View Single Post
Eski 04-04-2010, 13:03   #157
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Hafta içinde inşaat malzemeleri satan bir yerden OSB almaya gittim. Bahçede üst katmandaki toprağım kötü olmadığı için ada derinliklerine 25 cm olarak karar verdim. 2,44*1 m ölçülerinde 3 ada için 2 plaka, 11 mm.lik OSB aldım. Malzemeyi 24,4 cm şeritler halinde kestirip 7 adet tam boy (2,44 m) (bir tam boy fazla olarak kaldı) , 6 adet de 1 m. boyunda parçalar çıkarttırdım.

Saplamalar için de 5*5 tahtalardan her bir adaya 6 tane olmak üzere toplam 18 tane kestirdim (boy 50 cm).

Sattıkları şarjlı torna vida benim için pahalı olduğundan almaktan vazgeçtim. Malzemeci yoğun değildi ve iki genç de severek çalışıyorlardı, uzun parçalara saplamaları vidalamalarını rica ettim, bu işimi çok kolaylaştıracaktı. Biraz bahşişle, şarjlı tornavida ile seve seve kısa zamanda yaptılar. Bu arada saplamaların ucunu keserle sivrilttirdim.

Vida ve biraz da mıcır alarak malzemeyi araçlarına yüklettim, yol üzerinden çuvalla toprak aldım . Aslında kapıya kadar getirip sonra el sürmüyorlar ama ben de yardım ederim deyip çuvalları çekmeye başlayınca nakliyeci utandı ve malzemeyi kapının önüne boşalttı.

3-5 çuvalı merdivenden çekerek indiriyorum ama 20 çuval ve 25 merdiven olunca yardım istediğim oğlum bile isyan etti, üstelik toprakla ilgisi olmayan birinin acemilikten çuvalları spor ayakkabısın üzerine koyup akan gübreli çamura kızması -onun için- çok normaldi Aslında gücünü de aşan bir işti. Bakkalın çırağından yardım alınca en zor kısmı halloldu.

Aklım kaç gündür bahçede ama bugün bir ara fısatını bulup bir adım daha attım.
İşim yarım saatte bitti.

Parçaları bu şekilde zaten hazırlatmıştım, bana sadece yanlarını kapamak kaldı.
Name:  DSC09094.jpg
Views: 4792
Size:  36.5 KB

1 m.lik yan parçaların kenarlarına önceden ayarladığım bir mesafeye göre vidaları tutturdum.
Name:  DSC09098.jpg
Views: 4744
Size:  36.9 KB

Paraçaları montajına göre yere serdim. İçteki iki kısa parçayı da birbirine paralel olarak koyup, vidalamayı bunun üzerinde yaptım.
Name:  DSC09102.jpg
Views: 4811
Size:  36.9 KB

Altta geçici olarak koyduğum koyduğum bu kısa parçalar zemini düz hale getirdi ve köşelerin yamuk vidalanmasını engelledi. aynı zamanda gönye görevi de gördü ama içindeki 5*5 saplamalar düzgün olduğu için gönyelemeye pek gerek kalmadı.
Name:  DSC09096.jpg
Views: 4805
Size:  38.9 KB

Bu şekilde saplamalar yukarı gelecek şekilde montajı bitirdim, belki aralara birer adet daha vida atarım.
Name:  DSC09097.jpg
Views: 4721
Size:  33.6 KB

Düzenleyen Kiraz : 30-04-2010 saat 16:30
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön