![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Demek ki bu börülceyi en iyi İzmirliler biliyor... Karadeniz'de ben göremedim... Şimdiden merak etmeye başladım.. Peki iç almaya başlamışları ne yapıyoruz.. Yani ne kadar büyüyorlar... Yediklerimizden bazıları iri kılçıklı ve yutmakta insanı çok zorluyorlar dı... Yemek tarifleri için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim evde de sezonunda her hafta alınır, yıkanır, delikli olanlar ayıklanır ama hiç bir yerinden kesilmeden tüm olarak haşlanır. Üzerine zeytinyağı, limon, tuzla, bazan sarmısak da ekleyerek servis edilir. Bu börülce el ile yenir, bir ucundan tutulur ve diğer ucu ağız ile yakalanır. Eğlencesi burada yani. Yanında da kuru soğan yenir. MMM yine karnım acıktı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizler börülceyi aynı taze fasulye gibi kılçıklarını mümkün olduğunca ayıklayıp,boylarından ikiye ya da üçe bölüp,öyle pişirmeye çalışırız.Arkadaşımın dediği gibi;kışın kuru fasulye gibi satılan kuru börülce içlerinden de haşlayıp (kaynayan suya atıp,4-5 dak pişirdikten sonra kara suyunu süzüp,tekrar ikinci kez kaynamış suda pişiririz, böylece börülceler daha açık renk olur.),taze soğan,maydonoz,limon,zeytinyağ,sirke ilavesiyle salata yaparız,çok güzel olur. |
|
|
|
|
![]() |
|
|