![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
sayın arkadaşlar Elimde irili ufaklı 5 tane cycas soğanı var acaba bunları şu anda dikebilir miyim.Mart ayına kadar bekletmem mi gerekiyor.Şimdi dikersem çürür mü .Çok merak ediyorum da aynı zamanda bunların dikilebilmesi için belli bir büyüklüğü olması gerekir mi iri fındık büyüklüğünde olanı bile var..saygılar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
sayın arkadaşlar Elimde irili ufaklı 5 tane cycas soğanı var acaba bunları şu anda dikebilir miyim.Mart ayına kadar bekletmem mi gerekiyor.Şimdi dikersem çürür mü .Çok merak ediyorum da aynı zamanda bunların dikilebilmesi için belli bir büyüklüğü olması gerekir mi iri fındık büyüklüğünde olanı bile var..saygılar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
merhabalar siteye yeni üye oldum bitkiler hakkında çok bilgim yok. ama bitkileri inanılmaz derecede çok seviyorum, balkonda at kestanesi-çitmazısı ve gül yetiştirmeye başladım şimdide çok yıllık soğanlı çiçek yetiştirmek istiyorum iklim kışları soğuk olan bir iklimimiz var bana soğanlı bitkileri nerden temin ederim ve ekimi hakkında bilgi verirmisiniz. teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elbcem soğanlı bitkiler sitemizde alışveriş bölümünde satışı yapılıyor, hemen temin edebilirsiniz ![]() Ayrıca sitemize hoş geldiniz ![]() ![]() Soğanlı satışı aşağıda eklediğim linklerde .http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/25433.htm http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/20896.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Bayramda Safranbolu gezimizden edindiğim 5 adet safran soğanlarımı ektim ve bir tanesi çiçeğini açtı. Çok güzel kokusu var çok da faydalı, kurutmam gereken yerini de öğrendim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
|
Merhabalar, Ters lale (adıyaman lalesi, kral lalesi) yetiştirin öneri ve deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. geçen sene kral lalesi soğanlarım 35 cm uzadı fakat çiçeklenmeden saplar kurudu. Bu senede öyle olmasın diye erkenden ne yapılması gerekiyorsa öğrenmek istedim... Deneyimli bilgili arkadaşlardan yardım ve önerilerini bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Soğanların çiçek sapları 35 cm uzadı ve çiçek açmadan kurudu??? Neden? Sn Cemaleddin., Soru bu. Fritillaria denilen kıral lalesi (ters lale) konusunu tam bilmiyorum . İki ihtimal aklıma geliyor; 1. Soğan içinde çiçek herhangibir sebebden zarar görmüştür, sap çıkmış ama çiçek açmamıştır. 2. Soğanın taşıma, depolama ve dikimden sonra , Soğanda çiçek oluşumu için çevre koşulları uygun değildir. Çiçek oluşamamıştır. Örneğin; Ters lale Adıyaman, Hakkari dağlarının doğal bitkisidir. Oralardaki çevre koşulları diktiğiniz yerde yoktur. Bu nedenle açmamış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar benim safran bahçem de müthiş oldu.Resmini paylaşayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Safranlarınız çok güzel. Her yıl söküp yeniden mi ekiyorsunuz? Öyle ise, nerede, nasıl saklıyorsunuz? Benim safranlarım toprakta yok oldu. Yenisini nası saklamalıyım? Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2007
|
![]() Merhaba arkadaşlar sitede bayağı bir araştırma yaptım ama tam olarak soğan üretimini anlayamadım. zamanım da az kaldı sanırım. bazı yerlerde saplardan soğan oluşmuş bazı yerlerde ise toprak altında soğan oluşmuş. ben fotoları yüklesem bana bi tavsiyede bulunur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2011
|
safran
Denizlide hangi ilçedesiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu tür eylüle açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Teşekkür ederim sevgili SerDag, ben de hayran kaldım çok güzel gerçekten. 6 Kasımda Safranbolu'ya gittiğimizde öğrendim ki safranın hasat zamanıymış, hatta hasat zamanında festival düzenleniyormuş. Sevgili hocam100 muhteşem gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
temmuz ayında topraktan söktüğüm nergiz soğanlarını nasıl saklarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
resimler Colchicum yani acı çiğdem değil mi? Onlar sonbaharda açıyor ve taksonomide gerçek çiğdem değiller, bildiğim kadarı ile. nergis ve çiğdemlerin ekim süresi de neredeyse sona ermek üzere. Bu ay son son ekilebilirler. Bu arada benim sorum şu; benim 2 ay önce saksıya ekip balkona koyduğum nergisler filiz verdikçe panikleyip daha derin saksıların içine koyup üzerlerine 5 cm daha toprak koyuyorum. başlangıçta saksı derinliğini önemsemek gerekliymiş. Bu manevra durumu kurtarır mı yoksa çürütür mü?. Bilenlerin cevapları için peşinen teşekkürlerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Sayın hocam100 safranlarınız çok güzeller, kırmızı parçaları ile nasıl pilav yapılıyor ,ben hiç denemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Merhabalar, Geçen gün sokakta bir satıcı yol üstünde lale soğanları satıyordu. 10 tane kadar aldım fakat ne satıcının tipi nede soğanların durumu pek içime sinmedi. Evde saksı ve toprağım olmadığı için poşetten çıkarıp balkonda açık havaya bıraktım soğanları. Birazda ihmal neticesinde soğanlar bolca yağmur yedi yaklaşık 8-9 gündür öylece duruyorlar. Dün baktımki yeşil yapraklar sararıp iyice kendinden geçmiş bir vaziyetteler. Bunları kurtarma şansım var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Son lilyumlarım da açtı ,artık geçiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2012
|
gala çiçeği
tüm dostlara *** sitede yeniyim bu arada tam bir bahçe delisi olarak aradığım bazı çiçekler hakkında bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim renk renk gala(bizim burada zambak diyorlar) çiçeği soğanına ihtiyacım var bende sadece beyazı mevcut nereden nasıl teğmin edebilirim birkaç wep sitesine baktım çok uçuk rakamlar yazmışlar bu yüzden forumda sizlerle paylaşmak istedim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Lale,Nergis
Bir arkadaşım haziran ayında topraktan çıkarttığı ve yaz boyu serinde sakladığı Lale ve Nergis soğanlarını 20 gün önce dikmiş yeniden.Bunlar şu an 3-4 yaprak çıkarmış durumdalar.Ben inanmadım.Yapraklanmaması gerek diye düşündüm.Ama bizzat yerinde görünce yapraklandığına şahit oldum.Şimdiii soru şu.Bunlar anladığım kadarı ile 20 gün önce sıcak ve suyu görünce kanıp yapraklandılar.ama şimdi Eskişehir'e kış gelmek üzere.toprak üzeri sıcaklıkları 3-4 dereceye düştü -düşecek.Bu soğanlara ne olur bundan sonra?yeniden ilkbaharda yaprak-çiçek döngüsüne girer mi?Yoksa donlar başlayınca yapraklı yakalandıklarından ölürler mi?Yardımcı olanlara teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bugün lale, nergiz ve çiğdem soğanlarımı bahçe toprağı bulamadığım için torflu saksılara diktim; torfta ne kadar olurlar? Eğer olmaz ise hemen torfu değiştireyim!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Eğer hasbelkader saksıdaki torfu kuruttuysanız!?? tekrar su çektirmek için saksının su içinde uzunca bir süre (1 saat kadar) kalması, sudan çıkartılıp suyun süzülmesi ve nemli hale gelmesi gerekir. Ancak nemli torf verdiğiniz sulama suyunu emer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|