Bu arada yukarıda yazılan enginar tariflerine bir göz attım. Ben enginarlı pirinç pilavı yapıyorum. Çok güzel oluyor.
malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4-5 temizlenmiş enginar (8 'e bölüyorum ben)
(enginarlarınızı temizler temizlemez önceden hazırladığınız limonlu suyun içine atarsanız kararmazlar)
tuz
1 limon suyu
zeytin yağı
1 orta boy kuru soğan yemeklik doğranmış
Öncelikle soğanınızı yağda kavurup enginarlarıda atın ve bikaç kere çevirip kapağını kapatın kısık ateşte 3-4 dakika pişsinler. Sonra 3,5 su bardağı suyu, tuzunu, limon suyunu ilave edin. kısık ateşte enginarlar pişene kadar 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edin karıştırın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
