View Single Post
Eski 02-08-2009, 15:59   #2
hulya.59
Ağaçsever
 
hulya.59's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2008
Şehir: izmir-Karşıyaka-Foça
Mesajlar: 37
Kıyma Soslu Yoğurtlu Börülce

Börülceler, kaynamakta olan tuzlu suya atılır, kapağı açık olarak haşlanır. Ayrı bir yerde soğan sıvı yağda kavrulur, soğanlar kavrulunca kıyma ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.

Kıymalar kavrulunca kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ilave edilir. domatesler pişip suyunu çekince tuz ve karabiber ile tatlandırılır.

Haşlanmış ılık börülceler servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine kıymalı sos yayılır. Hafif ve çok lezzetli bir yaz yemeği denemenizi öneririm. Afiyet olsun.

hulya.59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön