agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-05-2008, 21:38   #12
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Enginar Yemekleri

Tavuklu Enginar

Malzemeler

-6 adet temizlenmiş enginar
-500 gr. kemiksiz tavuk incik
-2 adet limon
-2 yemek kaşığı un
-Zeytinyağı
-Tuz
-Su

Yapılışı

İncikler istenilen büyüklükte doğrandıktan sonra zeytinyağında 3-4 dakika pişirilir. Enginarlar 4'e bölünür **** 1 cm eninde jülyen doğranır ve tavuklara eklenerek, 1-2 dakika daha pişirilir. Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edilir İki limonun suyu sıkıldıktan sonra 2 yemek kaşığı unla homojen bir karışım yapılır. Bu karışım yavaş yavaş yemeğe ilave edilir, tuz da eklendikten sonra orta ateşte 25 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.

Değişik bir tad, çok severim hatta enginarı bu tarifle sevdim. Zamanınız varsa bu yemeği bir gün önceden yapıp, birgün buzdolabında beklettikten sonra servis ederseniz daha da lezzetli olacakır. Afiyet olsun..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025