![]() |
Arkadaşlar,eylül ayına girmek üzereyiz.Yavaş yavaş geceler serinlemeye başlıyor.Frezyalar için ekim zamanı da gelmek üzere.Hiç ülkemizde frezyayı ilkbaharda ekip boşa uğraşmayın.Ekim ayı sonuna kadar ekip ilkbaharda doya doya kokusunun keyfini çıkarın.Herkese selamlar...
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar herkese selamlar.Bu gece kök yerleri şismeye ve belirmeye başlayan frezyalarımı ani bir kararla sezonun ilk frezyaları olarak gece yarısı toprakla buluşturdum.Umarım çiçekleri de soğanları kadar sağlıklı olur.Bunlar yalın kat karışık renkli olanlardan.
|
Geçen gün bende bir saksı ektim erkenci davrandık ama inşallah güzel çiçekleri ile mutlu ederler bizi.
|
Arkadaşlar Sayın kgursan frezya soğanı ile ilgili ülkemiz şartlarında dikim için gerekli bütün bilgileri mükemmel şekilde açıklamış.Ekleyecek söz yok.Dikkatlice konu başlığında verdiği bilgileri incelediğimiz zaman uygulamalarımız kusursuz olur.Kendisine teşekkür ederim.Herkese SELAMLAR...
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın Kgursan hemen yarın ekeceğim hepsini. Bu arada bizim burada don olmadığı için o konuda rahatız.
|
Arkadaşlar,8 Eylül günü ektiğim frezyaların 25 gün sonraki görüntülerini bayramın 1. günü sabahı,yani yarın sabah fotoğraflarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.SELAMLAR...
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar herkesin kurban bayramını kutluyorum.
Bu arada 26 günlük frezyalarımın fotoğraflarını da sizlerle paylaşayım istedim. |
Yatmasını engellemek için destek yapmanız gerekecek. boyları 60-70 cm uzayacak ve Ocak sonuna doğru çiçek açacaklar. Kolay gelsin
|
2 Eklenti(ler)
Frezyalara devam...
|
30 eylülde diktiğim frezyalar halen görünürde yoklar. Aynı gün ektiğim çiğdemler yaprak çıkarmaya başladı. Normal mi bu durum?
|
Sayın polemos, bilmiyorum belki sizdeki soğanların gelişimi daha farklıdır ama benim hemen hemen aynı tarihte İstanbul'da diktiklerim bir karış boya ulaştı.
|
Benim ektiğim frezyaların hemen hemen hepsi çıktı bakalım bu sene başlarına bişey gelmezse güzel çiçekleri ile mutlu edecekler inşallah.
Geçen sene asıl saksı fırtınada balkondan uçmuştu elimde ki soğanlar asıl saksıdan artık değişik saksılara birer ikişer ektiğim frezyaların soğanları... |
Bitkiler toprak ,hava ,su ev çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılık gösterebiliyor benim bile aynı zamanda ektiğim yan yana duran soğanlı bitkilerim'den bazısı erken bazısı daha geç çıkabiliyor.Eğer kök çürümesi olmamışsa sorun olmaz ,çiğdem hızlı çıkan bir bitkidir bir bakarsın hiç bir şey yokken aniden gelişmiş ve kısa sürede çiçek açmış olabiliyor.Sarı göç göçüm aniden filizlendi ve çiçek açtı oysa 2 gün önce hiç bir şey yoktu neredeyse.Aynı zamanda ektiğim safranlar henüz yeni açmaya başladı ,nergisler ise daha yavaş yavaş uyanıyorlar.Umarım sıkıntı olmaz.Çiçeklerini açarlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
1. Soğanlar çürümüştür., 2 Soğanları köstebek vs çekmiştir, 3. Soğanlar dinlenmemiş, dormansi yi kıramamışlardır,, 4. Susuz kalmışlardır, ve "Soğan üstünde soğan" yapmışlardır! Birkaçını çıkarıp kontrol edin. |
Alıntı:
Benden de size bir öneri : Frezya ekimini yeniden yapmak için geç kalmadınız.Asya Lalenin frezya soğanlarından alıp hemen ekin derim.Sonuç yüzünüzü 10 günde güldürecektir. Tabi bu arada Asya Lalenin 21 Mart 2014 tarihinde A 101 marketlerden aldığım ve aynı gün ektiğim frezya soğanlarının bende topraktan çıkma tarihini de herkesle paylaşayım.6 ay kadar sonra,16 Eylül 2014. Bununla,frezya soğanlarının ülkemiz genelinde sonbahar aylarında dikiminin uygun olduğunu gördüm.KOLAY GELSİN.SELAMLAR... |
Alıntı:
Şu anda 4.yapraklar oluşmaya başlamış.Sayın kgursan'ın belirttiği gibi Ocak ayına çiçeklenecekler gibi görünüyor.Umarım havalar böyle iyi gider.SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
Alıntı:
|
Peki dinlenememiş soğanların gelişimi nasıl olur ilerleyen zamanlarda?
|
Benim frezyalarım yalın kat. Daha eylül başında toprağa dikmemiş olsam bile filizlenirler. Bu yıl heveslenip aldığım ithal katmerliler çıkmadı hala. Soğanlar sağlam, içleri dolu ve canlı ancak hala ne kök var ne de filiz. Bir ay oldu dikeli.
|
Alıntı:
Aynı durumdayız sanırım. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Sayın Polemos siz nereden aldınız soğanları?
|
Bauhaus
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ben de Bauhaus'tan aldım. Nergis de aldım, onlar da çıkmdı
|
Ben de Bauhause dan aldım. Siz deyince dikkat ettim, bu gün birinin yeşil ucu görülmüş. Sizinkiler de yakındır, müjdelerim :))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tahminim: Bunlar Güney yarı küre soğanları olmalı. Şu anda orada yaz başlangıcıdır. frezya soğanları çiçekleri geçmiş ve Ağustos sonu gibi (Onların Nisan sonu!!) sökülmüşlerdir ve 30 oC da 3 ay beklemeden satışa sunulunca dormanci leri kırılmamış ve dinlenme halinde olmalılar. Olay: Küresel farklılık... Güney yarı kürede şimdi ilkbahar, ve yaza giriliyor; kuzey yarı kürede şimdi sonbahar ve kışa giriliyor!!... |
Alıntı:
|
Bugün İzmir Hisarönü camisinin önündeki çiçekçiden yalınkat frezya soğanı aldım. Onları deniycem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025