agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-11-2012, 23:17   #1
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Teşekkürler Sayın kgursan; yarın inşallah ilk işim bahçeden toprak çıkarayım; saksıyı değiştireyim.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 18:22   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2012
tuylu soganli bitki

Merhaba,

Ekteki ufakligi burgazada'da sahilde kayalara yapisik olarak buldum. kucuk bir sogani var, tuylu yapraklari. ne oldugu konusunda bilgisi olan var mi?

Tesekkurler

Eklenen Resimler

canannuman beğendi.
burgazada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 12:34   #3
Yeni Üye

burgazada'da bir soganli bitki

muskari degil sanirim; bu da simdiki hali. henuz cicek acmadi..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burgazada Mesajı Göster
Merhaba,

Ekteki ufakligi burgazada'da sahilde kayalara yapisik olarak buldum. kucuk bir sogani var, tuylu yapraklari. ne oldugu konusunda bilgisi olan var mi?

Tesekkurler

Eklenen Resimler

Eski 04-03-2013, 17:41   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burgazada Mesajı Göster
muskari degil sanirim; bu da simdiki hali. henuz cicek acmadi..
akyildizmis. bugun mor ve sari benzer cesitlerini de buldum adada.
http://www.agaclar.net/forum/ege-bolgesi/3413.htm

canannuman beğendi.

Düzenleyen burgazada : 11-03-2013 saat 14:03 Neden: ek fotograf
Eski 16-11-2013, 17:59   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-11-2013
Sevgili burgazada bu akyıldız en sevdiğim çiçeklerden biridir. Ben de Antalya civarında doğal alanlarda çok görürdüm bu çiçekleri. Ben de sümbül büyütüyorum şu an soğan halinde bekliyor. İki senedir çiçek açıyor çok mutluyum. Umarım bu sene de açar ve o mis kokulu çiçekleri tekrar odamı güzelleştirir. Sizlere çiçek açtığı zamandan fotograf göstereceğim.
Name:  2013-02-12 15.25.06.jpg
Views: 788
Size:  58.4 KB
Name:  2013-02-12 15.25.13.jpg
Views: 709
Size:  52.0 KB

sarı kasımpatı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 14:58   #6
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
sanki muskarine benziyor gibi..

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 17:29   #7
Yeni Üye

tesekkurler! adini dah aonce bilmiyordum ama adanin tepesinde bir cok muskari goruyoruz mart-nisan gibi. olabilir. gerci bunun yapraklari epey tuylu belki henuz ufak oldugu icin. tekrar tesekkurler!

Eski 07-02-2014, 16:37   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Benim bir sorum olacaktı değerli arkadaşlar... Dün A101'den paket halinde sümbül, nergis ve çiğdem soğanları aldım dikim zamanı geçti ama dayanamadım işte Hala gelişip çiçek açma şansları var mıdır acaba? (Hepside başını çıkarmış vaziyete.)

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 18:39   #9
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Benim bir sorum olacaktı değerli arkadaşlar... Dün A101'den paket halinde sümbül, nergis ve çiğdem soğanları aldım dikim zamanı geçti ama dayanamadım işte Hala gelişip çiçek açma şansları var mıdır acaba? (Hepside başını çıkarmış vaziyete.)
Toprağa gömün görürsünüz!! Merak etmeyin çiçek açarlar...

Laleci_03 beğendi.
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 15:14   #10
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
soğanlarım yeşillendi

merakla bekliyorum

Eklenen Resimler

sinbas ve telato beğendi.
hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 20:38   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sn. Kgursan. İnşallah çiçek açarlar.

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 18:12   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Sarı Kasımpatı,sümbül çiçekleri solunca nasıl davranmalı,lütfen bana anlatır mısınız?
Forumu kullanmayı da pek bilemiyorum. Sadece okuyordum. Merakla yanıtınızı bekliyoum.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2014, 14:12   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2014
aralık-ocak gibi çiçek açmak üzereyken çiçekçiden aldığım sümbüllerimi soğanlarını geliştirsin diye bir saksıya koymuş, eskiye nazaran daha nadir de olsa suluyordum. geçen hafta ikinci kez çiçek açtılar.

soğandan yetiştirdiklerim birer defa çiçek verip şimdi kurumak üzereyken sümbülerin aynı yıl içinde ikinci kez açması normal mi? soğanlı bitkilerin özelliği yılda bir kez çiçek açmaları değil mi? bu hadise neden olmuş olabilir acaba?

ardoise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2014, 00:35   #14
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardoise Mesajı Göster
aralık-ocak gibi çiçek açmak üzereyken çiçekçiden aldığım sümbüllerimi soğanlarını geliştirsin diye bir saksıya koymuş, eskiye nazaran daha nadir de olsa suluyordum. geçen hafta ikinci kez çiçek açtılar.

soğandan yetiştirdiklerim birer defa çiçek verip şimdi kurumak üzereyken sümbülerin aynı yıl içinde ikinci kez açması normal mi? soğanlı bitkilerin özelliği yılda bir kez çiçek açmaları değil mi? bu hadise neden olmuş olabilir acaba?
Yanındaki küçük yavru soğanlar çiçek vermiştir.

YeniGine beğendi.
Eski 01-03-2015, 19:53   #15
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Bu bitki ile biraz araştırma yapmak istedim karşıma burası çıktı, meğer Türkiye'de de varmış bu çiçek.

http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/8346.htm

http://www.agaclar.net/forum/ege-bolgesi/3396.htm

tabus beğendi.

Düzenleyen akçabardak : 26-03-2015 saat 13:46
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2015, 15:41   #16
Ağaç Dostu

AgacSevdalisi's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2008
Ben clivia ve frezia çiçeklerini tohumdan üretmek istiyorum. elimde biraz tohum var. bu çiçeklerin tohumdan çimlenme zorluğu var mı? Tohumdan yetiştirilebiliyor mu? Bilgisi olan tecrübeli arkadaşarın tavsiyelerini bekliyorum. Belki benim gibi merak eden çok kişi vardır. Forumlarda tohumdan çimlendirme ile ilgili bilgi bulamadım.

AgacSevdalisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2015, 20:35   #17
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 25-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi Mesajı Göster
Ben clivia ve frezia çiçeklerini tohumdan üretmek istiyorum. elimde biraz tohum var. bu çiçeklerin tohumdan çimlenme zorluğu var mı? Tohumdan yetiştirilebiliyor mu? Bilgisi olan tecrübeli arkadaşarın tavsiyelerini bekliyorum. Belki benim gibi merak eden çok kişi vardır. Forumlarda tohumdan çimlendirme ile ilgili bilgi bulamadım.
Sayın AgacSevdalısı;
Frezya tohumunu denemedim. Cliviayı tohumundan ürettim. Tohumlar şu sıralar olgunlaşma aşamasında. Tohum kapsülleri yeşilden kahverengiye dönüşmeye başladı. Kapsüller hafif yumuşamaya başlayınca tohumları hasat edebilirsiniz. Kapsüllerde 1 veya 1' den fazla tohum olabiliyor. Tohumların taze ekilmesi gerekir. Tohumlar nohuttan biraz küçük ve ya büyük olabilir.

Kapsülden çıkarılan tohumlar ince bir zar ile kaplıdır. Ekmeden önce bu zarın tohumun büyüme noktasına zarar vermeden çıkarılması gerekir. Zarı çıkarılan tohumlar herhangi bir mantari hastalık oluşmaması için suda eritilmiş fungusitte 10 dakika kadar bekletilir. Toprağa 1-2 cm. kadar derine ekilir.

Toprak için torf uygundur. Toprağın nemli kalmasına dikkat edilmelidir. Çok sulanmamalıdır. Sulama üstten püskürtme ile yapılmalıdır. Ortam sıcaklığı 18 derece altına düşmemeli. Çimlenme 2-3 hafta içinde gerçekleşecektir.

Clivianın çiçek açması için 3 yaşında ve 13-14 yapraklı olmasına ihtiyaç var. Aynı zamanda iyi bakılması da gerekir.

Kolay gelsin...

alys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2015, 18:22   #18
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Frezya yı tohumdan yetiştirilmesi uzun bir süreç dir. Tohumlar mart cıvarında ekilir, çıkışları düzensiz olur. Çıkanları ilkbahar ve yaz aylarında sulama, ot alma güneşten koruma vs. gibi bakım işleri yapılır son baharda kışa doğru çiçek verebilir . Sıcaklık koşulları önemlidir, fazla sıcağı sevmez, sıcakta çiçek tomurcuğu oluşturmaz. Çiçek tomurcuğu oluşturması için 15 o C sıcaklık ister.

Eski 18-11-2015, 23:28   #19
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Frezya konusunda bilgi verebilirim. Haziran ayında ektim tohumları. Tüm yaz suladım Onlar klasik olarak Eylül ayında topraktan çıktılar Şimdiye kadar boyları ortalama 5 cm oldu. Büyüyorlar şimdilik, çiçeklenme bu sene beklemiyorum. İnşaallah seneye çiçeklenecekler

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2015, 16:24   #20
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Frezya konusunda bilgi verebilirim. Haziran ayında ektim tohumları. Tüm yaz suladım Onlar klasik olarak Eylül ayında topraktan çıktılar Şimdiye kadar boyları ortalama 5 cm oldu. Büyüyorlar şimdilik, çiçeklenme bu sene beklemiyorum. İnşaallah seneye çiçeklenecekler
seneye derken, Martta çiçek vermeleri lazım. çok yavaş gelişmişler. Benim Ekim ortasında diktiğim yavrular 10 cm oldu! Martta çiçek verecekler. Paylaşırım. kolay gelsin.

Eski 20-11-2015, 16:49   #21
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
seneye derken, Martta çiçek vermeleri lazım. çok yavaş gelişmişler. Benim Ekim ortasında diktiğim yavrular 10 cm oldu! Martta çiçek verecekler. Paylaşırım. kolay gelsin.
İlk defa tohumdan yetiştiriyorum. Haziranda ektiğimde çıkmış olsalardı toprakları onları beslerdi. Lakin onlar dinlenmeyi tercih ettiler ve bu esnada onların saksısı yaz çiçekleri ile işgal oldu. Ben onları tam unutmuşken eylülde çıktılar topraktan. 2,5 litrelik yoğurt kabına 50 civarı ekmişim benimkiler biraz bakımsızlar haliyle.
Saygılar...

Ekleme: 21.11.2015
Name:  Frezya-Tohumdan.jpg
Views: 1088
Size:  38.1 KB

sinbas, Milla ve Dumlupınar beğendi.

Düzenleyen Mücevher Çalısı : 21-11-2015 saat 12:46 Neden: Ekleme
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2016, 15:47   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Eminönünde iri soğanlı "Amrylis" adı altında bir bitki satılıyor, ama Amrylis değil. Yapraklar ikişer ikşer soğandan çıkıyor ve ince yapıda. Soğan kahve rengi bir zar ile kaplı. Bu soğan ne olabilir?

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2016, 15:53   #23
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
amaryllis belladonna

tolgahan83 ve alys beğendi.
eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2016, 18:40   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Eminönünde iri soğanlı "Amrylis" adı altında bir bitki satılıyor, ama Amrylis değil. Yapraklar ikişer ikşer soğandan çıkıyor ve ince yapıda. Soğan kahve rengi bir zar ile kaplı. Bu soğan ne olabilir?
sakın alma onlar sadece yaprak çıkarıp yazın kuruyorlar yaprakları belladonnaya benziyor ama değil bende onların mağdurlarındanım.

alys ve eneskrky beğendi.
tolgahan83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2016, 09:35   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahan83 Mesajı Göster
sakın alma onlar sadece yaprak çıkarıp yazın kuruyorlar yaprakları belladonnaya benziyor ama değil bende onların mağdurlarındanım.
Sadece yaprak çıkartıyor sonra da ölüyor mu? Yoksa seneye tekrar mı yaprak açıyor?

Ben Amarylis olmadığını şu yüzden düşündüm: normalde amarylis önce çiçek sapı göndermezmi bu dönemlerde, yapraklar daha sonra gelir diye biliyordum. Bu yüzden belladona değil diye düşündüm.

Eski 29-02-2016, 20:28   #26
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Şey tolgahan abicim : Bende memnun değilim çoğu soğan sahte zaten bunun hakkında uyarı bile yapmıştım. Ancak bir dükkan var ve orda gerçekten belladonna var ,bende çok güzel açtılar hatta.
Ancak geri kalanları bilemem yalan söylemiş olmayayım..

tolgahan83 beğendi.
Eski 01-03-2016, 09:34   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
Şey tolgahan abicim : Bende memnun değilim çoğu soğan sahte zaten bunun hakkında uyarı bile yapmıştım. Ancak bir dükkan var ve orda gerçekten belladonna var ,bende çok güzel açtılar hatta.
Ancak geri kalanları bilemem yalan söylemiş olmayayım..
Enes Kardeşim, hangi dükkan acaba?

Eski 01-03-2016, 09:46   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2007
Benim aldıklarım her sene sadece yaprak çıkarıyor siz Enesin aldığı yeri bulun ondan alın .Eminönündekileri çoğu sahte.

eneskrky beğendi.
tolgahan83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2016, 10:24   #29
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Evet çoğu sahte ,sadece amarylliste değil çoğu soğanlıda bunu yapıyorlar..
Burda biraz bahsetmiştim
http://www.agaclar.net/forum/alisver...tm#post1443734

alys beğendi.
Eski 02-03-2016, 07:23   #30
Ağaç Dostu

Bu sabah deliye döndüm! Dün ben okulda iken kargalar balkonumu basmış! Bütün ektiğim laleleri bir güzel sökmüş, saksılarımını devirmiş, müge filizlerini yemeye çalışmış parçalamış ve sökmüş. Dün gece balkonu kontrol etmedim yorgun olduğumdan olayı, sabah okula gitmeden bir bakayım dedim ve başımın üstünden kaynar sular döküldü...

Bu kargalar neden böyle? Neden bu kadar fazla'lar (bizim Güngören'de her 10 kuştan 7si karga) ve neden belediye bunlara bir çözüm bulmuyor? kafamda böyle düşünceler geçti bir an... Tabi sinirin etkisi sanırım yoksa Belediye ne yapsın (çöpleri daha iyi toplamak ve muhafaza etmek dışında...)

Neyse, şimdi hepsini tekrar ekeceğim artık ama müge'ler toplar mı kendini bilemedim. Kökleri tamamen kurumuş dışarda kaldıklarından dolayı sanırım, birkaçtanesinin de filizi kurumuş/parçalanmış... Offf ya offf düşündükçe deli oluyorum!

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025