|  | |
|  | 
|  21-10-2011, 20:03 | #1 | |
| Ağaç Dostu. | Alıntı: 
 Şimdi sümbülde 1/3 dışarıda kalacak şekilde yapılan dikimler daha ziyade erken çiçek açması için marketlerde saksılı sümbüller için geçerlidir. Bu şekilde de dikilebilir küçücük saksılara dikilen soğanlar masa üstü vs. kullanımı için uygulanır tabi bunların kök alanları dar olduğu için soğanının gelişmesi zor olur ve soğan küçülür. 12 cm. derinlikteki saksı yeterlidir tabanına 4-5 cm toprak (harç) konur, üzerine 5 cm cıvarındaki soğan yerleştirilir ve toprakla örtülüp sıkıştırılarak sulanır. bu durumda 2-3 cm toprak soğanın üzerine gelmiş olur ki yeterlidir. | |
|   |     | 
|  22-10-2011, 12:34 | #2 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 18-03-2010 Şehir: istanbul 
				 | Bu kadar güzel ve net açıkladığınız için çok teşekkür ederim kgursan.  Ben bu yıl lale, nergis, safran, muscari, anemon ve süsen de dikeceğim, ve aynı balkonda olacaklar, pastırma yazının bitmesini bekliyorum. İlk satırda yazdığınız genel kural doğrultusunda, örneğin 5-6 cm'lik "zambak çiçekli Osmanlı lalesi" soğanını 30 cm derinlikteki bir toprak saksıya, paketin üstünde yazdığı gibi 12 cm derine dikmek yerine biraz daha yüzeye yakın mesela 8 cm derine dikmemim bir sakıncası yok o halde? İkinci sorum ise, geçen sene saksıdan çıkarıp sakladığım soğanları hangi çiçeğe ait olduğunu yazmadığım için ne soğanı olduklarını anlayamıyorum. Yeni aldığım soğanlara bakarak anlamaya çalıştıysam da fayda etmedi  Fotoğrafları koyup yardım isteyeceğim yer bu başlık mıdır, yoksa bu hangi bitki gibi bir başlık vardı, orası mıdır? İlginiz için teşekkür ederim. | 
|   |     | 
|  22-10-2011, 13:05 | #3 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 18-03-2010 Şehir: istanbul 
				 | Sayın kgursan, Size sorduğum ilk sorunun cevabını "Soğanlı bitkilerle ilgili sorular" başlığında vermişsiniz sanırım, sizi yormamak için buraya alıntılıyorum: "Genel ifade en fazla soğan boyunun (yüksekliğinin) 1,5-2 katı kadar bir örtme gerekir. Soğanın üzernde o kadar toprak olmalıdır. örneğin 5cm. sümbül soğanının üzerine 7-10 cm toprak konabilir ama 2cm galantus üzerine ancak 3-4 cm toprak konmalıdır. Çok derin dikimlerde şöyle bir sakınca daha vardır: Toprağın 15-20 cm derinliğinde suyun drenajı da zorlaşır ve kökler su içinde kalabilir ve soğanı çürütebilir." Sanırım tanımlayamadığım soğan resimlerimi oraya koymam daha uygun olacak  | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |