agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-05-2008, 17:31   #17
Ağaçsever
 
papillon22's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
Bu arada yukarıda yazılan enginar tariflerine bir göz attım. Ben enginarlı pirinç pilavı yapıyorum. Çok güzel oluyor.

malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4-5 temizlenmiş enginar (8 'e bölüyorum ben)
(enginarlarınızı temizler temizlemez önceden hazırladığınız limonlu suyun içine atarsanız kararmazlar)
tuz
1 limon suyu
zeytin yağı
1 orta boy kuru soğan yemeklik doğranmış

Öncelikle soğanınızı yağda kavurup enginarlarıda atın ve bikaç kere çevirip kapağını kapatın kısık ateşte 3-4 dakika pişsinler. Sonra 3,5 su bardağı suyu, tuzunu, limon suyunu ilave edin. kısık ateşte enginarlar pişene kadar 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edin karıştırın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

papillon22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025