agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni3621Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2013, 18:32   #931
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Name:  domates_dikimi.jpg
Views: 3081
Size:  13.3 KB

Kasteddiğim böyle bir şey. (1) nolu durum ilk dikim. Kök 15 santim derinde. Bitki biraz büyüdükten sonra (2) nolu durumda göründüğü üzere 5 santim daha toprak ekleyebilirsiniz.

Bitki yatık büyümez. En fazla 3-4 gün sonra kökün hangi yönde olduğunu dahi anlayamazsınız (bu yüzden hep standart bir yönde dikin ki sonradan unutmayın).

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 18:52   #932
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Eklenti 386829

Kasteddiğim böyle bir şey. (1) nolu durum ilk dikim. Kök 15 santim derinde. Bitki biraz büyüdükten sonra (2) nolu durumda göründüğü üzere 5 santim daha toprak ekleyebilirsiniz.

Bitki yatık büyümez. En fazla 3-4 gün sonra kökün hangi yönde olduğunu dahi anlayamazsınız (bu yüzden hep standart bir yönde dikin ki sonradan unutmayın).
Tesekkurler tavsiyeleriniz icin. Bu yonteminizi kesinlikle deniyecegim. Bana cok mantikli geldi. Ayrica kedilerde, fideleri kirma gibi yaramazlik etmemis olurlar.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 16:56   #933
Yeni Üye

bugrahan45's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Alıntı:
Eklenti 386829

rahmetli anneannemde aynı dikme şeklini uygulardı domateslerde. eskiler demekki bu işi çok iyi biliyormuş ama biz sanırım amerikayı yeniden keşfedeceğiz.

bugrahan45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 21:56   #934
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Fidenin yatik dikimi ile ilgili uygulama ornegi:

Ayni videoyu domates yetistirmeye de koydum. Ama konu burada konusulmus. Buraya da koyayim.

Planting Tomatoes - A Quick Tip - YouTube

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2013, 12:17   #935
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Bu dördüncü yazışım, umarım bu sefer gönderebilirim

Bu sene mart başında ektiğim domates ve biberleri, martın son haftası şaşırtıp, dışarıda korunaklı bir yere çıkardım. Nisanın son haftasında adalara dikmeyi planlıyordum ama soğukların da etkisiyle, gelişimleri yavaş, mayısa sarkacak gibi gözüküyor.

Geçen seneki hatalarımı paylaşayım:
Adaların toprakları o kadar yumuşak ki, elle bile çukur açılabiliyor. Geçen sene, ilkbahardan kalan yemeklik otları sökmemek için sadece domates ve biberler için çukur açıp, içine biraz gübre takviyesiyle dikim yapmıştım. Gübreler iyice yanmamış olduğu için ilk dikilen fidelerden oldukça fazla fire verdim. Yazın aşırı sıcakların dışında başka keyifsiz durumları da vardı, erkenden kurudular. Sonbaharda sökerken ilk defa kök ur nemadotu ile karşılaştım. Bir kaynakta, nemadotlara önlem olarak, toprağın iyice kazılıp havalandırılması ve eksik elementlerin tamamlanması gerektiği yazıyordu. Bu sene sadece çukur açmadım, ilkbaharda adaların tamamını kazdım, havalandırıdım, koyun gübresi, kemik tozu ilavesi yaptım. Toprak ilavesi yapmam gerekecek, o arada kükürt de ilave edeceğim.

En büyük hatam da, yerin azlığına rağmen çok dikmem istemem. Sonunda öğrendim ki, bu daha çok ürün almamı sağlamıyor, aksine az alıyorum. Domatesler sık olunca arkaya güneş gitmiyor, kafide ve fesleğenler yaşamıyor; yüksek duvarlar varken bir de sık ekimle hava akımı hiç olmuyor, önceki sene bu ortamı seven beyaz sineklerle başa çıkamamıştım. Bir karış domatesler iki metre olunca dallarıyla ara yolu kapatıyorlar,…

Bu sene çiçekler hariç üç sıra sebze dikmekten vazgeçtim. Domatesleri biraz ortaya kaydırarak iki sıra sebze dikeceğim.
Kadife çiçeklerini geçen sene çok miktarda dikmiştima ama sümüklüböceklerden sadece üç-dört tane sağlam kalmıştı, bu sene iyice gelişince dikeceğim ve sümüklüböceklerin biralarını tazelemeyi ihmal etmeyeceğim
Küçük domatesleri ve bazı domatesleri saksılara dikeceğim, acı süsü biberlerini ise, tatlıları etkilemesin diye evin başka bir cephesinde saksılarda yetiştireceğim. Saksılara da kadife ve fesleğen dikeceğim elbette.

Basitçe planım aşağıda.
Sağ adada hodanlar ve mayer limon yer kapladığı için az sebze bol çiçek olacak, bu ada çok göz önünde olduğu için çiçekli olmasını özellikle istiyorum, bol petunya ve sardunya ile sarı domates ve hıyar olacak.

Solda sebzelerim yazılı:
Köy domatesi
Pembe domates
Sarı domates
Tatlı biber
Hıyar
Kişniş, semizotu, fesleğen,...uygun yerlere

Sağda çiçekler yazılı:
Kadife
Sardunya-petunya

Sardunya ve petunyalar yararlı olmalarının dışında, adalarda, saksıda olduklarından çok daha güzel yetişiyorlar, tavsiye ederim.
Name:  IMAG2582.jpg
Views: 2092
Size:  31.0 KB

Kedilere önlemim aynı şekilde devam ediyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2013, 13:00   #936
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Ada olculerinizi ve guney yonunu de paylasir misiniz kiraz?

Eski 11-04-2013, 13:43   #937
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Bu kadife cicegiyle en cok sebzeciler ilgilendigine gore burada sorayim.

Tohumlari ekecegim. Elimde turuncu - bordo renkli kurumus tac yapraklarinin arasinda ince siyah dikenimsi yapida bir seyler var. Siyahlar tohumsa onlari tek tek ayirmak zor gorunuyor. ben bunlari karisik vaziyette bir kaba cimlendirmeye alirsam daha sonra ayirmasi zor olacak mi? sasirtmasi kolay mi? Yoksa tek tek viyollere mi ekeyim.

Ayazkızı beğendi.
Eski 11-04-2013, 13:47   #938
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Bu kadife cicegiyle en cok sebzeciler ilgilendigine gore burada sorayim.

Tohumlari ekecegim. Elimde turuncu - bordo renkli kurumus tac yapraklarinin arasinda ince siyah dikenimsi yapida bir seyler var. Siyahlar tohumsa onlari tek tek ayirmak zor gorunuyor. ben bunlari karisik vaziyette bir kaba cimlendirmeye alirsam daha sonra ayirmasi zor olacak mi? sasirtmasi kolay mi? Yoksa tek tek viyollere mi ekeyim.
http://www.agaclar.net/forum/fotograf/10303.htm

3 nolu mesajdaki ilk fotograf kadifenin tohumudur. Tohumun yarisi acik sari, diger kismi siyah. Yani ayirmakla filan ugrasmayin, Yaratan oyle yaratmis.

Ayazkızı beğendi.
Eski 11-04-2013, 13:57   #939
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Ayirmak derken turunculardan ayirmayi kastetmistim. Serpme sekilde ek cimlendir diyorsun degil mi? tek tek viyollere ekmekle ugrasmayayim?

Ayazkızı beğendi.
Eski 11-04-2013, 14:03   #940
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Ada olculerinizi ve guney yonunu de paylasir misiniz kiraz?
Ada ölçülerim 2,44*1 m. Detayları burada.

Yönler aşağıdaki gibi. Dört tarafı kapalı (üç taraf duvar- bir taraf leylandi ile). Kışın hiç güneş almıyor ama yazın saat 10.00-17.00 arası güneşli.

Name:  B.jpg
Views: 1997
Size:  11.2 KB:

Not: Ada yönleri 937 mesajda ters, doğru yönler yukarıdaki gibi.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen Kiraz : 13-04-2013 saat 22:55
Eski 11-04-2013, 14:07   #941
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Ayirmak derken turunculardan ayirmayi kastetmistim. Serpme sekilde ek cimlendir diyorsun degil mi? tek tek viyollere ekmekle ugrasmayayim?
Tek tek viyollere ekmeye gerek yok, salyangoz ulaşmayacak şekilde bir alana veya saksıya ekebilirsiniz. Çok sık olursa başka bir alana şaşırtırtabilirsiniz, yine tek tek viyol olması şart değil, 10'ar cm ara ile dikmek yeterli. İyice gelişince gerçek yerine alırsınız.

ciroz ve nkutsay beğendi.
Eski 11-04-2013, 14:54   #942
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Tesekkurler, bir kosu kadife ve feslegenleri ekip geldim ) Umarim kolay cimlenirler. Gec kaldim galiba.

Kiraz, bir suru sorum var size )

OSB'ler 2010'dan bu yana dayaniyor olamaz degil mi?
Bu seyrek dikilmis hal mi 2.44m'ye 6 adet pembe dikilebilirse benim hazirlamayi dusundugum 1.2mx1.2m ada 3 pembe kaldirir mi? Cok sevinirim oyle olursa. Hele de onlerine de birer sira cherry ekebilirsem pazardan domates almam sanirim.

Bol bereketli bir sezon dilerim.

Ayazkızı beğendi.
Eski 11-04-2013, 15:01   #943
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

OSB.ler bu sene de dayanır, hafif bel veren yeri var ama çatlak-kırık yok. Seneye malzemeyi de yerleşimi de değiştirmeyi düşünüyorum.
Aslında beş adet diksem daha iyi de, kendimi bu kadar tutabiliyorum

İlk sene 7,şer'den iki sıra domates, bir sıra da biber dikmiştim (çilek-çiçek sırası hariç), bin pişman oldum.

Sizin adalarda 2 sıra sebze ve ayrıca çiçek rahat olur. Ben olsam, köşelerde size geçiş yeri bırakıyorsa 3 adet pembe domatesi bir sıraya dikerdim ama başkalarının da tecrübesini dikkate alın, ne kadar azaltayım desem de başıma gelmeden akıllanmıyorum (hatta başıma gelse de akıllanamıyorum:))

Sizin de bereketiniz bol olsun.

Eski 13-04-2013, 16:13   #944
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Lightbulb Salyangoz kabuklari

Merhaba arkadaslar,

Aklima uzun suredir takilan bir soru vardi. Bahcede bolca salyangoz var ve onlardan daha cok rahmetli olmus olanlar var. Acaba salyangoz kabuklarini sebze adalarina yerlestirsem(parcalayarak daha mantikli herhalde), yumurta kabugu ya da kemik gibi faydasi olur mu? Biraz uçuk soru gibi duruyor ama en azindan en uçuk sorum degil.

Eski 13-04-2013, 16:16   #945
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Gastropod shell - Wikipedia, the free encyclopedia
Anladğım kadarıyla yumurta kabuğu gibi kalsiyum içeriyor. fırınlayıp toz haline getirebilirsiniz.

Ayazkızı, Revnak ve zebra beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 17:19   #946
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Gastropod shell - Wikipedia, the free encyclopedia
Anladğım kadarıyla yumurta kabuğu gibi kalsiyum içeriyor. fırınlayıp toz haline getirebilirsiniz.
Sagolasin kaynak icin. Bende birkac turkce site buldum, sizinle paylasayim arkadaslar. Bu salyangozlar, marul ve cilekleri yemekle kalmiyor, topraktaki kalsiyumu somuruyorlar. Artik eminim ki salyangoz kabuklari ise yarayacaktir. Bir usta aklima takilan baska soruya cevap verebilirse. Bu kabuklari un sekline getirmekle, buyuk parca halinde adalara karistirmak arasinda fark nedir? Un seklinde olunca daha cabuk mu cozunuyor kalsiyum? Ayrica cozunme su ile mi oluyor? Biz comez bahcevanlarin da aklima acayip sorular takiliyor kardesim.

Salyangoz (Orthogastropoda)

"
KABUK YAPISI
Salyangoz kabuğu, mantonun yaptığı organik bir çıkıntının kireçleşmesiyle oluşmuştur.Kabuğun büyümesi aslında karmaşık bir süreçle oluşur.Salyangozun manto kenarının salgıladığı kabuk maddesi, ağız çevresinde birikir.Kabuğun uzaması, manto alanının genişlemesine bağlıdır.Kabuğun kalınlığı ise mantonun kabuk içine salgıladığı madde oranında artar.Kabuğun iç katı vardır.Periostrakum adı verilen en dıştaki kat genellikle ince, kahverengi ve organik yapılıdır.Periostrakumun altında, kristalleşmiş iki kat yer alır.Periostrakuma komşu olan dış kristal kat mantonun özelleşmiş bir bölümü tarafından salgılanır.Mantonun bir başka bölümü ise, iç kristal tabakayı salgılar.Bu iki tabakanın da yapısında bulunan kalsiyum karbonat, çeşitli kristal biçimlerinde (Kalsit, aragonit ya da vaterit) çökelmiştir.Kara salyangozları, hırpalanan kabuklarını onarabilirler.Deniz salyangozları ise yalnız kabuğun kenarındaki aşınmaları onarabilirler.Bütün salyangozlar, kabuklarından kalsiyum alırlar.Bu durum, kabukların bir çeşit kalsiyum deposu olarak kullanılmasına yol açar."

Ayazkızı beğendi.
Eski 13-04-2013, 19:11   #947
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Salyangozla mücadele konusunda, sayın almanyalının gözlemine göre nane ve karanfil işe yarıyormuş. Ben de doğal mücadeleyi deneyeceğim için bu yıl sebze adacıklarını bu tarz bitkilerle çevireceğim. Yani benim önerim, zararlı mücadelesinde (eğer adacık sistemi yapıyorsanız) adacığın çevresinde uygun bitkileri kullanarak ilaçlamadan bitkilerinizi koruyabileceğiniz.

Ayazkızı beğendi.
Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 22:15   #948
Ağaç Dostu

adacık's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Ben geçen sene fideleri diktikten hemen sonra sarımsaklı sos yapmıştım. Fidelerde hiç fire vermedim. Ayda bir de tekrarladım. Şiddetle tavsiye ederim. 3-4 Baş sarımsağı ezip 3 litre kadar kaynar suyun içine atıyordunuz. Su tamamen soğuduktan sonra süzgeçle suyu süzüp fısfısla fidelerin üzerine sıkıyorsunuz. Kalan tortuyu da toprağa serpiyorsunuz.

Salyangoz dışında tırtıllar da sarımsaklı sosu sevmiyor. Bira yöntemi açıkçası bana zahmetli geliyor.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 20:22   #949
Ağaç Dostu

hanımeli's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2013
herşey iyi hoş ta bu adaları ne ile doldurucaz ya hala kafam çok karışık,iz element,leonardit,klinoptilolit,ema,bunları nerden nasıl bulucaz,of of düşündükçe içim kararıyor valla.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 20:52   #950
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
herşey iyi hoş ta bu adaları ne ile doldurucaz ya hala kafam çok karışık,iz element,leonardit,klinoptilolit,ema,bunları nerden nasıl bulucaz,of of düşündükçe içim kararıyor valla.
Sayın HANIMELİ, biz bahçede bunların hiçbrini kullanmadık. Sadece bahçe kazıldıntan sonra, yol olacak kısımlardaki toprağı adacıklarda biriktirdik böylece yol çukurlaşırken adacık yükseliyor ve yeterli bir fark da oluşuyor. Tabii bunları kullanırsanız muhtemelen daha iyi olur ancak pratik ve kolay yolu bu.

Ayazkızı ve hanımeli beğendi.
Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 08:59   #951
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Alıntı:
bence bunlara çok takılmayın. sürdürülebilir tarım teknikleri üzerine yazılar okursanız EMA dahil bunların çok da olmazsa olmaz şeyler olmadığını görürsünüz.
Kompost yapmayı öğrenin, malçlamayı anlayın. Göreceksiniz ki etrafınızdaki herşey potansiyel organik gübre aslında.

Eski 16-04-2013, 09:30   #952
Ağaç Dostu

adacık's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Ben mutfaktan çıkan meyve ve sebze atıklarını kullanıyorum.

Safranlı beğendi.
adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 13:11   #953
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Ben elektrikli traş makinesinde biriken sakalları bile atmıyorum desem

Eski 16-04-2013, 13:28   #954
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Öncelikle düşünülmesi gereken fiziksel dolgu malzemesi. Adaların içindeki toprağı siz bir karışım olarak hazırlıyorsunuz. Biraz killi, organik malzemesi bol, su tutan, sertleşmeyen, köklerin hava almasına izin verecek gevşeklikte, geçirgen, toprak mikroorganizmalarının yaşamasını teşvik eden bir karışım hazırlamanız gerekir.

Bunun için kullanılacak malzemelerde bazen bulunması kolay olmasa da farklı seçenekler olabiliyor. Organik malzeme sanırım en önemlisi. Normal bahçe toprağında %2'lik organik malzeme iyi sayılıyor. Fakat adalarda bu oran %5'in üzerinde olmalı ki küçük alanda çok ve kaliteli ürün alabilmek mümkün olsun. Organik malzeme için bol yanmış hayvan gübresi (tercihan keçi gübresi), iyice olgunlaşmış kompost, orman dibi çürütüsü (bulabilirseniz), coco-peat vb. ya da bunların tümü birden kullanılabilir.

Adaların en büyük faydası da burada. Bahçeniz toprağının tümüne bu özellikleri ya kazandıramazsınız, ya da çok uzun zaman alır. Fakat 2 m2'lik bir adada kolayca yapılabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 16:22   #955
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Alıntı:

..... Adaların en büyük faydası da burada. Bahçeniz toprağının tümüne bu özellikleri ya kazandıramazsınız, ya da çok uzun zaman alır. Fakat 2 m2'lik bir adada kolayca yapılabilir....
Bizim isimiz kolay belki de siz nasil dolduracaksiniz adaciginizi

Ben en cok kompost konusunda dertleniyorum. Yabanci videolarda adamlar markete gidip alip geliyorlar ne guzel. Bizde satisi yok sanirim. Varsa da benim haberim yok. Kompost bulamayanlar

kompost = yanmis hayvan gubresi

olacak sekilde kullanima gidebilirler mi? Ya da denklemdeki esitligi olabildigince saglamanin yolu nedir?

Ayazkızı beğendi.
Eski 17-04-2013, 18:32   #956
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Galeri: 37
Sebze adası yapımı -1-

Sera içine yapmış olduğum sebze adacıklarının yapım aşamaları:

Adaların yapımında çim bordürü olarak adlandırılan, bordür taşlarını tercih ettik.
Name:  DSCN4301.jpg
Views: 2185
Size:  52.6 KB

Taşların eni 8 cm, yüksekliği 25 cm, uzunluğu 100 cm

Name:  DSCN4334.jpg
Views: 1960
Size:  58.6 KB

Tanesi 550 kuruştan satılıyor. Biz kırılmış, hafif defolu olanlara pazarlık yapıp, metresini 250 kuruştan aldık.
Name:  DSCN4342.jpg
Views: 2060
Size:  56.1 KB

İp çektik, hizaladık, su terazisi kullanarak düzgün yapmaya çalıştık.
Name:  DSCN4385.jpg
Views: 1925
Size:  59.3 KB

İçlerindeki toprağı boşalttık.
Name:  CIMG0082.jpg
Views: 1948
Size:  61.8 KB

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2013, 18:42   #957
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Sebze adası yapımı -2-

Tabanını iyice belleyip, yumuşattık. Tırmıkla düzledik.

Name:  CIMG0080.jpg
Views: 1943
Size:  63.6 KB

Taban malzemesi olarak pomza taşı kullandık.
Name:  CIMG0086.jpg
Views: 2020
Size:  64.6 KB

Eşit kalınlıkta yaymaya özen gösterdik.
Name:  CIMG0088.jpg
Views: 1884
Size:  69.5 KB

Pomza taşımız yaklaşık 6 cm yüksekliğinde
Name:  CIMG0089.jpg
Views: 2021
Size:  71.6 KB

İkinci kat olarak bims (bimis) kullandık.
Name:  CIMG0090.jpg
Views: 1910
Size:  59.9 KB

Eski 17-04-2013, 19:01   #958
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Sebze adası yapımı -3-

Bims' in yüksekliği de yaklaşık 3 cm

Name:  CIMG0092.jpg
Views: 2146
Size:  72.3 KB

Sıra geldi asıl kahramanlarımızdan oluşan kokteyl' e

5 ölçü iyi yanmış, elenmiş keçi gübresi
3 ölçü leonardit
3 ölçü coco-peat
2 ölçü klinoptilolit (zeolit)
2 ölçü bims
1 ölçü perlit
1 ölçü pomza taşı
17 ölçü elenmiş bahçe toprağı
Name:  CIMG0101.jpg
Views: 3078
Size:  65.4 KB

Tam kıvamındaki (tavlı) bahçe toprağımızı eledik.
Name:  CIMG0102.jpg
Views: 2088
Size:  66.9 KB

Ölçüleri oranında her malzemeyi, sırasıyla üst-üste dağıtarak, yığın yaptık.
Name:  CIMG0110.jpg
Views: 2050
Size:  75.0 KB

Yığını tekrar aktardık ki, malzememiz homojen bir şekilde iyice karışsın.
Name:  CIMG0111.jpg
Views: 2012
Size:  71.6 KB

Eski 17-04-2013, 19:08   #959
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Sebze adası yapımı -4-

Hazırladığımız karışımı,

Name:  CIMG0113.jpg
Views: 2392
Size:  59.5 KB

Son kat olarak yaydık.
Name:  CIMG0118.jpg
Views: 2225
Size:  54.6 KB

Yaklaşık 20 cm yüksekliğinde
Name:  CIMG0120.jpg
Views: 2264
Size:  73.9 KB

Malzeme artınca,
Name:  CIMG0122.jpg
Views: 2267
Size:  73.3 KB

Bir ada da sera dışına yaptık.
Name:  CIMG0117.jpg
Views: 2193
Size:  54.3 KB

Eski 18-04-2013, 09:28   #960
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
ben elektrikli traş makinesinde biriken sakalları bile atmıyorum desem
bende düşündümde o kadar değil diye cesaret edemedim.....
Ne mutlu sizlere

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025