agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2009, 12:29   #1
Ağaç Dostu
 
Acarextt03's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: İstanbul & 57
Mesajlar: 502
Galeri: 7
Demek ki bu börülceyi en iyi İzmirliler biliyor...
Karadeniz'de ben göremedim... Şimdiden merak etmeye başladım..
Peki iç almaya başlamışları ne yapıyoruz.. Yani ne kadar büyüyorlar...
Yediklerimizden bazıları iri kılçıklı ve yutmakta insanı çok zorluyorlar dı...
Yemek tarifleri için teşekkürler...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 13:01   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bizim evde de sezonunda her hafta alınır, yıkanır, delikli olanlar ayıklanır ama hiç bir yerinden kesilmeden tüm olarak haşlanır. Üzerine zeytinyağı, limon, tuzla, bazan sarmısak da ekleyerek servis edilir. Bu börülce el ile yenir, bir ucundan tutulur ve diğer ucu ağız ile yakalanır. Eğlencesi burada yani. Yanında da kuru soğan yenir. MMM yine karnım acıktı

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 13:45   #3
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Demek ki bu börülceyi en iyi İzmirliler biliyor...
Karadeniz'de ben göremedim... Şimdiden merak etmeye başladım..
Peki iç almaya başlamışları ne yapıyoruz.. Yani ne kadar büyüyorlar...
Yediklerimizden bazıları iri kılçıklı ve yutmakta insanı çok zorluyorlar dı...
Yemek tarifleri için teşekkürler...
Sevgili Acarextt03 hobi bahçesinden toplayıp ,resimlerini ekledikleriniz börülceler ,bana göre salata için biraz içlenmiş,ben onları zeytinyağlı fasulye gibi pişiririm ya da kıymalı yaparım.

Bizler börülceyi aynı taze fasulye gibi kılçıklarını mümkün olduğunca ayıklayıp,boylarından ikiye ya da üçe bölüp,öyle pişirmeye çalışırız.Arkadaşımın dediği gibi;kışın kuru fasulye gibi satılan kuru börülce içlerinden de haşlayıp (kaynayan suya atıp,4-5 dak pişirdikten sonra kara suyunu süzüp,tekrar ikinci kez kaynamış suda pişiririz, böylece börülceler daha açık renk olur.),taze soğan,maydonoz,limon,zeytinyağ,sirke ilavesiyle salata yaparız,çok güzel olur.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025