agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-04-2011, 10:24   #29
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Zeytinyağlı Enginar.

Name:  P1010168 (600 x 450).jpg
Views: 50239
Size:  44.6 KB

Name:  P1010170 (600 x 450).jpg
Views: 26143
Size:  62.1 KB



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Merhaba Guler hanim
Enginar cok guzel gozukuyor ellerinize saglik. Cok sevdigim bir sebzedir. Ama ben sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.
Enginarları İstanbul'da temizlenmiş alıyorum, ama Manyas'da kendimiz temizliyoruz.
Enginarların dış kabuklarını iyice temizledikten sonra (içinin tüylerini almadan) bol limon, unlu ve az tuzlu suya koyuyorum. Hepsinin ayıklanması bittikten sonra suyun içinden aldıklarımın içlerini temizliyorum. Pişireceğim tencereye dizmeden evvel de yarım limon ile iyice her tarafını ovuyorum.

Ben, genelde düdüklü tencere de 6 ile 8 dakika arasında pişiriyorum, indirdiğimde de hemen tencerenin kapağını açarım, tencere içinde kapalı olarak bırakırsanız bayağı kararıyor.

Servis tabağınıza koyduktan sonra üzerini strech film ile kaplayın ve soğuduktan sonra da dolabınıza yerleştirin.

mert59 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025