![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Teşekkürler Sayın kgursan; yarın inşallah ilk işim bahçeden toprak çıkarayım; saksıyı değiştireyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2012
|
tuylu soganli bitki
Merhaba, Ekteki ufakligi burgazada'da sahilde kayalara yapisik olarak buldum. kucuk bir sogani var, tuylu yapraklari. ne oldugu konusunda bilgisi olan var mi? Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
burgazada'da bir soganli bitki
muskari degil sanirim; bu da simdiki hali. henuz cicek acmadi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/ege-bolgesi/3413.htm Düzenleyen burgazada : 11-03-2013 saat 14:03 Neden: ek fotograf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2013
|
Sevgili burgazada bu akyıldız en sevdiğim çiçeklerden biridir. Ben de Antalya civarında doğal alanlarda çok görürdüm bu çiçekleri. Ben de sümbül büyütüyorum şu an soğan halinde bekliyor. İki senedir çiçek açıyor çok mutluyum. Umarım bu sene de açar ve o mis kokulu çiçekleri tekrar odamı güzelleştirir. Sizlere çiçek açtığı zamandan fotograf göstereceğim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
sanki muskarine benziyor gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
tesekkurler! adini dah aonce bilmiyordum ama adanin tepesinde bir cok muskari goruyoruz mart-nisan gibi. olabilir. gerci bunun yapraklari epey tuylu belki henuz ufak oldugu icin. tekrar tesekkurler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Benim bir sorum olacaktı değerli arkadaşlar... Dün A101'den paket halinde sümbül, nergis ve çiğdem soğanları aldım dikim zamanı geçti ama dayanamadım işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
|
Toprağa gömün görürsünüz!! Merak etmeyin çiçek açarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
soğanlarım yeşillendi
merakla bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sn. Kgursan. İnşallah çiçek açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Sarı Kasımpatı,sümbül çiçekleri solunca nasıl davranmalı,lütfen bana anlatır mısınız? Forumu kullanmayı da pek bilemiyorum. Sadece okuyordum. Merakla yanıtınızı bekliyoum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2014
|
aralık-ocak gibi çiçek açmak üzereyken çiçekçiden aldığım sümbüllerimi soğanlarını geliştirsin diye bir saksıya koymuş, eskiye nazaran daha nadir de olsa suluyordum. geçen hafta ikinci kez çiçek açtılar. soğandan yetiştirdiklerim birer defa çiçek verip şimdi kurumak üzereyken sümbülerin aynı yıl içinde ikinci kez açması normal mi? soğanlı bitkilerin özelliği yılda bir kez çiçek açmaları değil mi? bu hadise neden olmuş olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu bitki ile biraz araştırma yapmak istedim karşıma burası çıktı, meğer Türkiye'de de varmış bu çiçek. http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/8346.htm http://www.agaclar.net/forum/ege-bolgesi/3396.htm Düzenleyen akçabardak : 26-03-2015 saat 13:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Ben clivia ve frezia çiçeklerini tohumdan üretmek istiyorum. elimde biraz tohum var. bu çiçeklerin tohumdan çimlenme zorluğu var mı? Tohumdan yetiştirilebiliyor mu? Bilgisi olan tecrübeli arkadaşarın tavsiyelerini bekliyorum. Belki benim gibi merak eden çok kişi vardır. Forumlarda tohumdan çimlendirme ile ilgili bilgi bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Frezya tohumunu denemedim. Cliviayı tohumundan ürettim. Tohumlar şu sıralar olgunlaşma aşamasında. Tohum kapsülleri yeşilden kahverengiye dönüşmeye başladı. Kapsüller hafif yumuşamaya başlayınca tohumları hasat edebilirsiniz. Kapsüllerde 1 veya 1' den fazla tohum olabiliyor. Tohumların taze ekilmesi gerekir. Tohumlar nohuttan biraz küçük ve ya büyük olabilir. Kapsülden çıkarılan tohumlar ince bir zar ile kaplıdır. Ekmeden önce bu zarın tohumun büyüme noktasına zarar vermeden çıkarılması gerekir. Zarı çıkarılan tohumlar herhangi bir mantari hastalık oluşmaması için suda eritilmiş fungusitte 10 dakika kadar bekletilir. Toprağa 1-2 cm. kadar derine ekilir. Toprak için torf uygundur. Toprağın nemli kalmasına dikkat edilmelidir. Çok sulanmamalıdır. Sulama üstten püskürtme ile yapılmalıdır. Ortam sıcaklığı 18 derece altına düşmemeli. Çimlenme 2-3 hafta içinde gerçekleşecektir. Clivianın çiçek açması için 3 yaşında ve 13-14 yapraklı olmasına ihtiyaç var. Aynı zamanda iyi bakılması da gerekir. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saygılar... Ekleme: 21.11.2015 ![]() Düzenleyen Mücevher Çalısı : 21-11-2015 saat 12:46 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Eminönünde iri soğanlı "Amrylis" adı altında bir bitki satılıyor, ama Amrylis değil. Yapraklar ikişer ikşer soğandan çıkıyor ve ince yapıda. Soğan kahve rengi bir zar ile kaplı. Bu soğan ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
amaryllis belladonna |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
sakın alma onlar sadece yaprak çıkarıp yazın kuruyorlar yaprakları belladonnaya benziyor ama değil bende onların mağdurlarındanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Amarylis olmadığını şu yüzden düşündüm: normalde amarylis önce çiçek sapı göndermezmi bu dönemlerde, yapraklar daha sonra gelir diye biliyordum. Bu yüzden belladona değil diye düşündüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Şey tolgahan abicim : Bende memnun değilim çoğu soğan sahte zaten bunun hakkında uyarı bile yapmıştım. Ancak bir dükkan var ve orda gerçekten belladonna var ,bende çok güzel açtılar hatta. Ancak geri kalanları bilemem yalan söylemiş olmayayım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Benim aldıklarım her sene sadece yaprak çıkarıyor siz Enesin aldığı yeri bulun ondan alın .Eminönündekileri çoğu sahte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Evet çoğu sahte ,sadece amarylliste değil çoğu soğanlıda bunu yapıyorlar.. Burda biraz bahsetmiştim http://www.agaclar.net/forum/alisver...tm#post1443734 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah deliye döndüm! Dün ben okulda iken kargalar balkonumu basmış! Bütün ektiğim laleleri bir güzel sökmüş, saksılarımını devirmiş, müge filizlerini yemeye çalışmış parçalamış ve sökmüş. Dün gece balkonu kontrol etmedim yorgun olduğumdan olayı, sabah okula gitmeden bir bakayım dedim ve başımın üstünden kaynar sular döküldü... Bu kargalar neden böyle? Neden bu kadar fazla'lar (bizim Güngören'de her 10 kuştan 7si karga) ve neden belediye bunlara bir çözüm bulmuyor? kafamda böyle düşünceler geçti bir an... Tabi sinirin etkisi sanırım yoksa Belediye ne yapsın (çöpleri daha iyi toplamak ve muhafaza etmek dışında...) Neyse, şimdi hepsini tekrar ekeceğim artık ama müge'ler toplar mı kendini bilemedim. Kökleri tamamen kurumuş dışarda kaldıklarından dolayı sanırım, birkaçtanesinin de filizi kurumuş/parçalanmış... Offf ya offf düşündükçe deli oluyorum! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|