View Single Post
Eski 13-04-2013, 22:15   #948
adacık
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Ben geçen sene fideleri diktikten hemen sonra sarımsaklı sos yapmıştım. Fidelerde hiç fire vermedim. Ayda bir de tekrarladım. Şiddetle tavsiye ederim. 3-4 Baş sarımsağı ezip 3 litre kadar kaynar suyun içine atıyordunuz. Su tamamen soğuduktan sonra süzgeçle suyu süzüp fısfısla fidelerin üzerine sıkıyorsunuz. Kalan tortuyu da toprağa serpiyorsunuz.

Salyangoz dışında tırtıllar da sarımsaklı sosu sevmiyor. Bira yöntemi açıkçası bana zahmetli geliyor.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön