![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Sn. indomie, fazla kalan pembe domates fidelerimi komadan çıkardım, gayet sağlıklı görünüyorlar, sahiplendirmeye başladım, isterseniz haber verin sizin içinde ayırayım. Düzenleyen hbayraktar : 19-05-2010 saat 13:19 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sayın indomie bahçe toprağınız çok kaliteli gözüküyor keske bizim bahçede öle olsa. Ben hazırlığı bitirip ektim bile hemde 2 donum arazi. Ben sizler gibi ole ozel sekilli yapamıyorum yapmak isterim ama o zaman 1.5 haftada anca bitiririm heralde birde imkan yetmez. Ama inşallah sağlıklı sebzeler yetiştirir yersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Alıntı:
Bu konuda hiçbir deneyimim olmamasına rağmen aklıma, sulama sorunu ve bir metre daha yüksek kule gibi dezavatajlar geliyor. Sulama sorunu patateste de olacak. Ben, dört tarafına dikey yerleştireceğim damla sulama boruları ile sulama sorununu halletmeyi düşünüyorum. Alıntı:
Nazik ilginiz için teşekkür ederim. Çeşme'de şubesinin olduğunu bildiğim Sürat Kargo ile adresinizden alınarak alıcı ödemeli olarak gönderebilirseniz memnun olurum. Adres bilgilerimi özel mesaj olarak gönderiyorum. Alıntı:
Temennileriniz için teşekkürler. İşlenecek toprak az olunca teferruatlarla da uğraşabiliyorsunuz. Eh bir de emekli olunca... Vakit geçirmek için birşeyler yapmak gerekiyor. Saygılar. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
![]() Alıntı:
3 günde bir toprak ve gübre karışımıyla fidenin dibini besliyoruz anladığım kadarıyla dormudur. Çukuru açmak dert ben beceremedim. Babama yalvar yakar açtırdım ama 1metre değil. ikna edemedim. Fide ekildikten sonra kalan 38 cm. boyu da 1 metre değil ancak bu kadarına ikna edebildim. Tutturdu 4 fide olmalı diye 2 taneye ikna ettim sonunda. Sonra bir çukur daha açıldı. (babama ait) Onun derinliği diğerinden derin ancak, buyu 60 cm. içinde de 4 pembe fidesi ekildi öyle istedi. Bakalım hangisi verimli olacak. Her gören bir sürü akıl verdi. Kimi dibinde kum olmalı (olmalı mı?) Kimi delimisiniz ne gerek var bu kadar çukura vs. ![]() Düzenleyen selmaa : 20-05-2010 saat 15:59 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
İki adanın kenarına diktiğim çilekler. ![]() Kabakların büyüme hızından şimdiden korktum. Bir tarafa domates, turp, arada havuç diktim, ortada kabaklar. Diğer kenara henüz patlıcan bulamadım, yolu daraltır diye domates de dikemiyorum. Domatesleri kenara değil de kabaklara yakın (iki kabağın ortası hizasına, 25 cm kadar sağa) diksem problem olur mu? Kabak, domatesin gölgesinde kalırsa problem olur mu? ![]() Dereotu domatesle ileri dönemde uyumsuz diye bir kısmını kürekle alıp, salatalığın yanına taşımıştım, kalanını bırakmıştım. Nasıl olsa domates büyüyene kadar biz dereotunu bitireceğiz. Çimlenen fideler sümüklüböceklere karşı adalarda korunuyor, bu arada güneşe de alışıyorlar. ![]() Turplerı seyrelttim. Kadife-domates-turp-kekik bir arada. Kekiği saksıdan çıkarıp olduğu gibi buraya dikmiştim, gereken yerelere buradan dağıtıyorum. ![]() Adaların ve kardeş bitkilerin en sevdiğim yanı; geçen sene zar"zor 25 domates ve 10 biberden fazla sebze yetiştiremediğim alanda daha fazla sebze ve bir çok çeşit ot + 25 kök çilek yetiştirebiliyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
2 gün önce yağan yağmur toprağı iyi yumuşatmış, sebze bahçesi için benim eklediğim 40 cm kadarlık topraktan sonrası tamamen sarı kum olduğundan(belki daha da rahat köklenmesini sağlar), kolay açtım çukuru. Pembe Domates değil ama oldukça iri ve ince kabuklu ve bol verimli bir tür diktim. Bu arada derine dikmenin de kolay olmadığını anladım. Haydi hayırlısı... ![]() ![]() Düzenleyen limon : 21-05-2010 saat 13:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Teşekkürler Sayın hbayraktar, Gönderdiğiniz koli iki saat kadar önce elime geçti. Fideler gayet sağlıklı. Hakikaten sahanesiniz, fidelerin arasına dolgu maddesi olarak koyduğunuz kağıt havluları çıkarırken büyük bir sürprizle karşılaştım. Bir sürü tohum göndermiş, içine koyduğunuz fermuarlı küçük naylon poşetlerin üzerine de özenle cinsini ve menşeini yazmışsınız. Sırık Fasulya, Bamya, Börülce vs vs vs. Tekrar tekrar teşekkürler ve saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, dev bir kratere benzemiş ![]() Yer yokluğundan ve zeminin çok kötü olmasından bu işe girişmedim, sizleri izleyeceğim. Çukur açmaktan çok, dev domatesi taşıyacak destekleri hazırlamak daha zor olacağa benziyor. Malzeme eksikliğinden sırık domatesin sırıklarıyla cebelleşirken, başıma yeni iş çıkarmamayım ![]() Bu sebze bahçesi işi beni de değiştirdi. Ön bahçeye uğramıyorum artık, sebzelerin yanına iki de sandalye koydum, çay molalarında hem sebzelere bakıyorum hem dinleniyorum hem de gözüme takılana bir el atıyorum. Bu arada yoldan geçenler artık bakıp geçmekle kalmıyor, demirden aşağı sarkıp uzun uzun izliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
|
Bugün çok üzüntülüyüm arkadaşlar. Bu sabah fidelerimin büyük bir kısmını parçalanmış olarak buldum. Sanırım köpeklerin işi. Sabahtan beri dut gibiyim. En çok da iki gün uğraşıp açtığım çukura ektiğim pembeye yandım. Kırılan fidelerin tekrar yeşermesi mümkün olmaz değil mi? Ekeli daha beş gün olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Geçmiş olsun Sn. iko10, daha önce domatesin çelik olarak köklenebildiğini okumuştum forumda bir yerlerde ama denediğimde başarılı olamadım. Uç sürgünü kırılan domateslerim de öyle duruyor, büyümüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
1 haftadan beri, bende adalarımı göremedim. Fakat, komşuların demelerine göre tüm domateslerde çiçeklenme varmış. Salatalıklardaki çiçekler meyvaya dönmüş..Biberler iyi durumdaymış.. Yarın gittiğimde fotoğraflarını çekerim. Asıl beni düşündüren, pazartesi günü çukur kazmaya devam edip domates ağacı projesini bitirmek..Tabii yağmur yağmaz ise.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Güle güle büyütün Sn. indomie, domates ağacı maceralarını okumak için sabırsızlanıyorum. Sn. iko10 geçmiş olsun, yakın olsaydınız size de yollardım fide ama oraya kadar dayanmaz sanırım, daha önce bir kaç yerde daha okumuştum, alınan koltuklar alındığı fideden daha verimli bile olabiliyor, bir kaç tanesini direkt suya daldırın isterseniz. Ben geçen gün komadakileri çıkartmak için 4 tanesini 2 gün boyunca köklerinin hafif toprağıyla suda tuttum, bir tanesi ilk gün kafasını kaldırdı, ikinci gün neredeyse kendi başına dik durur hale geldi, suya dayanamıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
|
Herkese teşekkür ederim. Tecrübesizlik işte. Yarın çok fazla çiğnenmemiş olanları suya koyayayım bakalım ne olacak. Fidecikler resmen havalarda uçmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Bu gün Ayhan Kapta'nın bahçesindeydik. 3 pembe için çukur kazdık. Uzunluk 1m. 70 cm. Genişlik 70 cm. Yükseklik 1 m. 10 cm. (Neden 10 cm. fazla, Ayhan Dukel' in zeytinli bahçesi sayfasına bakınız.) ![]() ![]() Çıkan topraktan harç hazırladık. 2 torba bioform 1 paket coco peat 1 torba klino 1 kg. leonardit 1 su bardağı filorikan gübre 1 çay bardağı yosun (ismini unuttum) Bir kova Ayhan beyin özel olarak hazırlattığı karışım. İçinde neler var belli değil. ![]() Bu harcın 40 cm' sini şimdi kullanacağız. Geri kalanları, pembeler büyüdükce diplerine yükselteceğiz. Pembelerin yapraklarını biraz ileriden kıracağız. Oralardan kök atacak. Çiçeklerini koparacağız. Meyveye yatırmıyacağız. Pembe domates yukarı doğru kök atma özelliğine sahip bir çeşittir. ![]() En ince ayrıntısına kadar hesaplanıyor. ![]() ![]() ![]() En son diplerine 1 çay bardağı kemik tozu kondu, Simderma (kök hastalıkları için) uygulandı ve EMA ile sulandı. Kökü bu kadar olursa boyu ne kadar olur; bakıveces gari. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın, Sn. Halil Bey tam ekip çalışması olmuş. Ben ise tek başıma ancak bu kadar yapabildim. Gerisi hafta içinde yapılacak. Fakat, şimdiden komşular dalga geçmeye başladılar. Adacıklara istavrozu yakıştırdılar, çukur da İski çukuru olmaya aday. Kimisi de merdiven 'damattan hediye' diye laf yapıyor. Ne etcez şimdik ? Sevgiyle kalın. Düzenleyen sındırgılı : 24-05-2010 saat 08:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Bizim burda komşu bahçelerde inanılmaz sık dikim yapıyorlar, domatesler bile bir karış arayla. Dün komşulardan biri de şöyle bir yorum yaptı. Bu kutular inanılmaz yer kaybıymış. Akıl erdirememiş. Sanırım yürüme yollarını kastediyor. Onların bahçeleri görünce moralim bozuluyor, daha çok fide dikesim geliyor. Haftasonu o yüzden yeni biber fideleri alıp biberleri sıklaştırdım. 2.4X1m lik adalarda kenarda 4 domates, ortada sıra halinde 10-12 biber diğer kenara 4-5 salatalık var, 2 adada salatalık yerine patlıcan olacak, fidelerin biraz daha büyümesini bekliyorum. Bir de kabakgil- fasulye adalarına başka ne çeşit ekebiliriz? Mısırları-ayçiçeklerini ada dışına alıp yayılıcı kabakları da kısa kenara ekince büyük bir boşluk kaldı. Kavun-karpuz dikeceğim ama 3 ada karpuz kavun için fazla geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Verdouque, kabak ve fasulye adaları için kardeş bitkilerden otları ( Ispanak, marul, biberiye, sater, dereotu, havuç, brassicalar, pancar, turp, çilek ve salatalık ) ve petunyayı düşünebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
Buda benim toprağı kazarak yaptığım küçük adam. ![]() Önce baya bi kazarak çukur açtım ve içene coco-peat,kemik tozu,leonardit ve keçi gübresiyle harmanlayıp doldurdum fideler birazdaha uzayınca coco-peat ilave edip düzleyip üstünede bir çuval keçi gübresi dökücem.Tabi kenarlara kadifeleride dikicem sonucun nasıl olacağını bilmediğim için sık ekim yaptım 4 adet domates fidesi 1 acur 2 adet biber ve 1 adet patlıcan fidesi var. aslında 3adet pembe vardı ama pazarda köylü bir teyze domates satıyordu gözlerime inanamadım her biri 1 kiloya yakındı ve tadıda çok güzeldi yanında domates fidesi vardı ve aynı domateslerinmiş bende dayanamayıp aldım 1 adet o fideden ilave ettim geri kalanlarıda bahçeye ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaçsever
|
Buda bahçemden diğer resimler.
Tohumdan plastik bardaklarda kendim fide yaptım. Fideleri dikeli kısa bir süre oldu ama hızla büyümeye hatta ilk sebzelerini vermeye başladılar bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaçsever
|
Büyümeye devam ediyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaçsever
|
Hatta bazıları tabakta yerini aldı bile bu sene ilk kez diktiğim turplar hasat edildi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2010
|
Sebze Adaları Çoğalıyor...
İyi günler, tüm bahçe dostlarına kolay gelsin..Meyveli tepenin sebze adalarını geçen ay internet sitelerini dolaşırken görmüştüm ve hafta sonu beykozdaki bahçeme gidince rahat duramadım kendimce bende bir iki tane yapayım dedim tüm bahçeyi çilek sarmıştı. yer açıp bir taneyle başladım öyle bir şeyki insan doymuyor hadi bir tane daha derken üç dört tane oldular. Kompost kovasıda ekledim bahçenin bir köşesine. Ondan elde edeceğim kompostu oldukça bu adacıklara ekleyeceğim. Torf ve coco peat almadan gitmiştim o nedenle sadece keçi gübresi ve toprak kullandım. zamanla ekleyerek yükselteceğim. her hafta bahçeye birşeyler yapıp düzenlemeyi düşünüyorum. İki küçük kızımla zor olsada yapabildiğim kadar yapıyorum küçük sandıklarda kızlarımın maydanoz ve naneleri onlar ektiler. Bakalım daha neler ekleyeceğiz.. Bu arada bende organik tohum istiyorum bu senelik pakette biber tohumu almıştım onları büyütüp ektim 10-15 tanede domates fidesi. Birkaç fasulye ve salatalık ve artık ne geçerse elime ekeceğim bu gidişle bahçeyi kaplayacağım..Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Taşınma durumum sebebiyle bir kaç gündür siteye giremiyordum. Ne kadar güzel şeyler olmuş görmeyeli. Sn.Sındırgılı, o resimler adalardakiler herhalde. Ne kadar hızlı büyümüşler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
http://www.tarimtedarik.com/store/Pr...roductid=86207 Çıkan topraktan harç hazırladık. Alıntı: 2 torba bioform 1 paket coco peat 1 torba klino 1 kg. leonardit 1 su bardağı filorikan gübre:::::::::::!!!! 1 çay bardağı yosun (ismini unuttum) Bir kova Ayhan beyin özel olarak hazırlattığı karışım. İçinde neler var belli değil. .................................................. ................. sayın halil önen güzel uğraşılarınızı ilgi ile takip ediyorum umarım zeytinleriniz iyi durumdadır filorikan gübre ilgimi çekti 250 tl civarında bir hayli iddalı bir gübre içeriğne bakılırsa tek kişilik ordu benim merakım şu bu adamlar bu tarz gübreleri güzel analatıyorlar ama nekadar doğru aynı işelemi benim GÜBRETAŞIN 15,15,15 gübresi yapamazmı yağni kaısacası 1 kg süt için bir inekmi bakıyoruz yoksa gerçekten değermi burdaki değerli arkadaşlardan ricam bu gibi iddalı gübreleri sizler deneyerek bizleride sonuçlardan haberdar ederseniz hem paramız boşa gitmez hem daha çabuk sonuca ulaşırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Adacıklardaki domates ve biberlerlerde bolca çiçeklenme var. Hatta domates kendini göstermeye başladı. Salatalıkta ise, herhalde bu hafta sonu hasada başlarım. Domates ağacı fidesini pazartesi dikeceğim. Gözümün önünde büyümesini istediğimden, taşınmadan dikmek istemedim. Bu arada, elimde bolca enzim var,haftada 2 defa 1/500 karışım yapıp sulamaya katıyorum. Yalnız, domateslerin kökleri keşke daha derinde olsaydı diye de hayıflanıyorum. Artık seneye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu forumu dün baştan sona okudum. Biraz gübre ile biraz da kompost bulunmayacak şey değil. Sayın meyvelitepenin uygulamasına bakıp çiçekbahçesini sökmüşlüğüm kadife çiçeklerle bezeyerek domates dikmişliğim var ama acaba o domateslerle şu güzelim biberleri söküp 1 metre derinleştirdiğim çukurlara mı dikseydim. ![]() ![]() Ya peki hemen dipteki maydanozlar, sayın Meyvelitepe maydanoz da derine dikilir mi tarif ettiğiniz gibi ne dersiniz ? Bir de , bu sebze bölümünü sonbaharda derince kanal gibi kazıp EM ve bukaşi kullanarak soğuk kompost yapıp bırakmayı düşünüyorum. Ne dersiniz olur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
mehabalar ben kemik tozunu nerden temin edebileceğimi sormak istedim bahçede kullanacağım nettte bulamadım yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaçsever
|
Sayın sibelbozo bu adresten temin edebilirsiniz. Aynı satıcının gitti gidiyorda da satışı var. http://www.magicplant.net/search.php...t_search=Arama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|