agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-06-2007, 08:03   #10
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
İki baş büyükçe boy kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve zeytinyağda kavurun. Yarım kg kadar bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve bir tatlı kaşığı kadar şeker (2 kesme şeker) ekleyin. Orta boy aldığınız enginarları aynı tencere koyun. Hazırladığınız garnitürü enginarların üzerlerine doldurabildiğiniz kadar doldurun. Tencerede kalsa da dert etmeyin. İki su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın. Yavaş yavaş helvalanarak pişsin. Enginar çabuk pişer aklınız yemeğinizde olsun. Piştikten sonra büyük ve yayvanca bir servis tabağına enginarları tabak tabak çıkarın. Hepsini çıkarınca tencerede kalan garnitürü de enginarların üzerlerine paylaştırın. İnce kıydığınız bol dereotunu her enginarın üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirin. Limonu arzuya göre ya servis tabağındayken sıkın üzerlerine ya da kişilerin zevkine bırakın. Afiyet olsun...
(Pişirir pişirmez fotoğrafını eklerim)

kedicik beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025