agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2008, 14:01   #661
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Benim bu yıl ektiğim lale, süsen ve sümbüllerde son durum.. Sümbüller pek verimli olacak gibi görünmüyorlar..

Name:  lale ve süsenler.JPG
Views: 1116
Size:  49.4 KB
Lale ve süsenler..

Name:  lalelerim.JPG
Views: 1045
Size:  48.8 KB
Laleler..

Name:  lalelerimm.JPG
Views: 1037
Size:  52.5 KB
Laleler..

Name:  sümbül.JPG
Views: 1288
Size:  44.7 KB
Sümbüller..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 16:41   #662
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Sevgili Penelophe, hepsi iyi görünüyorlar. Sanırım sümbüller konusunda biraz sıkıntı yaşayacaksın. Ama belki de fotoğrafı yukarıdan çektiğin için bana öyle göründüler. Soğanların o kadar derine mi ekilmiş olması gerekiyor. Çevremdeki sümbül soğanları biraz ucundan görünür şekilde ekiliyorlar da! (Bu arada ben hiç cesaret edip sümbül ekmeyi denemedim) Ayrıca lalelerin de iyi, benimkilerden hala ses yok.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 18:06   #663
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Sevgili Penelophe , soğanların durumu gayet iyi .Benim Lalelerim bahçede yeteri kadarda soğuklandı ama ancak çıkmaya başladılar .Süsenlerinde iyi , Asya lalenin sattığı Süsenlerden mi acaba ?
Sümbüllerinizde biraz geç açacak gibi görünüyor .

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 18:12   #664
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Penelophe;202675]Benim bu yıl ektiğim lale, süsen ve sümbüllerde son durum.. Sümbüller pek verimli olacak gibi görünmüyorlar..

Sevgili penelophe,

Tümüde çok güzel gelişiyorlar.
Bence sümbülleriniz de iyi gelişmişler. Artık istiyorsanız salona da alabileceğiniz kadar gelişmişler, sıcakta hızla uzar ve açarlar....

Selamlarımla

Düzenleyen Ophrys : 09-02-2008 saat 18:44 Neden: Alıntı kısaltıldı
aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 19:15   #665
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Aman Buket Hanım görende soz konusu sümbül soğanlar değilde eb. tohumları sanır.
Benim ilk yetiştirdiğim bitkiler arasında idi sümbül.Yanlış hatırlamıyorsam yıldız sümbülü idi ve 8-10 yaşında bişeydim.Zaten orkidelere ilgimde bu ''bulb''soğansı yapıdan kaynaklanmakta galiba.
10 yaşındaki bir çocuk o gün sadece iç güdüleri ve sadece meydan larousse deki bilgilerle onları yapabildiyse bugün siz bu sitenin yardımıyla neler yapmassınız..
Ama hala şu cesaret konusunu anlamış değilim.

Saygılar.[/QUOTE]

Cesaret konusunu şöyle ifade edebilirim.
Ben daha önce de belirttiğim gibi oldukça acemi bir doğa ve bitki sever olarak, buradan edindiğim bilgilerle birçok bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Bazen başarılı bazen ise başarısız oluyorum. Başarılı olduğum durumlarda çok sevinmeme rağmen, başarısız olduğumda inanılmaz üzülüyorum.
Soğanlı bitkilere de inanılmaz ilgim var. Crocus, Nergis, Gladiolus, Fresia, İris, Anemon, Ranunkulus gibi birçok soğanlı bitkiyi yetiştirip, zevkle onların gelişmesini izliyor ve gereken durumlarda buradaki arkadaşlardan yardım alıyorum. Her yıl bir öncekilere ek olarak farklı bir türü deniyorum. Örneğin lale'yi ilk kez bu yıl deniyorum ve lale soğanlarının halen filizlenmemesine bile çok üzülüyorum.
Bu yıl eğer benim lalelerim çiçek açmazsa bu durumun benim hevesimi kıracağını sanıyorum. Kendimce Sümbül bana yetiştirmesi zor görünen bir bitki. Seneye belki de sıra sümbüle gelecek. Acemiliğim ile galiba onu en sona bıraktm. Yani acemilik beraberinde cesaretsizliği de getiriyor.

Eski 09-02-2008, 19:52   #666
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Sevgili Buket, soğanların neredeyse yarısı dışarıda ama tahminin doğru, fotoğraf yukarıdan çekildiği için derinmiş gibi görünüyorlar..

Sevgili Oyaman, evet asya lalenin süzen soğanları.

Sevgili AyşeMelike, sümbüllerin ortalarında çiçek tomurcukları çok az, sıcak ortamda tomurcuklarda büyüme gerçekleşir mi?

Eski 09-02-2008, 20:03   #667
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Buket Hanım,
Gözlerime inanamadım.O kadar çok çeşitli ve iddialı çiçekler yetiştiren biri olarak sümbül ekmeye cesaret edememeniz mümkün değil. Ancak "Bu kadar çiçeğin arasında sümbül de olmayıversin" demiş olabilirsiniz

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 20:10   #668
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Sevgili Penelophe,
Bence de hepsi güzel ve sağlıklı görünüyor.Sünbüller de.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 20:18   #669
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Yok vallahi öyle demedim.
Hatta Kıbrıs'ın yerli, yalın kat sümbüllerinden bu yıl denedim. Bugün yarın açacaklar ama yine de diğerleri gibi değil. (Doğru söylemek gerekirse ben onları sümbülden saymadım.)
Bu aşamadan sonra, seneye onlar da inşallah olacak. Buralardaysak ve başarır da yetiştirebilirsem, mutlaka fotoğraflarını buradan sizlerle paylaşacağım.

Eski 11-02-2008, 08:56   #670
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2007
MERHABA ARKADASLAR,
Dün bauhaseye gittim çeşit çeşit çiçek soganları gelmiş.Aglayan kalp(dıcentra)gelmiş kırmızı olanı vardı sadece, beyazı yoktu maalesef.Exocotıc bir sürü çiçek soganı vardı.Hatta nerıne bıle.2 farklı rengi mevcut.İlgilenen arkadaşlara duyrulur.Kısacası bauhaseye hücum.Kredi kartlarınızı yanınıza almayı unutmayın derim ben

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2008, 09:37   #671
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Sevgili beyaz orkide çok güzel bir haber ama ne yazıkki bizim burda bauhase olmadıgı için bulursak karsılastırmak **** siz sevgili arkadaslara sipariş vermek isteyen arkadaşlar olur maksadıyla fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz?

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2008, 10:53   #672
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Bende 3 adet sümbül ve 3 adet lale soğanı aldım mutfağıma. Acaba içerde de büyüyüp açarlar mı? Pencerenin önüne koydum ışık alıyorlar birde mutfak serin oluyor.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2008, 11:46   #673
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GLCN Mesajı Göster
Sevgili beyaz orkide çok güzel bir haber ama ne yazıkki bizim burda bauhase olmadıgı için bulursak karsılastırmak **** siz sevgili arkadaslara sipariş vermek isteyen arkadaşlar olur maksadıyla fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz?
Elbette fiyatlarını verebilirim.Dicentra 6.99ytl idi.Nerın de 2 tane sogan 9.99ytl idi.Şakayık 6.99ytl glorıosa9.99ytl arısaema9.99ytl kısacası exotıc cicekli soganlar hep 9.99ytl idi.Size birkacının fıyatlarını vermeye calıstım siz hangisiyle ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama bildirirseniz söylerim elbet.

Eski 11-02-2008, 11:58   #674
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Bunlar da benim fresia'larım. Dikkat ederseniz herhangi bir çiçek belirtisi yok.

Eklenen Resimler

Eski 11-02-2008, 12:00   #675
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Çok teşekkürler beyaz orkide ben genel olarak arkadaslar adına sormustum.Ben aglayan kalplerle ilgileniyorum eger burda bulamazsam sizden yardım isterim teşekkürler tekrar..

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2008, 12:18   #676
Ağaç Dostu

Elbette seve seve yardımcı olurum.

Düzenleyen Ophrys : 12-02-2008 saat 13:47 Neden: 'W' Türk alfabesine mi alındı?
Eski 12-02-2008, 09:58   #677
Yeni Üye

nureste's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2008
lale soğanları bir yıl saklanabilir mi?

herkese selamlar öncelikle ben yeni üye oldum sitenize.ben birşey öğrenmek istiyorum benim elimde lale soğanları var yaklaşık 15-20 tane 10 tanesini falan diktim zamanında diğerlerini dikemedim bazı nedenlerden evimde değildim;ben bu lale soğanlarını saklamak seneye dikmek istesem dikebilirmiyim?yoksa zamanı geçmiş olsa da dikmem mi gerekir?

nureste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 13:58   #678
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2007
Merhabalar,ben de ilk defa sümbül ve nergis aldım minik saksılar içinde ,hepsi çiçek açmıştı.Onları uzun saksıya aldım ,çiçekler bir hafta ancak dayandı ve soldular .Nergiz çiçeksizdi bır saksıda on iki tane vardı büyük saksıya yerleştirdim . Şimdilik boyları uzayıp gidiyor.Acaba nergizlerim çiçek açar mı?Sümbüllerin çiçek iş bitti mi?Bu konuda bilgisi olanlar vardır herhalde.

lemman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 15:58   #679
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nureste Mesajı Göster
herkese selamlar öncelikle ben yeni üye oldum sitenize.ben birşey öğrenmek istiyorum benim elimde lale soğanları var yaklaşık 15-20 tane 10 tanesini falan diktim zamanında diğerlerini dikemedim bazı nedenlerden evimde değildim;ben bu lale soğanlarını saklamak seneye dikmek istesem dikebilirmiyim?yoksa zamanı geçmiş olsa da dikmem mi gerekir?
Siz dikin benim de yeni toprağa aldığım soğanlar oldu. Nem oranını iyi ayarladığınız taktirde geç dikildiklerini hiç çaktırmazlar Evin içinde yetiştiricekseniz mümkün olduğunca serin bir yerde, mümkünse camın dışına falan koyabilirseniz. Soğuk, onları tetikleyecektir. Belki çiçekleri geç gelir ama seneye ölmezler. Bir senelik bir zek diyorsanız bırakın evin ısısında büyüsün, kısa süre açar, ölür

Ashba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 16:00   #680
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Nureste, lale soğanlarını geçte olsa dik, hem ankara soğuk olur, belki açtıklarını bile görürsün.

Lemman, tam çiçeklenme zamanlarında rahatsız etmişsiniz sümbüllerinizi ya da çiçek zamanları geçmiş de olabilir. Sonuçta çiçekli almışsınız. Nergislerin boyları uzuyorsa sorun yok demektir, açacaklardır.

Eski 13-02-2008, 10:02   #681
/

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Herkese merhabalar.. aranıza yeni katıldım ama forumların bana gösterdigi gercek bitki dostlarının arasına geldiğim..
Sorunuma gelince, 3 hafta önce bir marketten çiçek açmaya başlamış sümbüller almıştım.. ilk başlarda harika açtılar ancak galiba direk güneş ışığına maruz kaldıkları ( ankara güneşi ) için çiçekler kurumaya başladı. Bilgisi olan arkadaşlarımızdan ricam bana bundan sonra ne yapmam gerektigini söyleyebilirler mi? çiçeklerin ölmesini kesinlikle istemiyorum.. Evimdeki ve ofisimdeki yavrularım onlar... Yardımlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.

Bora Ank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2008, 16:32   #682
Yeni Üye

günaykarayel's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2007
arkadaşlarben bimde sizin söylediginiz bütün ceşitlerden 3 er 5 er paket aldım.
ve diktim şimdi laleler ve nergisler filizlendi daha öncede üzüm sümbülü vardı taaa hollandadan getirtim ve güzelde ürüyorlar .bi sümbüller filiz vermedi onlarda biraz daha uzun sürüyomuş filizlenmeleri

günaykarayel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2008, 16:45   #683
Yeni Üye

günaykarayel's Avatar

arkadaşlar ben de alırım cigdem ve ama beyaz ve mor sarı bende cok var
üzüm sümbülü beyaz ve bordo alırım

Eski 13-02-2008, 17:01   #684
Yeni Üye

günaykarayel's Avatar

ben baya geri kalmışım bir gün size benim ciçeklerin fotolarını yollayyayım

Eski 13-02-2008, 17:05   #685
Yeni Üye

günaykarayel's Avatar

Bora Ank sümbüller aşı yukarı 10 bilemedi 15 gün acıyor.sonra kurumaya başlıyor ben çicegini kesip bırakıyorumki soganları gelişs,in ve üresin sizede tavsiyem budur

Eski 22-02-2008, 06:53   #686
Yeni Üye

gesen's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2007
merhaba,
geçen hafta hollandaya gitmiştim. gelirken havaalanından lillium soğanları satın aldım.
torbalar içinde satılıyorlardı ve ben hem beyaz hem pembe renklilerden birer torba aldım. (sanırım içlerinde ikişer adet soğan var).
bahçeme ya da dış ortamda bir saksıya dikmeyi düşünüyorum.
bu türün açmış olanını geçen yıl ekim ayında saksıda (bauhause'dan) satın almıştım.
sorum şu : sonbaharda açacaklarına göre hangi ayda dikmeliyim ?
tüm bitkiseverlere selamlar.

Düzenleyen gesen : 22-02-2008 saat 16:08
gesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 10:19   #687
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2007
İyi günler arkadaşlar,daha önce aldığım sümbüllerin çiçekleri geçmişti. Geçen hafta tomurcuklu üç adet sümbül aldım her gün kontrol ediyordum, sessiz sedasız duruyorlardı . Bu sabah salona girdiğimde sümbüllerimin açmış olduğunu gördüm ,çok mutlu oldum.

lemman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 11:12   #688
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lemman Mesajı Göster
Geçen hafta tomurcuklu üç adet sümbül aldım Bu sabah salona girdiğimde sümbüllerimin açmış olduğunu gördüm
Aldıktan sonra sümbüllerin saksısını değiştirdiniz mi?

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 11:19   #689
Ağaçsever

crocuscuk's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2007
merhaba,

her sene saksı da lale soğanı yetiştiririm,ama bu sene nedense çok yavaş büyüyorlar,boyları bile uzamadı daha.Acaba geç açan türünden mi fikri olan var mı?

crocuscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 13:57   #690
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gesen Mesajı Göster
merhaba,
geçen hafta hollandaya gitmiştim. gelirken havaalanından lillium soğanları satın aldım.
torbalar içinde satılıyorlardı ve ben hem beya hem pembe renklilerden birer torba aldım. (sanırım içlerinde ikişer adet soğan var).
bahçeme ya da dış ortamda bir saksıya dikmeyi düşünüyorum.
bu türün açmış olanını geçen yıl ekim ayında saksıda (bauhause'dan) satın almıştım.
sorum şu : sonbaharda açacaklarına göre hangi ayda dikmeliyim ?
tüm bitkiseverlere selamlar.

Ben; geçen yıl nisan ayında Lillium soğanlarını dikmiştim. Tüm yaz göreni kendilerine hayran bıraktılar. Çiçekleri geçince soğanlarını topraktan almıştım. Bakalım bu yıl ayni başarıyı yakalayabilecekmiyim?

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025