View Single Post
Eski 26-05-2008, 10:19   #20
sakagun
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
ENGİNAR
Elimdeki kısıtlı malzemelerle yaptığım yenilebilir bir enginar tarifi. İlk defa enginar ayıklayan ve pişiren biri olarak bu tarifi size sunmaktan gurur duyarım
3 enginar, 2 su bardağı bezelye, 2 soğan, 3 küçük patates, zetyinyağı, su, limon.
Ayıkladığınız enginarların kararmaması için limonlu, tuzlu su hazırlayın. Enginarları ayıklayıp hazırladığınız karışımda bekletin. İki soğanı doğrayıp tencerenin en altına serin, üzerlerine büyüklüğüne göre 6'ya, 8'e böldüğünüz enginarları serpiştirin. Bezelyeleri ve küçük parçalar halinede doğradığınız patatesleri de katın. Yağını, suyunu ve tuzunu ekleyin. Enginarlar pişene kadar pişirin. Yerken üzerine limon suyu da dökebilirsiniz.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön