agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni747Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-09-2016, 20:15   #11
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil.

Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz.
Ben garanti olsun diye biber tam kızardığı halde bir aydır koparmıyordum.Demek ki biber tamamen kızardıktan sonra bir hafta sonra kessek,tohumları hemen içinden çıkarıp evin içinde gölge biryerde kurutsak olay hallolmuş oluyor yani.

Acaba bu mevsimde tohumlar çıkarıldıktan sonra ne kadar sürede kurumuş sayılır ki?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025