View Single Post
Eski 09-02-2008, 19:15   #665
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Aman Buket Hanım görende soz konusu sümbül soğanlar değilde eb. tohumları sanır.
Benim ilk yetiştirdiğim bitkiler arasında idi sümbül.Yanlış hatırlamıyorsam yıldız sümbülü idi ve 8-10 yaşında bişeydim.Zaten orkidelere ilgimde bu ''bulb''soğansı yapıdan kaynaklanmakta galiba.
10 yaşındaki bir çocuk o gün sadece iç güdüleri ve sadece meydan larousse deki bilgilerle onları yapabildiyse bugün siz bu sitenin yardımıyla neler yapmassınız..
Ama hala şu cesaret konusunu anlamış değilim.

Saygılar.[/QUOTE]

Cesaret konusunu şöyle ifade edebilirim.
Ben daha önce de belirttiğim gibi oldukça acemi bir doğa ve bitki sever olarak, buradan edindiğim bilgilerle birçok bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Bazen başarılı bazen ise başarısız oluyorum. Başarılı olduğum durumlarda çok sevinmeme rağmen, başarısız olduğumda inanılmaz üzülüyorum.
Soğanlı bitkilere de inanılmaz ilgim var. Crocus, Nergis, Gladiolus, Fresia, İris, Anemon, Ranunkulus gibi birçok soğanlı bitkiyi yetiştirip, zevkle onların gelişmesini izliyor ve gereken durumlarda buradaki arkadaşlardan yardım alıyorum. Her yıl bir öncekilere ek olarak farklı bir türü deniyorum. Örneğin lale'yi ilk kez bu yıl deniyorum ve lale soğanlarının halen filizlenmemesine bile çok üzülüyorum.
Bu yıl eğer benim lalelerim çiçek açmazsa bu durumun benim hevesimi kıracağını sanıyorum. Kendimce Sümbül bana yetiştirmesi zor görünen bir bitki. Seneye belki de sıra sümbüle gelecek. Acemiliğim ile galiba onu en sona bıraktm. Yani acemilik beraberinde cesaretsizliği de getiriyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön