![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Epsody, Çalışmalarını ilgi, daha da çok saygı ile izliyorum. Bugün ki özel mesajından sonra konuyu sadece izleyip bir şeyler yazmamanın sana haksızlık olacağını düşündüm. Fakat mesajına cevaben yazdığım yazıda da belirttiğim gibi bilgi sahibi olmadığım veya deneysel tecrübe yaşamadığım hiç bir konuda yazı yazmayı uygun bulmuyorum. Fermentasyon ve atık içinde gelişen kimyasal reaksiyonlar için yazabileceğim bir şey yok ama http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=93 nolu mesajında gösterdiğin fermentasyon kabını görünce hem deney yapıp merakımı yenmek, hem de benim gibi balkonda topraksız tarımla uğraşıpta mesajda resmini verdiğin fermentasyon kovasına ulaşamayacak amatör arkadaşlar için evde pratik bir fermentasyon kabı yapayım dedim. Detaylarını resim olarak ekleyeceğim. Düzeneği hazırladıktan sonra evde bulabildiğim atıkları blender ile parçalayıp içine doldurdum. ( Elma kabuğu, mandalina kabuğu, domates fidelerinden budama yaptığım dal ve yapraklar ) Üzerinede bir poşet kuru ekmek mayası ve 4 adet kesme şekeri bir çay bardağı su içinde eriterek döktüm. Ben fermentasyon için uzun günler beklemem gerektiğini düşünürken 10 - 15 dakika sonra gaz kabarcıklarını ( karbondioksit mi bilemiyorum? ) görünce paylaşımınız daha da hoşuma gitti. Herkesin denemesi ve deneylerini paylaşmasını şimdi bende en az sizin kadar istiyorum. Resimleri photoshop' la boyutlandırdıktan sonra birazdan eklerim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|