agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni747Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2015, 15:12   #1
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
O kadar sürede normal,asıl gelişim bundan sonra başlar.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2015, 16:42   #2
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
bu yıl havalar çok kötü. hep yağmur, soğuk,rüzgar. bütün bitkiler streste.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 00:23   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2014
Sayin gulizgul,

portakal yaginin kokusu bircok kurdu ve yumurta birakmak icin yer arayan bocegi uzak tutacaktir ve aktif yaprak bitlerini buyuk miktarda oldurecektir. eger bu karisima su yerine kaynatilmis aci biberin suyunu eklerseniz, mealy bug, powdery mildow, blister mite gibi yumusak vucutlu zararlilari aninda oldurur. kaynatilan biber suyuna lavanta yagi, sogan, sarmisak gibi kokulu, bocekleri uzaklastiran malzemeler eklerseniz sert kabuklu gelismis bocekleri de bitkiden uzak tutabilirsiniz ama buna yaprak bitlerini yiyen ugur bocekleri de dahil. o yuzden sert kabuklu gelismis boceklerden pek bir zarar gelmez. yapraklari tirtiklayip kacanlar da zaten ufak capta ekilmis bir bitkinin cevresinde kalip yerlesip cogalan turde bocekler degiller.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 00:33   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2015
Biberlerim

Abilerim ablalarım. ben trinidat scorpion. habereno. bhut . gidi aci biber türleri ektim SAKSIYA. tohumdan büyüdüler felan derken. bunlar ciceklenmeye başladılar. sonra okuduguma göre artık gübrelemek gerekiyormuş. biraz araştırma ile sıvı solucan gübresi aldım. ama bi cahillik edip kafama göre koydum gübreyi. yapraktan ve topraga aynı anda verdim ve sabah güneşinde kaldı bunlar. öglen olunca hepsi bi tuhaf olmuştu bende bunları içeri aldım ve boll boll su verdi. ertesi güne kadar büssürü yaprak döküldü hatta bazılarında yaprak hiç kalmadı. ama gövdesi diri ve canlı duruyor. büyük olan biberlerime pek bişi olmadı. şimdi sorum sunlar.

Bunlar tekrar canlanırmı. canlanırsa verim düşermi.
Yapmam gereken bişi varmı.
Tekrar gübre verecegim zaman oran ne olmalı ve nasıl verilmeli.

aklıma bukadar geldi ama hertürlü öneri ve fikire acıgım . sadece bu konuda deil . baska konular hakkında bikaç tiyo da verebilirsiniz. teşekkürler..

onur alevli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 16:23   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2014
Sayin onur alevli,

eger kimyasal gubre kullanirsaniz kesinlikle tavsiye edilen dozun dortte ucu oraninda tatbik edin. Kisacasi az gubre vermek, cok vermekten daha iyidir her zaman.

Bunun yanisira, vereceginiz gubrenin cicegin gecirdigi evreye uyumlu olmasina dikkat edin (N buyume, P ciceklenme, K meyve verme). Biberler cefakardir ve soguk haric cabuk affederler, bu yuzden biberler kesinlikle canlanacaklardir.

Dogal olarak bu hata size urun bakimindan bir ay kadar gecikmeye mal olacak. Eger bitkiye yardimci olmak isterseniz, ise dinlendirilmis musluk suyu veya yagmur suyu vermek suretiyle topragini bol bol yikayarak baslayin, boylece hasarin ilerlemesini onleyebilirsiniz.

Sahsen, 15-20 litrelik bol humuslu bir saksi topragi ile hic gubre vermeden urun almak mumkun. Bahsettiginiz chile turler (habanero, cayenne vs de dahil) icin bitkide en fazla 10 adet yetismekte olan biber olmasi tavsiye edilir. Aksi takdirde biberler tam buyuklugune ve renge erisemez.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 17:07   #6
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
hobicilere bakıyorumda gübre olayını çok abartıyorlar. sonuçta ticaret yapmıyorsunuz gübrelemenin üzerine bu kadar düşmeyin.

illada bu gübre kullanacağım derseniz. ilaç bayilerinde bitkinin tüm ihtiyacını karşılayacak sıvı gübreler var. bunlarıda kullanırken sezon boyu dekara 1000 cc kullanıldığını düşünerek kullanın. sizler en iyisi birde şırınga bulundurun. ölçü için.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 08:04   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2015
geçen hafta çektiğim fotoğraftaki biberler biraz daha büyüdü artık biber olduklarından eminim yalnız biri habanero biri bhut jolokia diye alındı ama öyle olduklarını pek sanmamaya başladım. Yine de biberler büyüyünce netleşecek beklemek gerek. Bir tanesi biberleri mor çıkartıyor ama hiç mor biber görmedim hastalıklı filan mıdır acaba ?

Eklenen Resimler

odunq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 11:32   #8
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Banada değiller gibi geldi nerden almıştınız?Sonunda biberlerini görebildiğinize sevindim.

Eski 26-06-2015, 13:17   #9
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Banada değiller gibi geldi nerden almıştınız?Sonunda biberlerini görebildiğinize sevindim.
Çinden aliexpress den getirtmiştim. İkisini farklı satıcılardan aldım fakat ikisi de doğru cins değilmiş gibi görünüyor maalesef Yine de çıkmalarını bekleyip ne olduğuna bakalım o kadar mesai verdim onlara.

Eski 26-06-2015, 14:35   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2014
Sakısıda biber yetiştirmek.

Merhabalar. Geçenlerde eBay'dan Carolina Reaper ve Jelepano biber tohumlarından sipariş ettim. Bugüne kadar hiç yetiştirme yapmaıdğım için hiç bir bilgiye sahip olmadan direk marketten toprak alıp evdeki saksıya doldurrak, bira da YouTube'dan gördüğüm kadarıyla toprağın 1cm altına koydum üzerini örttüm güneş tepede olduğu sürece sürekli güneşin altında tutmaya özen gösterdim..

Fakat bugün yine YouTube'da gezinirken pet bardaklarda tohum yetiştirildiğini gördüm, üzerlerini de streç film ile kapatıyorlardı eldeki tohumlardan dabir de öyle yaptım.

Fakat bugün bi kaç sitede ve YOuTube'da direk güneşe değil gölgeye konulması gerektiğini duyunca kafam iyice karıştı.

http://s21.postimg.org/l2xwqw5yf/20150626_120332.jpg

Kısacası ben bir bilenden basit bir şekilde ne yapmam gerekiğini duyarsam memnun olacağım.

Misal güneşi direk görmeli mi görmemeli mi, kaç günde bir sulamalıyım, bardakları streçlediğim gibi saksıyı da streçlemeli miyim, bardağın altı delinmeli mi, bir saksım leğene benzer bir şey onda da delik yok delinmeli mi?

esclamazione Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2015, 15:53   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-06-2013
Kesinlikle güneş görmeli ve gün içinde arada streç filmleri 5-10 dakika kaldırıp havalandırma yapmalısın, sulama yapmayacağın için bardağın altını delmene gerek yok ama arada toprağın nemi giderse hafif spreyleme şeklinde sulama yapabilirsin. kolay gelsin.

scaly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 17:20   #12
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Bende isveçden ebay dan aldım inşallah istediklerim çıkar iki üç haftaya belli olur ne oldukları.

Eklenen Resimler

Eski 26-06-2015, 17:25   #13
Yeni Üye

@erkanbey benimkiler olmadı da sizinkiler olur inşallah. Doğru tohumlar çıkarsa seneye ben de aynı yerden sipariş veririm

Eski 26-06-2015, 20:15   #14
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Doğru çıkarsa seneye siparişleriniz benden olsun aslında bu sene bile verebilirim biberlerimin sayısı fazla ama ne çıkacağını bilemediğim için kimseyide ümitlendirmek istemiyorum.Ben fazlaca ümitlendim zaten gözünün içine bakıyorum büyüsünler diye az kaldı ama.

Eski 26-06-2015, 20:27   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Doğru çıkarsa seneye siparişleriniz benden olsun aslında bu sene bile verebilirim biberlerimin sayısı fazla ama ne çıkacağını bilemediğim için kimseyide ümitlendirmek istemiyorum.Ben fazlaca ümitlendim zaten gözünün içine bakıyorum büyüsünler diye az kaldı ama.
Benim de ebayden aldığım carolina reaper tohumlarından sadece bi tanesi çıktı. şu an fide halinde.. Bende merak ile o küçük fidenin büyümesini bekliyorum.Eğer Carolina reaper ise bende sizlere tohumunu vermek isterim.

casperia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2015, 00:40   #16
Ağaç Dostu

Dr - beyazzz's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2015
Arkadaslar ben biber cimlendiriyorum .evde yetiştiriyorum.tohum ekim ve cimlenme süreci sadece 5 günümü alıyor bir sorun yoktur sanırım

Dr - beyazzz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2015, 08:35   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dr - beyazzz Mesajı Göster
Arkadaslar ben biber cimlendiriyorum .evde yetiştiriyorum.tohum ekim ve cimlenme süreci sadece 5 günümü alıyor bir sorun yoktur sanırım
Biber normalde uzun sürede çimlenir. 5 günde çimlendirmeyi başarıyorsunuz ne kadar güzel. Özel bir yönteminiz var mı?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2015, 01:44   #18
Ağaç Dostu

Dr - beyazzz's Avatar

Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Biber normalde uzun sürede çimlenir. 5 günde çimlendirmeyi başarıyorsunuz ne kadar güzel. Özel bir yönteminiz var mı?
hayır yok.dikdörtgen bir yoğurt kabına delikler açtım ve sadece çimlenme süreci için kullandığım ucuza kaılmamış bir torfu sıkıştırmadan yarıya kadar kaba doldurdum. tohumlarımı bir yana biber bir yana domates olarak 2ser parmak aralıklarla serptim ve üzerlerini 0.5 cm yine torf ile kapattım.domateslerim 2. gün çimleniyor biberlerim ise 5.gün çimleniyor. üzerlerine kabın kendi şeffaf kapağını kapatıp sadece drenaj deliklerinden hava almasını sağlamak çok işe yarıyor sanırım
çimlenince ,kırık plastik bir şiş **** bitik bir kalem yardımıyla tek tek hazırladığım drenajlı pet su bardaklarına alıp yine üzerlerini streç film ile kapatıp hergün havalandırmak şartıyla köklendiriyorum. bardağın kenarına sarılan kökleri görmemle beraber artık önce delikler açarak sonrada tamamen açık bırakarak sulamadan gövdelerin güçlenmesi için bekliyorum fakat çok sıcak havada gölgede olmalarına rağmen kurumuşsa fıs fıs olarak nemlendiriyorum .tohumdan iyi üretim yapıyorum fakat hazır fide konusunda da becerksizim gibi geliyor bana .neyse ona da alışacağım zamanla...

Eski 01-07-2015, 08:51   #19
Ağaç Dostu

mazda_ozan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2014

Hazziran başından itibaren bu kadar yapabildim, bol rüzgarlı bir balkonda yapacak başka birşey var mı ki.!!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

mazda_ozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2015, 04:15   #20
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Biberler,maydonozlar,dereotları canımı sıktı,siteye bakmaz oldum Galiba kök boğazı hastalığı mıdır nedir o var...Biberlerim büyüyor görünüyor ama yana yatıp duruyorlar (aynı sorun maydonoz ve dereotunda da vardı,öldüler) baktım ki toprakla birleştikleri yerde gövde incecik,kıl gibi.Fakat üst kısımlar hiç öyle değil Hep fısfısla nemli tutacak kadar suladım.Acaba neden olmuştur? Çaresi var mıdır? Korkarım ölecek benim biberler...

GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2015, 13:48   #21
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Bugün farkettiğim mini sinek yahut herneyse artık

GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2015, 16:36   #22
Ağaç Dostu

Dr - beyazzz's Avatar

şimdi biber fide dikimi konusunda vermiş olduğunuz bilgiyle tohumun çimlenmesinden sonra yaptığım şaşırtmadan sonra,biber fideleri 15-20 santim olunca mı ikili **** 3lü dikilecek yardımcı olursanız sevinirim ismail hocam.

Düzenleyen Dr - beyazzz : 05-07-2015 saat 23:22 Neden: yazım hatası
Eski 04-07-2015, 16:16   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
on beş yirmi santim olduğu zaman direk toprağa ayrı ayrı ekebilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2015, 15:37   #24
Yeni Üye

HAYKIRIS's Avatar

Giriş Tarihi: 02-07-2015
Merhaba Arkadaşlar
Foruma yeni katıldım. Kaktüslere ve biberlere karşı ilgim var.
Bir alışveriş sitesinden 4 adet bhut jolokia yetiştirme kiti aldım.
Bugün özenle tohumları ekip suladım. İnşallah yetiştirebilirim bhut jolokia yetiştirmeyi çok istiyorum. Ekim konusunda çok geç kaldık ama evde yetiştirmeyi deneyeceğim.
İşte aldığım yetiştirme kiti

Elinde cins biber tohumları bulunan arkadaşlardan tohum satın alabilirim.

HAYKIRIS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 19:58   #25
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HAYKIRIS Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar
Foruma yeni katıldım. Kaktüslere ve biberlere karşı ilgim var.
Bir alışveriş sitesinden 4 adet bhut jolokia yetiştirme kiti aldım.
Bugün özenle tohumları ekip suladım. İnşallah yetiştirebilirim bhut jolokia yetiştirmeyi çok istiyorum. Ekim konusunda çok geç kaldık ama evde yetiştirmeyi deneyeceğim.
İşte aldığım yetiştirme kiti

Elinde cins biber tohumları bulunan arkadaşlardan tohum satın alabilirim.
Biber yetiştirmek için çok özel toprak gerektirmez. Humuslu toprak+ yanmış küçükbaş hayvan gübresi ile hazırladığınız toprak karışımı çok sağlıklı sonuçlar verir.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2015, 11:01   #26
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Sayın Haykırış, agaclar.net'e hoşgeldiniz. Tohum talep ve isteklerinizi forumun alışveriş bölümünde yapabilirsiniz. İsterseniz bir de şuraya göz atın.

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2015, 13:37   #27
Ağaç Dostu

Bu yıl yetiştirdiğim sivri hatta kıl biberler lastik gibi oluyor. Neden olabilir bir şeyin eksikliği ya da fazlalığına mı delalettir.

Eski 22-10-2015, 12:19   #28
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Yaklaşık 7 yıldır sürekli ektiğim acı kıl biberin bugünkü hasadında karşılaştığım bir biberin şeklini görünce şaştım kaldım. Daha önceden çilek, şeftali, erik, kayısı ,domateste birbirine yapışık ikiz meyve görmüştüm ama biberde ilk defa rastlamış oldum.

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2015, 08:50   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Yaklaşık 7 yıldır sürekli ektiğim acı kıl biberin bugünkü hasadında karşılaştığım bir biberin şeklini görünce şaştım kaldım. Daha önceden çilek, şeftali, erik, kayısı ,domateste birbirine yapışık ikiz meyve görmüştüm ama biberde ilk defa rastlamış oldum.
Kendiniz yetiştirmemiş olsanız kesin hormonlu dersiniz.

Eski 23-10-2015, 11:37   #30
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Kendiniz yetiştirmemiş olsanız kesin hormonlu dersiniz.
Aynen))

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025