View Single Post
Eski 15-04-2010, 22:39   #138
aliok1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Sayın aliok1, ilekleme incirinin meyveleri kurtlanmıyor mu? Böcek içine girdiğine göre yumurta da bırakıyor olmalı!
Ege üniversitesi ziraat fakültesinden incir üzerine değişik araştırmaları olan yardımcı doçent bir akademisyen ile facebook aracılığıyla arkadaş oldum.İncir konusunda bana yardım sözü verdi.Sevgili nariçi sorunuzu kendisine yazdım.Cevabını kopyala yapıştır yapıyorum.

ilek arısı incir meyvesinin içinde kalabilir ama çoğunlukla ostiol kısmından (meyvedeki delik) girip, aynı yerden çıkar... ilek arısı erkek çiçeklere yumurtasını bırakabilir... erkek çiçeklerin dişi organı kısadır... dişi incir meyvesindeki dişi çiçekler daha uzundur bu sebeple yumurtasını bırakamaz... sırayla bir çok dişi çiçeği gezer ama bırakamaz ve dışarı çıkar... ama içeride de kalabilir... ama kurtlanmaya sebep olmaz... bu arada, incie meyvesinin içindeki çekirdek olarak bildiğimiz her bir yapı birer çiçektir ve o çekirdekler aslında birer meyvedir... incir meyvesi bir meyveler topluluğudur... umarım yararlı ve yeterli olmuştur... iyi geceler dilerim...

aliok1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön