agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen gelin mumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-04-2011, 11:07   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Aperatif, soslu çiğ karnıbahar.

Kokteyl, misafir ağırlarken yemek öncesi verilen aperatiflerde veya TV. karşısında yemesi hoş oluyor.

Ufacık bir karnıbaharı yıkayıp mümkün olduğunca bir lokmalık mini mini çiçeklere bölün. Dal dal olan bu parçaları kâğıt havlu üzerine alarak sularını emdirin.

Çukur bir kâse içine 4-5 çorba kaşığı dolusu suyu iyice süzülmüş yoğurt koyun (süzme yoğurt daha iyi oluyor) iyice dövülmüş sarımsak (4-5 diş) ilave ederek çırpın.
Üzerine bol kuru nane, kırmızı pul biber, çok az zeytinyağı ve bir çorba kaşığı da mayonez ilave ederek iyice halledin.

Saplarından tutarak aldığınız bu taze mini çiçek dallarını bu dip sosa iyice batırarak bir lokmada ağzınıza atın.

Gardenias beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025