![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
Bu frezyaları da iki hafta önce diktim. Çok arsız gibiler, hemen yeşerdiler ve de boylandılar sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Ancak şu an soğanların ayrılmasından ziyade toprak altında gelişmesi gereken bir dönem . Bence ayırmasanızda bir an evvel toprağa dikin onları. Ayırma işlemini çiçek zamanı bitip yapraklar kuruduğu zaman topraktan çıkardığınızda yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
feyzan
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Selam arkadaşlar mesajım pek ilgi görmedi galiba kimseden yanıt alamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Moderatör
|
Sevgili fyzn, neyi merak ettiğini pek anlıyamadım, kusura bakma. Tabii aldığın lale soğanını saksıya ektiysen ve su da verirsen filizlenir ve çiçek verir. Saksı topraklarını pek kurutma ama bu demek değildir ki suda da boğ. Elini toprağa sürdüğünde zaren su isteyip istemediğini anlarsın. Bu ara 15 günde bir sulama suyuna az bir vitamin koy. çiçeklenme bittiğinde çiçekleri saplarından dipten kes ama sakın yapraklarını kesme. Bu yapraklar topraktaki soğanı besliyecekler bir sene sonraki sezon için. Son olarak biraz daha vitaminli su ver daha sonra suyu çok azalt ve tamamen kes. soğanın saksıda kalabilir veya çıkartıp çamurunu temizledikten sonra kuru bir kaba kağıda sararak veya kuru saman içinde saklıyabilirsin ışıksız bir mekanda. Resimlerde sümbüller zaten baş vermiş, yakında çiçek açarlar. Güle güle büyüt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
feyzan
|
Teşekkür ederim Güler. Merak ettiğim şeyleri anlatmışsın tam olarak. Ben evde yetiştirilse bile seneye artık büyümeyeceğini duymuştum o yüzden sordum evde yetişip yetişemeyeceğini. Elimden gelen her şeyi yapacağım güzel büyümeleri için inşaallah çiçek açınca resmini eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fyzn. Sünbülleriniz çok güzel görünüyor. Bence bu durum sizin şu anda yaptıklarınızın sonucundan ziyade. O sünbüllerin geçen ilkbaharı nasıl geçirdiğinin sonucudur. Demek istediğim şudur. Benim şahsi tecrubem bu soğanlı bitkiler soğuk ve açık alanların bitkisidir. Sıcak ve kapalı alanlarda sadece geçen yılın sonuçlarını görebilirsiniz. Benim tavsiyem çiçeklerinizi gördükten sonra saksılarınızı mutlaka bahçeye güneş alan yerlere koyunki gelecek yılın hazırlığına başlasınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Ben de geçen yıl çiçek açmış bir nergis almıştım,küçük saksıdaydı. Daha büyük bir saksıya aldım ve yaprakları kendiliğinden kuruyana kadar suladım. Sonra da saksıyı serin bir yere kaldırdım. Ekim ayının sonlarına doğru tekrar sulamaya başladım ve balkona çıkardım. (forumda soğuk havaya maruz kalmaları gerektiğini okumuştum daha önce) O günden beri toprağı kurudukça sulamaya devam ediyorum ancak hala canlanma belirtisi yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Moderatör
|
Sevgili ayselyangili, bence soğanlarınızı hemen 10 cm ara ile ekin bahçenize. Soğanların biraz soğukta kalması lazım toprak sıcaklığı yeter onlara. Hemen ekin ki ilkbaharda güzel güzel çiçekler versin size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaçsever
|
frezya,amaryllis,lale gelişimi
Arkadaşlar 27.12.2007 de frezya ve amaryllislerimin resimlerini göndermiştim. Şimdi de 03.01.2008 de çektiğim fotoğraflarını gönderiyorum.Bir haftada nasıl olduklarını paylaşmak istedim.Bir de bonus lale var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Tayffun Ankara'da frezya soğanlarını nereden buldunuz? Bildiğim ve dolaştığım hiçbir market, çiçekçi vs.de frezya soğanı yoktu. Bauhausda ise frezyaya çok benzeyen ama kokusuz olan frezya benzeri çiçek soğanları satılıyordu sizin frezya dediğiniz de bu soğanlar olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaçsever
|
Sn.Denizakvaryumu, Ben de Ankara'da frezya bulamadım. Fotoğraftakileri Antalya'dan bir arkadaşım gönderdi. Yanlarında glayöl soğanları da vardı.Onları ne zaman ve nasıl dikmeliyim acaba! Bu arada Sn. Güler , Önerinizi uygulayacağım.Teşekkür ederim.Acaba saksısını da büyütsem mi,ne dersiniz? Ayrıca, Amaryllislerin sol arkasında boş gibi görünen saksıda alyum var.Aynı zamanda dikmeme rağmen bir aktivite görünmüyor.Normal mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
-
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
soğanlı bitkiler her ortamda yetişebilir.yalnız sıcak ortamda çiçeklenmesi hızlı ve kısa sürer.Bu nedenle soğuk ortama bırakmanız veya balkonunuza koymanız gerekiyor.çiçeklenme döneminden sonra saksıda enaz 15-20 gün kaldıktan sonra bahçenizde bir yere 10 cm kadar derinlikte bırakın seneye birdaha çiçeklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaçsever
|
Amaryllis ve lalelerin bugünkü hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaçsever
|
Frezyaların bugünkü hali.. Şaşırtmak gerekir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Soğanlı bitkileri şaşıtmanız gerekmez, yeterli mesafede dikmişsiniz zaten, dilerseniz bu sene oluşacak yavruları seneye ayırabilirsiniz, **** bırakırsınız,ki daha kalabalıkve hoş görünür, kendi çoğalır.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
Frezya soğanlarını bahar aylarında marketlerde bulabilirsiniz. Zira baharda ekilmesi ve yaz aylarında çiçeklenmesi gereken bir bitki. Ankara için frezya ve Glayöl ekilmesi için doğru bir zaman değil . İçerde yetiştirebilirsiniz,ancak güzel çiçekler alabileceğinizi pek sanmıyorum. Bahar aylarında dış mekanda ekmekte fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
deneyici
|
Merhabalar.. Ben saksıda soğangillerden bir çiçek yetiştirmek istiyorum. yılın bu döneminden sonra ekilebilecek türler nelerdir? Bu soğanları nereden alabilirim? (Yaptığım okumalarda ilkbahar soğanı olarak kategorize edilenler ilkbaharda ekilip yaz sonu açıyormuş. ama ilkbahar soğanı olarak birkaç kaynakta farklı çiçekler buldum ondan sorma gereği hissettim.) Bir de, bir uyku çiçeği var sevgilimde, kış boyunca soldu ve kurudu sanırım sadece soğanı kaldı şimdi, bu soğandan beklentim ne olmalı? nasıl bakımı yapılmalı? Tahminen ne zaman yeniden sulanmaya başlanılmalı? Çiçek ile ilgili kaynak hiç bulamadım. Şimdiden teşekkürler.. Bir de bu forum başlığının dışında yapabileceğim okumalar varsa, önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Şu anda büyük şehirlerde yapımarketlerde satılan güz soğanları biraz geçmiş olsada ekilebilir ama içerde. Lale ,Nergiz gibi soğanları kontrol edin hafif filizlenme varsa ekilebilir. Çok kuru duruyorlarsa şüphelenmek lazım. Yumuşaklıkda varsa oda soğanın çok sağlıklı olmadığını gösterir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Lale filizlerimin birkaçının ucunda kuruma başladı. Bir tanesi neredeyse tamamen kuruyup büzüştü. Nedeni ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
feyzan
|
Arkadaşlar bakın sümbüllerim çok güzel oldu. Çok mutluyum ama sümbülümün biri çiçeğini taşıyomuyor gibi acaba destek mi yapsam ne tavsiye edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Feyzan hanım çok güzel açmışlar sümbülleriniz.Birşeyi merak ettim,sümbüller baharda açmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
feyzan
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de pek bilgili değilim bu konuda. Soğanları hazır dikilmiş koçtaş tan almıştım. Eve getirince hızlıca büyüdüler. Sanırım evde olduğu için çabuk çiçeklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|