![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
|
Un ve tuz kullanmadan sade limonlu su yapardim. Birde pistikten sonra kapak hep kapali kalir iyi dinlensin diye. Her sebzede ayni olmuyor demekki. Cok tesekkur ederim Guler hanim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ben tencereye de enginarları koyduktan sonra, bir bardak su ilave ederken bu unlu limonlu sudan koyarım. Sade enginar değil, taze fasulye de pişirirken mutlaka pişer pişmez tencerenin kapağını (düdüklü) açın, yoksa onda da kararma olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
|
En kisa zamanda enginar bulup verdiginiz bilgiler dogrultusunda yapmaya calisacagim. Emeginize saglik. Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 5
|
ah arkadaşlar tüm yazılanları okudum canım fena halde enginar çekti, bugün buranın pazarı var eşim hiiiç sevmadiği halde yapıcam.Bende de içine pişirilen bakla ezmesinin doldurulduğu zeytinyağlı enginar tarifi var, çok uyumlu hatta mükemmel bi çift oluyorlar yapıp resimleriyle bir iki güne kadar yayınlarım herhalde ! Tabii aynı sayfaya tekrar girebilirsem=)) Zîra sık giremediğim için forumu pek kullanamıyorum. İnşallah hayırlısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: merkez
Mesajlar: 30
|
enginar dolması
buket hanım, ben de enginarın yanına bile yaklaşmayan eşim dahil bir çok tanıdığımı bu tarifle enginarseverler arasına katmıştırım.iç malzemeyi elimle hafif sıkıştırıp enginarların üzerine yerleştirince daha dağılmıyor.bir de yemeğin suyu kaynayınca kaşıkla üzerinden gezdiriyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bizim buralara bu sene enginar geldi ama nasıl temizlenecek bilmiyor kimse satan bile bilmiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Enginar saplı yapraklı satılıyorsa öylece alın. Keskin bir bıçakla sapını kesin, sonra yaprakları kesebildiğiniz kadar kesin. Yaprakların yukarıda bitiştiği kısmı da kesin ayırın, ta ki kafanın ortasından ince ince tüyler çıkmaya başlayana kadar. Bu tüyleri görünce bir oyma bıçağı veya kaşıkla içini oyun (bu tüylerden tamamen kurtulana kadar. Son olarak eğer enginar tazeyse yaprakların etli kısımları kalabilir ama kartsa onları da bıçakla tek tek keserek uzaklaştırabilirsiniz. Keşke resimli anlatım fırsatı olsaydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bulabilirsem alıp deneyeceğim teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki linkin ilk mesajında temizlenmesi fotoğraflarla anlatılıyor. Burada yapraklar tam temizlenmemiş, dilerseniz tamamen temizleyebilirsiniz. (Enginar kart ve koca kafalıysa tüm yaprakları temizlemeniz gerekir çünkü çok liflidir.) http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/20170.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinyağlı enginar yemeği (çiğden): 4 adet taze enginarı ayıkladıktan sonra (sap alınacak ucu komple kesilecek kase haline getirilecek-kellenin taze yaprakları üzerinde kalacak- sapların dışındaki lifler ayıklanır ve dilimlenen saplarda pişirilecek malzemeye dahil edilir ) ikiye bölerek dibindeki tüylü bölüm temizlenir hazırlanan limonlu suda beklemeye alınır. Bir demet taze soğan kıyılır ( varsa yanında taze sarımsak da koymak çok iyi olur). Tencereye dibini yağlayacak kadar sızma zeytinyağı konur, kıyılmış taze soğanlar ilave edilir. Limonlu sudaki enginarlar tekrar ikiye bölünür (isteyen bölmeden yarım haliyle koyabilir görüntü daha güzel olur pişince) tencereye yerleştirilir üzerlerine sadece bir limonun suyu ilave edilir tuzu konarak kapak örtülerek pişirmeye geçilir. Yanmaz tencere varsa iyi olur yoksa kontrolu daha sık yapmak gerekecektir. Ocağın en küçük olanının ek kısık ayarıyla pişirme çok uzun sürede (bir kaç saat) yapılır. Enginarlar sararınca piştikleri anlaşılır bu noktada üzerlerine seviye enginarları geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edilir, ocak açılır 15-20 dakika bu şekilde pişirilince yemek tamamlanmış olur. Ocak kapatılır kıyılmış bir avuç dere otu serpilir üzerine enginarın, tencere kapak kapalı dinlenmeye bırakılır. (tembel işi görünen bu tarif lezzette rakipsizdir...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
|
içerisinde hamur işi karışsa da enginarlı boyoz izmirde efsane oluyor arkadaşlar. Alsancak haricinde bulmak çok güç ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|