agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni747Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-09-2016, 20:03   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil.

Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak bu konu baya önemli bunun hakkında biraz teferruatlı bir cevap yazabilirmisiniz?

Biberden tohum almak için biber kızardıktan 2-3 gün sonra koparıp tohumunu çıkarıp gölgede kurutup tohumluk olarakmı ayırmak gerekli yoksa dalında kızarıp buruşup iyice kuruduktan sonra kesip içinden çıkarmak mı veya kızardıktan sonra dalında 10-15 gün mü kalmalı?İçinden hiç çıkarmamak yanlış orası anlaşıldı.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025