![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberleriniz biraz büyüsün. Gerçek yapraklarını daha çıkarmamışlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2013
|
tamam öyle olsun. ama üst üste çıkıyolar onu diyim onlarca varlar. en fazla kaçını yetiştirebilirim mi? büyük de olsa bir saksıya en fazla 2 adet dikebilirim değil mi? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üst üste çıkmalarında bir sakınca yok. En fazla kaçını yetiştirirsiniz bilemiyorum, yani saksı sayınıza bağlı. Bir de saksılarınız derin olursa iyi olur. Bir adet saksıya iki adet normaldir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
saksılarım topraklarında solucanlar belirdi. bu solucanlar biberlerimin köklerine zarar verirmi acaba. bir bilen varsa söylesin lütfen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Hicbir zarar vermezler. Aksine, toprak icin cok yararlilar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
sayın birnefestoprak teşekkür ederim yanıtınız için içim rahatladı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
geçen sene süs biberi dikmiştim çok fazla verim alamadım gübreli olmasına rağmen bitki de iyi gelişememişti. sonrada böcek sardı kurtaramamıştım. bu yıl farklı tip biberler yetiştiriyorum. aynı zamanda internetten budama ile bilgiler okudum. daha sağlıklı olması ve daha fazla verim alabilmek için budama yaptım. bakalım bu yıl nasıl olacak. budama resimlerini yükledim. son resimde tabasco biberi, 20 tohumdan sadece 1 tanesi çimlendi. o da numunelik inşallah başına bişi gelmez .... 1. resimler serrano 2. resim habanero 3. resim cayenne 4. resim jalapeno 5. resim tabasco |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Bence yanlış yapmışsınız budamakla. 1.si daha küçükler alınacak dalları yok. 2.si yaprakları da budamışsınız nasıl büyüyecekler enerji alamadan. 3.sü benim kanımca hastalıklı dallarla verimsiz dallar alınır bir de seradaki yetiştiricilikte budama yapılır genel olarak siz daha bismillah demeden budamışsınız. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Topping Peppers for Stronger Plants & Higher Yield - YouTube Şu videoyu izleyince çok şaşırdım ben de ama cesaret edemedim. Abi çatır çatır budadı ne var ne yok, daha güçlü ve yanlara doğru büyüme göstermiş sonraki videolara göre. ![]() Benim biberleri zaten kuşlar ve biraz da bitler tepeden budadı zaten. Bakalım ne olacaklar. Çok uzayanları ben de sevmiyorum, yana doğru daha kolay bakılıyor sanki. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gerçi biberin cinsi, bulunduğu yer, iklim vs de önemlidir ama o kadar büyüdükten sonra adam akıllı budanıp tekrar nasıl aynı duruma gelir, ben cesaret edemedim, fazla biberim olsa denerdim ben de. Ankara soğuk, gece gündüz farkı fazla, biberin o kadar zamanı olur mu bilemedim. Adam bir de makasla budadı, bu durumda hastalık kapabilir, (sterilize mi etti acaba, anlamıyorum ki dilini ) ben domateslerde kazara kırılan dalları bile alınca bordo bulamacı sürüyorum açıkta kalan yere, normalde ağaçlar budanınca yapılıyor bu işlem, yaprak, çiçek vs başlamadan daha, yıl boyunca hastalık kapmasın, sağlam başlasın, dirençli olsun diye. Uzmanlar daha iyi bilir tabii. Haberlerini bekliyorum. Dilerim iyi olur. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
|
http://www.agaclar.net/forum/22249-post1.htm ... tarif 5 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Biber
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
bu da benden .. bi de acı sevseydim keşke ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
antihistaminik Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul Mesajlar: 233 bu da benden .. bi de acı sevseydim keşke acı sevmiyorsan bana yolla dermişimmmm. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
1 hafta arayla 2 kez yaptım sorun olmadı yaprak bitlerinden kurtulmustum. halen de yoklar. ben sarımsak koymamıştım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili biber severler bir hikayem var biberle alakali anlatmak istiyorum... Görümcemde yiyip cok begendigim bir biber vardi, görümcemden tohumunu aldim ve birkac sene ardarda ektim, önceki sene tohumunu yanlislikla biber salcasi yapan bir teyzeye verdim ve gidis o gidis, teyzeye sordum ama tohumlar karismis, teyze bana karisik tohumdan verdi ama o biberden cikmadi.. O kadar üzüldümki kimden sorduysam bulamadim o biberi. Görümcemde kaybetmis tohumunu... neyse birgün eltimde yemekteydik birde baktim bit tabak biber kizartmasi ve icinde benim biberimdende var, gözlerim parladi nerden buldun sen bunu dedim, ablam gönderdi sen vermissin dedi, aman Allahim o kadar sevindimki hemen ablasini aradik ve tohum olup olmadigini sorduk sükür ki varmis, subat baslariydi, hemen postaya vermis ve biberime yeniden kavustum, paylasmak cok güzel birsey tekrar anlamis oldum... |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece paylaşmak değil, akrabalık bağlarını sıkı tutmak da önemliymiş demek ki... Adınıza çok sevindim, her seven kavuşamaz sevdiğine... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-09-2013
|
Biber
Bunlarda benim yaz başında ektiğim çeşitli biberler havalar soğuyor fakat hala sağlıklı bir şekilde biber vermeye devam ediyorlar.Bakalım ne kadar daha dayanıcaklar bu havalara aslında amacım bu biberlerden tohum almak fakat nasıl yapacağımı bilemedim bazı yerlerde biber dal üzerinde kuruyunca tohumlar daha Olgun oluyormuş diye okudum ama nasıl yaparım bilemedim çünkü üzerinde fazla kalınca ya tırtıl yiyor ya da kurumadan çürüyorlar. Bu konuda tecrübeli olanlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2013
|
aaaaaaaaaaaa |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
küçücük saksıda 3 kök biber vardı bir sürü bireni yedik yazın, hala biber verecem diye debeleniyo küçücük saksıda |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün gördüm ve şok oldum. Biber ağacı diyeceğim çünkü 2 metreden uzun ve üzerinde gül şeklinde biberler vardı. Resim çektim, belgelemek için ve tohum aldım. Ben de bu ağaçtan istiyorum ![]() ![]() ![]() Şubatta ekeceğim bakalım bende de bu kadar boylanacak mı. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama ile patlıcanlar da bu şekilde olabiliyor ![]() |
|