Konu: Biber
View Single Post
Eski 16-09-2016, 20:15   #1128
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil.

Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz.
Ben garanti olsun diye biber tam kızardığı halde bir aydır koparmıyordum.Demek ki biber tamamen kızardıktan sonra bir hafta sonra kessek,tohumları hemen içinden çıkarıp evin içinde gölge biryerde kurutsak olay hallolmuş oluyor yani.

Acaba bu mevsimde tohumlar çıkarıldıktan sonra ne kadar sürede kurumuş sayılır ki?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön