sorunun ileklemeye bağlı olduğu saptanmasına rağmen ilekleme yolu ile meyve tutumu ilk olarak 23 Haziran 1899 yılında başarılmıştır. Bu tarih, Kaliforniya kuru incir endüstrisi için gerçek bir dönüm noktası olmuştur. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İncirde ilekleme ile ilgili video |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yurdumuzun dört bir tarafındaki incir yetiştiren yöreleri kendi çabalarımla buldum. Marmara,güneydoğu,karadeniz,akdeniz,ege, bölgelerinden çeşitli köylerin muhtarlarıyla telefon numaralarını bulup irtibata geçiyorum.Buralardan tavsiye edilen kaliteli incirlerin çeliklerinden temin edip yetiştirmeye çalışacağım.Forumdan ve diğer kardeş forumlardan bazı arkadaşlarında çelik sözü var .Seneye ömrümüz olursa baya bir çelik dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene bahçemize köklü olarak alıp dikilen değişik incir çeşitleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Köyde bu sene diktiğim incir çelikleri ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ali Bey, Masallah oldukca iyi gorunuyor celikleriniz. Benim uc surgunler sanirim sizlere omur. Ama daha kart, orta kisimlardan aldigim celikler tuttu. 7 - 8 tane celigi ayni kaba dikmistim simdi nasil ayirsam diye dusunuyorum. Sonbahara kadar da bekleyemezler herhalde. Resimde kokler gorunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Eveeettt.Bugün haziranın dördü.Size bir süprizim var.Mahallemizdeki incirlerden biri oldu.Ağacının başında pek çok olgun incir var.Hatta incirler bir kaç gün önce olmuş.Ben yeni fark ettim. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen aliok1 : 04-06-2010 saat 15:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Haziran ayında ilk meyvelerini veren siyah incirler siyah orak,karabakunya,siyah incir,susak, çeşitleridir(En azından internet ortamında bulabildiklerim)Erbeyli incir araştırma bahçesinde hepsi mevcuttur.Ayrıca bu konunun 2. sayfasında belli başlı incir çeşitleri fotoğrafları,tadı,ağırlığı,olum zamanı v.b. bilgileri bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bugün kardeşim köyden küçük bir koli incir gönderdi.Saat 14:30 civarlarında elime geçti.Karnımda baya bir acıkmıştı.Hemen paketi açıp o nefis incirlerden bir kaç tanesini götürdüm Daha sonra fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller, ben incirin dış kabuğu biraz çatlamış olanını hatta üzerinde kurumuş dibinde bal olanına bayılırım. Çok severim fakat biraz fazla kaçırdımmı karnım ağrıyor. Çok yararlı bir meyva bağırsan sorunu olanlara kesinlikle tavsiye ederim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|