22-08-2023, 09:53 | #391 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
|
Vedat bey merhaba, Size mesaj attım. Müsait olunca cevaplayabilir misiniz ? |
28-09-2023, 12:33 | #392 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2023
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
|
Erkek incir ayırımı
Merhaba, erkek inciri nasıl anlıyorsunuz? |
09-11-2023, 19:25 | #393 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-12-2017
Şehir: Diyarbakir
Mesajlar: 98
|
Merhaba. Uzun zamandır siteye uğramıyorum. Mesaj yazdım |
16-11-2023, 08:22 | #394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
mor güz inciri. soğuklara dayanıklı, yağmurda çatlama yok. son bir ayda m2 ye 150 kg yağmur yağdığı düşünülürse. göz küçük veya kapalı. moraran incir müthiş lezzetli. 15 kasımda her sürgünde 3 incir var. |
16-11-2023, 16:37 | #395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
|
16-11-2023, 18:33 | #396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Merhaba Resim netten alıntı https://www.ebay.com/itm/255106448311 Resimde görüleceği üzere erkek incirde göz etrafında uzun erkek çiçekler iç kısımda ise kısa dişi çiçekler oluyor. Dişi çiçeklerin uç kısmında eğer incir arısı tarafından ziyaret edildi ise incir larvaları oluyor. Erkek incirler de genellikle 3 ürün oluyor. San pedro ya da kendine verimli iki ürün veren incirlerde kışın yazdan kalan çok küçük meyveler oluyor ve sonra bunlar gelişerek çiçek inciri denilen incir e dönüşüyor ama erkek incirler de meyveler daha iri ve çok daha fazla. Erkek incirler in ana ürünü olgunlaşıp polen verdiğinde dişi incirler in ana ürünü daha fındık kadar oluyor. Tabi incirler de genelleme yapmak zor. Erkek dişi diye ayırmak bile aslında yanıltıcı. Erkek incirler geneli içi kuru olgunlaşmamış gibi olur. Bazı çeşitleri dişi incire benzeyip olgunlaşsa da tadı hoş olmuyor. |
17-11-2023, 08:18 | #397 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Alıntı:
evet , o. fakat ben fidan deposundan almadım. adını vermiyeyim , bi firmadan 3 çeşit incir aldım ikisi erkek çıktı biride bu incir çıktı. yani ben mor güz inciri istememiştim. |
|
06-12-2023, 21:41 | #398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 234
|
İyi akşamlar, ''esflora''da satılan bazı incirleri incelerken tatlarının farklı olduğunu; çilek aroması, orman meyvesi, badem ve bal gibi aromalarının olduğunu okudum. Gerçek anlamda tat yelpazesi bu kadar geniş bir meyve mi? |
07-12-2023, 09:31 | #399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
soğuğa dayanıklı, incir sineği istemeyen çeşitlerden bende aldım. fakat çok küçükler bu kışı evde geçirecekler. daha pişkin incirler bahçede kalın bi şekilde malçladım. soğuktan kurusalarda geri dönerler. |
07-12-2023, 11:44 | #400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 234
|
peki sizce de tatları bu kadar farklı olabilir mi? |
07-12-2023, 18:34 | #401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Bakın ChatGPTne diyor bu konuda. 5 numaralı incir aydın sarı lop inciri. Sarı lop incirin de o tatları alamıyorsanız yabancıların bu işi abarttığını söyleyebilirsiniz. Esflora yabancı terminoloji kullanıyor. .... Yetiştiriciler, incirlerini tat profillerine göre ayırt ederken tatlılık, dokuluk ve lezzet notları gibi faktörleri dikkate alırlar. İşte bazı yaygın incir türleri ve ayırt edici tat özellikleri: 1. Bal İnciri: Bal incirleri, bal tadına benzeyen olağanüstü tatlarıyla bilinir. Yumuşak ve sulu bir dokuya sahip olup hafif çiçeksi bir aromaya sahiptir. 2. Yemiş İnciri: Yemiş incirleri, tatlılık ve ekşilik kombinasyonu olarak tanımlanan belirgin bir meyve tadına sahiptir. Yoğun ve sert bir dokuya sahip olup meyvelerle benzer bir yapıya sahiptir. 3. Kadota İnciri: Kadota incirleri, diğer incir çeşitlerine göre daha hafif ve daha az tatlı bir tada sahiptir. Kremsi bir dokuya ve hafif bir fındık tadına sahiptir, bu da taze tüketim ve kurutma için popülerdir. 4. Siyah Mission İnciri: Siyah Mission incirleri, zengin ve tatlı tadıyla bilinir. Derin mor veya siyah bir cilde ve yumuşak, reçel benzeri bir dokuya sahiptir. Tat genellikle karamel, bal ve meyve notalarıyla tanımlanır. 5. Calimyrna İnciri: Calimyrna incirleri benzersiz bir fındık ve tereyağı tadına sahiptir. Soluk sarı veya yeşilimsi bir cilde ve çiğnenebilir bir dokuya sahiptir. Lezzet genellikle bal, vanilya ve fındıklılık kombinasyonu olarak karşılaştırılır. Bu, yetiştiricilerin incirleri tat açısından nasıl ayırt ettiğine dair sadece birkaç örnektir. Belirli tat profilleri, yetişme bölgesine ve yetiştirme uygulamalarına bağlı olarak değişebilir. |
08-12-2023, 11:59 | #402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
önümüzdeki yıllarda göreceğiz. |
|
|