Sebze Adaları Çoğalıyor...
İyi günler, tüm bahçe dostlarına kolay gelsin..Meyveli tepenin sebze adalarını geçen ay internet sitelerini dolaşırken görmüştüm ve hafta sonu beykozdaki bahçeme gidince rahat duramadım kendimce bende bir iki tane yapayım dedim tüm bahçeyi çilek sarmıştı. yer açıp bir taneyle başladım öyle bir şeyki insan doymuyor hadi bir tane daha derken üç dört tane oldular. Kompost kovasıda ekledim bahçenin bir köşesine. Ondan elde edeceğim kompostu oldukça bu adacıklara ekleyeceğim. Torf ve coco peat almadan gitmiştim o nedenle sadece keçi gübresi ve toprak kullandım. zamanla ekleyerek yükselteceğim. her hafta bahçeye birşeyler yapıp düzenlemeyi düşünüyorum. İki küçük kızımla zor olsada yapabildiğim kadar yapıyorum küçük sandıklarda kızlarımın maydanoz ve naneleri onlar ektiler. Bakalım daha neler ekleyeceğiz.. Bu arada bende organik tohum istiyorum bu senelik pakette biber tohumu almıştım onları büyütüp ektim 10-15 tanede domates fidesi. Birkaç fasulye ve salatalık ve artık ne geçerse elime ekeceğim bu gidişle bahçeyi kaplayacağım..Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
|