![]() |
Sn suzidilara, açacak çiçek, kısa, fodul bir çiçek olacaktı ve belki açamayacaktı. Dolayısıyla üzülmeyin. kalan sağlıklı olanlar gelsin kolay gelsin.
|
Frezyalarım tomurcuklandı sizinle paylaşmak istedim ama foto yükleyemedim başarısız diyor çok üzüldüm.
|
Alıntı:
Bende erken ekip baharı beklediğime pişman oldum. Geçen yıl baharda ekip yazın çok güzel çiçekler almıştım. Toprağı açıp dip Soğanları da elde ettim. Ama bu yıl durum vahim. Frezyalarin yaprakları kimisi kurudu kimisi hastalandı * pek umudum yok çiçek alacak mıyım bilmiyorum. |
Frezyanın sonbahar ve ilkbaharda dikimleri yapılabiliyor ama sözkonusu hastalıkla sonbaharda dikim yapılmasının alakası var mı bilmiyorum. Sayın kgursan bunun topraktan bulaşan bir hastalık olduğunu söyledi.
Hasta soğanları kökledikten sonra saksıda kalan sağlam soğanların da yaprak uçlarında kızarmalar görmeye başladım:( Ne melanet bir hastalıkmış bu! Saksıdaki tüm frezyalarım tomurcuklu, açabilirler mi bilmiyorum. Tohumdan yetişenlerde de iki tane frezyacığı kökleyip attım. Şu feleğin işine bak:( Güya bu sene balkonum frezyadan geçilmeyecekti:(:( Hem soğan bulamıyoruz hem elimizdekiler de hastalıktan ölüyor:( |
Alıntı:
2. Bu yapraklarda lekeler yapan : Fusarium denilen bir soğan hastalığı olabilir veya çürük soğan dikildi ise soğanın çürük yerlerinde "Soğan akarı" denilen beyaz bit gibi minik kurtçuklar soğanın içinde (çürük kısımlarında9 yaşar çoğalır ve soğanı çürüterek yapraklarını sarartır. 3. Bunlarla mücadele "Dikim aşamasında" yapıkmalıi soğanlar dikmeden gözlenmeli ve çürük, siyah noktalı vs. soğanları dikmemek gerekir. soğanlar irileştikçe, çürüme ve hastalık taşımaları artar. Bu nedenle ya yavrulardan soğan elde edip onları dikmeli, veya tohumdan soğan elde edip onları dikmelidir. ben bu yıl frezyadan yandım!!:: neden? geçen yıl soğanları sökülürken işçiler bazı hastalıklı çeşitlerin soğanlarını da iyilerin arasına sağlam diye karıştırmışlar. Bu sene sağlam soğanları ayırdım ve şüpheli olan 5-6 kasa dolusu iri soğanı çöpe attım. Buna rağmen sökün anında karışan soğanlar şu anda hepsi hasta bitkiler verdi. aralarında sağlam olanlar var . Ayırmam gerekli. Ben de şu anda belki 5-6 bin bitkiyi tek tek ayırıp söküyorum. gelecek yıl soğanlarım sağlıklı olsun diye. Diktiğim 10 yastık soğandan en az 3 yastığını çöpe atacağım. işçinin başında durmayınca böyle oluyor. Sökme anında hasta soğanları ayıramıyorlar. Temizlerken de belli olmuyor. Bakıyorsunuz taş gibi soğan, ama kesince içindeki çürük görünüyor. Canlı bomba gibi ! patlasın da tutuklayalım oluyorlar, diktikten sonra tutukluyoruz!!. Kolay gelsin. Haziran temmuz da kaçbin tane soğan istersiniz? sarı ve beyaz.. |
2 Eklenti(ler)
Az kaldı açmalarina.
|
Bu yılki gozlemimle ilgili bir şey söylemek istiyorum;sogan ne kadar iri ise bitki ve çiçekte iri oluyor,sogan çok küçük ise çiçek vermeyebiliyor,en önemlisi de yaz başında soganlari söküp eylulde dikmek,söküp diktigim iki saksi cok guzel boy ve başak verirken,toprakta kalanlar çok verimsiz oldu,neredeyse cicek bile vermeyecek,resimlerde zeten söküp diktiklerime ait.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda yazı toprakta gecirenler.
|
Bu sene soganlarla ilgili sıkıntı oldu sanırım ama asya lalenin bu sene aldigim lale ,nergis,erengul ve gecen yil aldigim frezya soganlarindan hic verim alamadim,ikinci resmin ilk siradaki olani asya laleye ait cok kötü cikti,gecen yil almistim.
|
Alıntı:
Aslında satış başlığında size sormayı düşünüyordum, madem laftan açıldı. Haziranda söktüğünüz frezya soğanlarından sitede satış yaparsanız ön sipariş bile verebilirim:cool: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sğan sadece ilk çıkış sağlar çıkıştan sonra (Yaklaşık dikimden 1 ay sonra) dikilen soğan ölür, büzüşür ve üzerinde yeni bir soğan oluşturur. Bu arada besleyici kalın kökler (Hortum kök, kontractil kök) salar ve bitkinin gelişimini bu kökler yapar. Ayrıca İRİ yavru soğanlar da kaliteli ve iri çiçekler verir. Bazen çok iri soğanların yerine tercih edilir. Kolay gelsin |
Şubat Güzeli
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Benim frezya'larım nedense hep eğiliyor... Saksıda yetiştiriyorum. Toprağın altında 7 cm derinlikte. Nedeni ne olabilir?
|
Alıntı:
Destek verilmezse eğilirler. Kendilerini taşıyamayan bedene sahiptirler. Marketlerde çöp şişler var. Destek için çok idealler. Kibar ve işe yarar., |
|
1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğimiz.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yarı açmış halimiz.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz çiçeklerin sarı noktalı olan soğanların arasından sarı noktası olmayan beyaz çiçekler çıkıyor(sağ taraftaki).
|
2 Eklenti(ler)
Baharla canlanlanmaya başladık
|
1 Eklenti(ler)
Arılar gelmeye başladı
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl soğanlardan çok dağıttım. Sarı ve pembe açanlar az kalmış. Birkaç tane açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Soğanlar diğer saksılara koyduğum toprağa karışınca içlerinden çiçek çıkıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Pazarda Gördüm Aldım :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Üsteki evde olan diğeri pazardan aldığım.
|
1 Eklenti(ler)
Klasik bir renk olsa da tüm kokuyu bu sahiplenmis.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025