Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Hasat edeceğiniz tohumların çimlenme oranını yüksek tutmak istiyorsanız, meyvenin olgunluk zamanındaki rengine dalında bütünüyle ulaşmasını beklemelisiniz. Biber, taze tüketim aşamasında tohumlarını olgunlaştıran bir bitki değil.
Çeşide bağlı olarak, tohum olgunlaşma aşamasında meyveler farklı renklere ulaşabilir. Bu, çoğu biber için kırmızıdır. Meyvenin dalda buruşmasını beklemenize gerek yok, meyve boylu boyunca kırmızıysa kopardıktan sonra tohumlarını çıkararak kurutabilirsiniz.
|
Ben garanti olsun diye biber tam kızardığı halde bir aydır koparmıyordum.Demek ki biber tamamen kızardıktan sonra bir hafta sonra kessek,tohumları hemen içinden çıkarıp evin içinde gölge biryerde kurutsak olay hallolmuş oluyor yani.
Acaba bu mevsimde tohumlar çıkarıldıktan sonra ne kadar sürede kurumuş sayılır ki?