Konu: Biber
View Single Post
Eski 16-09-2016, 20:03   #1127
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil.

Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak bu konu baya önemli bunun hakkında biraz teferruatlı bir cevap yazabilirmisiniz?

Biberden tohum almak için biber kızardıktan 2-3 gün sonra koparıp tohumunu çıkarıp gölgede kurutup tohumluk olarakmı ayırmak gerekli yoksa dalında kızarıp buruşup iyice kuruduktan sonra kesip içinden çıkarmak mı veya kızardıktan sonra dalında 10-15 gün mü kalmalı?İçinden hiç çıkarmamak yanlış orası anlaşıldı.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön