![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil. Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere |
|
|