Ben "kızardıktan sonra bir hafta daha bekleyin" demedim, istiyorsanız bekleyebilirsiniz. Tohumları çıkardıktan sonra hava sirkülasyonunun iyi olduğu bir kapta (örneğin cam tabakta), tohumları yayarak, topak topak birbirine tutunmalarının önüne mümkün olduğunca geçerek ve biberin et tortusu tohumlar üstünde kalmayacak şekilde bekletin.
Bazı şeyleri de kendiniz denemelisiniz. Hata yapsanız bile, tekrar ede ede kendiniz için en uygun yöntemi zaman içinde bulursunuz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey
Ben garanti olsun diye biber tam kızardığı halde bir aydır koparmıyordum.Demek ki biber tamamen kızardıktan sonra bir hafta sonra kessek,tohumları hemen içinden çıkarıp evin içinde gölge biryerde kurutsak olay hallolmuş oluyor yani.
Acaba bu mevsimde tohumlar çıkarıldıktan sonra ne kadar sürede kurumuş sayılır ki?
|