Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat
Biberlerim büyümeye başladı.Geç diktiğim için,havalar ısındı diyerek,şaşırtma yapmadan saksıya alsam diyorum.Sıkıntı olur mu?Bir de yaprakların üzerinde beneklenme var.Böcek sorunu gibi değil de azot,fosfor vs gibi şeylerin eksikliğinden gibi sanki.Neden olmuş olabilir sizce?Sulamayı az yapıyorum.Balkonda,güneş görüyor...
@Erkan bey
Evet,kedilerim zehirlenmesin diye düşündüğümden.Fakat ev yapımı ilaçlara güvenim sıfırlandı çiçeklerim ölünce.Bitkilerim için hazır ilaçlar en iyisi diye düşünüyorum,kedilerim söz konusu olunca da bitki ölürse ölecek artık demek zorunda kalıyorum :/ En iyi fikir kapalı sera gibi geldi...
|
Biberleriniz hakkında birşey diyemiyeceğim ama resim koysanız daha iyi yardımcı olurlar.Benim biberlerde sizinkilerle emsal sayılır geç olacaklar ama inşallah güç olmaz.Sizin biberlerin cinsi neydi?
İlaç konusuna gelince ben şahsen evimde artık kimyasal ilaç gübre hiç bir şey kullanmak istemiyorum.gübre ihtiyaçlarımı hayvansal gübrelerle ve organik gübrelerle gidereceğim. İlaç ihtiyaçlarımı ise Bir ara bahsetmiştim neemazal kullanıyorum kullanmaya da devam edeceğim kırmızı örümceklerde etkili oldu sonradan tekrar çıkıyorlar ama onlar çıktıkça ben ilaçlamaya devam edeceğim sonuç itibari ile zararsız organik etkili bir ilaç tavsiye ederim ne kedinize zararı olur ne de size .