İki baş büyükçe boy kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve zeytinyağda kavurun. Yarım kg kadar bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve bir tatlı kaşığı kadar şeker (2 kesme şeker) ekleyin. Orta boy aldığınız enginarları aynı tencere koyun. Hazırladığınız garnitürü enginarların üzerlerine doldurabildiğiniz kadar doldurun. Tencerede kalsa da dert etmeyin. İki su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın. Yavaş yavaş helvalanarak pişsin. Enginar çabuk pişer aklınız yemeğinizde olsun. Piştikten sonra büyük ve yayvanca bir servis tabağına enginarları tabak tabak çıkarın. Hepsini çıkarınca tencerede kalan garnitürü de enginarların üzerlerine paylaştırın. İnce kıydığınız bol dereotunu her enginarın üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirin. Limonu arzuya göre ya servis tabağındayken sıkın üzerlerine ya da kişilerin zevkine bırakın. Afiyet olsun...
(Pişirir pişirmez fotoğrafını eklerim)
|